Marieke is au-pair in Amerika

Lifestyle door Redactie

Altijd al gedroomd van een leven in Amerika? Girlscene bezoeker Marieke is living the dream: ze is namelijk au-pair, vlakbij New York. Wauw!

"Ik ben Marieke, ik ben 21 jaar en woon inmiddels bijna 7 maanden in de VS, waar ik werk als au-pair voor STS au-pair. Ik woon in een schattig stadje, Montclair, op 20 minuten afstand van New York. Na mijn havo afgerond te hebben wilde ik nog niet studeren, dus besloot er een jaartje tussenuit te gaan als au-pair bij een ontzettend leuk homostel, en ik ben erg blij met mijn besluit. Ik heb vorige week zelfs besloten er nog een extra jaartje aan vast te plakken!

Het au-pairzijn is slechts een klein deel van mijn leven hier. Zoals ik hier boven al zei woon ik bij 2 mannen en hun geadopteerde dochtertjes Sela (1 jaar) en Sydney (5 jaar), waar ik doordeweeks op pas. Een van de vaders werkt vanuit huis, dus die helpt mij altijd een beetje mee. Het is een simpel, maar heerlijk baantje met bovendien veel vrije tijd. Soms is het wel zwaar, 5 dagen per week kinderen om je heen.

-

-

In de 6 maanden dat ik hier ben heb ik ontzettend veel mensen leren kennen en veel rondgereisd naar o.a. Chicago, Boston, Atlantic City en ik ga over 2 weken naar Californië een roadtrip maken. Ik heb vrienden gemaakt van over de hele wereld, het is interessant om al die verschillende culturen te zien. Naast het oppassen loop ik nog een vrijwillige stage in een fotografiestudio, om te leren. De eigenaresse doet fine arts, beauty- en fashionshoots, ontzettend gaaf! Ook ga ik 1 dag per week naar een internationale school in NYC, waar ik een hele leuke klas heb.

In de uurtjes dat ik niet werk of studeer zul je mij zelden thuis vinden. Ik bevind me uiteraard vaak in het intensieve nachtleven van New York, waar ik vaak celebs spot zoals Rihanna, P. Diddy en de Yankee 'players'. Vorige week vierde ik mijn verjaardag in een club in New York, en kwam Ludacris spontaan binnenlopen! Het zijn natuurlijk ook gewoon mensen, maar het is toch altijd interessant als je een 'celeb' ziet.

Alle vooroordelen die ik (shame on me) over Amerikanen had neem ik allemaal terug, ook al zijn ze af en toe wel een beetje oppervlakkig.. Amerikanen zijn erg open, spontaan en warm. Ik heb het ontzettend naar mijn zin hier, en wil voorlopig nog niet terug naar Nederland! New York is een geweldige stad, die een hoop te bieden heeft. Toch wil ik uiteindelijk wel in Nederland gaan studeren.

Ik raad het jullie allemaal aan om er voor óf na je studie er een jaartje tussenuit te gaan. Als au-pair is de makkelijkste, goedkoopste en leuke manier. Het beste is om via een organisatie te gaan, zodat alles op papier staat. Daarnaast kom je via een organisatie ook makkelijk in contact met andere au-pairs. Zorg dat je in een familie zit vlakbij een grote stad, en ik garandeer dat je het ontzettend leuk gaat hebben!"

-