Start: Girlscene's Budgetweken

Lifestyle door Redactie

We staan te trillen, het zweet breekt ons uit en we hebben het er veel over op de redactie: onze Girlscene budgetweken gaan NU van start! We hebben al jullie ideeën op een hoop gegooid, een lange brainstorm gehouden en dit wordt de challenge!

Twee weken geleden vroegen we jullie om leuke, grappige, leerzame of zware uitdagingen. We moesten onszelf even mentaal voorbereiden na het zien van jullie voorstellen. Van één euro per dag leven? O my god! Dan kunnen we onze koffie nieteens meer halen, maar moeten we het met onze –beetje verwende- poezelige handjes zelf klaarmaken. En lunchen? Maar wel een goede uitdaging… Uiteindelijk vonden we zoveel ideeën leuk, dat we ze gemixt hebben tot één…uhhh… drie uitdagingen! Ja, je leest het goed. We hebben besloten om allemaal een eigen uitdaging van twee weken te doen. Want tips geven is één, maar de redactie mag ook weleens van haar troontje afkomen: back to reality! Dit gaan we doen:

Start: Girlscene's Budgetweken

Studentenhaver
Stagiaire Brenda komt maandelijks rond van haar stagevergoeding en haar studiefinanciering. Hoe ziet haar budget er uit? En hoeveel geeft ze precies in een week uit? Challenge: Brenda houdt de eerste week een kasboekje bij. Hoeveel gaat er waar aan op? Dit bedrag telt ze op en halveert ze. Dat is haar budget voor week twee, waarin ze weer een kasboekje bij zal houden.

Start: Girlscene's Budgetweken

Vintage queen
Hoofdredactrice Marjolein houdt van mooie en vaak dure kleding. Naar haar zin shopt ze te weinig op een budget en wanneer ze dat doet, komt ze alleen met basics thuis. Challenge: Marjolein gaat met twintig euro naar de Noordermarkt en moet daarvan een hele outfit scoren inclusief schoenen. Top, bottom én schoeisel zonder er uit te zien als een armoedzaaier.

Start: Girlscene's Budgetweken

Twee items, veertien outfits
Redactrice Esmée heeft geen kledingkast. Nee ze heeft een kledingkamer van 18m2 vol met al haar aankopen. En je raadt het al, ze heeft nooit iets om aan te trekken. Misschien komt het door de overvloed aan shirtjes, jurkjes, schoenen, rokjes, truien en zo kunnen we nog wel een uurtje volmaken. Challenge: Esmée combineert in week één een basic item op zeven verschillende manieren. In week twee wordt het nog lastiger, dan moet zij juist een statement piece op zeven manieren dragen.

Ben je benieuwd hoe het ons vergaat deze twee weken? Op Girlscene Twitter lees je onze ergernissen, avonturen, geluksmomenten en misschien wel huilbuien! Onze tweets zijn te herkennen aan de hashtag #GSbudget!

Liefs, Girlscene