Het Tj-biljet: hoe werkt dat?

Lifestyle door Redactie

Het Tj-biljet is een formulier waarmee je geld kunt terugvragen van de Belastingdienst als je een bijbaantje gehad hebt. Elk jaar krijg je in januari of februari een jaaropgave van alle bijbanen en vakantiebanen die je hebt gehad. Daarop staat je loon over het hele jaar en wat er is ingehouden aan loonheffing. Zelfs als er maar een klein bedrag aan loonheffing is ingehouden kun je al je geld bij de belasting terugvragen door het TJ biljet in te vullen.

Toch doen veel jongeren dat niet, want er is gebleken dat er maar liefst 100 miljoen (da's 100.000.000 euro!) in de kas zit. En geld terugvragen is helemaal niet moeilijk… wij helpen je op weg!

Wat heb je nodig?

- je jaaropgave (deze krijg je van je werkgever(s)

- een TJ biljet

- je BSN/sofi-nummer (deze staat o.a op je paspoort/ID en eventueel rijbewijs)

- je rekeningnummer

- mocht je digitaal aangifte willen doen, dan moet je ook een DIGID hebben. Deze kun je hier (link naar: https://applicaties.digid.nl/aanvragen) aanvragen.

Het mooie is dat je tot vijf jaar geleden nog geld terug kunt vragen. Dus niet getreurd als je dat nog niet gedaan hebt, want je kan nu nog geld terugvragen over 2008, 2007, 2006, 2005 en 2004. Geld terugvragen over dit jaar (2009) kan pas vanaf begin 2010. Let op: als je voor 1 april 2010 je biljet invult dan krijg je uiterlijk voor 1 juli bericht met hoeveel geld je terugkrijgt van de belasting. En dat is mooi op tijd voor je vakantie! Later invullen kan natuurlijk ook, maar dan moet je langer op je geld wachten...

Als je eerst wil checken hoeveel je terugkrijgt, check dan even onze pagina www.geldvangen.nl. Daar vind je een handige calculator die precies voor je uitrekent wat jij per jaar terug kunt vangen.

Hoe kom ik aan een Tj-biljet?

Een Tj-biljet kun je downloaden op www.belastingdienst.nl of aanvragen bij de bestellijn van de Belastingdienst (0800-0043).

Good luck!