Eindverslag Girlscene budgetweken

Lifestyle door Redactie

Met trots kunnen wij melden: we hebben de Girlscene Budgetweken doorstaan! Het was vooral heel leuk, maar stiekem ook erg leerzaam. Want met minder geld kun je dus nog aardig wat...

Iedere maand vragen we ons af waar het geld eigenlijk is gebleven. Dat broodje tijdens de lunch van vijf euro is het geld niet, maar wanneer je dat een paar keer per week doet, kost dat aardig wat. Laat staan per maand! Kleding kopen we dan wel bij de grotere ketens, maar omdat het zo goedkoop is slaan we meteen tassen vol in. En het allerergste nog: die kledingstukken dragen we maar twee tot drie keer. Doodzonde! Het was een uitdaging, maar het is gelukt!

eindresultaat budgetweken

Brenda: Het is afgelopen, klaar, finito. En weet je, eigenlijk vond ik het ontzettend leuk om te doen. Door deze budgetweken ben ik nog meer op mijn uitgavenpatroon gaan letten. Hoewel niet altijd alles meewerkte. Vertelde ik vorige week nog dat mijn tas enorm slijt en aan vervanging toe is, de inkt van de printer op is en nu ging er weer iets stuk! Voor jullie heb ik een klein dagboekje bijgehouden.

Maandag
In het weekend doe ik altijd samen met mijn vriend boodschappen en delen we de kosten. Komt nu supermooi uit, ik betaal nog geen € 10 euro voor een heel weekend aan eten en drinken. Plus dat er nog genoeg over is voor vandaag. Tijdens mijn lunch eet ik het laatste kopje zelfgemaakte soep dat nog over is van de dag met een cracker en ’s avonds de kliekjes van de rijsttafel die we zo gezellig samen hebben gekookt.

Dinsdag
Hartelijk dank voor al jullie tips voor zelfgemaakte lunchsalades. Zelf heb ik ook even internet afgestruind en gezocht naar goedkope, lekkere salades. Bij de supermarkt haal ik een zak sla, kipreepjes en hüttenkäse. Beetje peper en zout erbij en smullen maar! Stukken goedkoper dan de salades die ik normaal koop bij de supermarkt (zo’n € 3 per stuk, achterlijk duur eigenlijk).

Woensdag
Ik heb mezelf uitgedaagd om zo goedkoop mogelijk avondeten te halen bij de supermarkt en het kan …. voor € 1 ! En nee, dan heb ik het niet over zo’n klef broodje voor in de magnetron. Een blikje champignonsoep en een huzarenslaatje zijn vanavond mijn avondmaal. Voor de lunch eet ik de rest van de kipreepjes, sla en hüttenkäse van de dag ervoor. Dit is echt heel lekker en goedkoop. Dus deze houd ik er zeker in.

Donderdag
De supermarkt om de hoek leeft geloof ik met me mee, de euroweken zijn begonnen. Heel fijn! Voor een paar euro haal ik ook nog eens schoonmaakmiddelen en wasverzachter. Ik vind ook nog een afgeprijsd bakje eiersalade voor € 0,65, de lunch voor vandaag en morgen met crackers.

Vrijdag
Bummer! Als ik ’s avonds weer in de trein stap op Amsterdam Centraal zie ik dat mijn laars stuk is. Aan de zijkant van mijn tenen is het helemaal gescheurd en de schoenmaker schudt spijtig zijn hoofd als ik hem vraag of hij de laars kan maken. Ik draag eigenlijk altijd een rokje, bijna nooit een broek. Balen dus. Als ik mijn kast doorspit zie ik dat ik de keuze heb tussen gympen of ballerina’s dragen.

Zaterdag
Toch maar even met vriendlief de stad in (op gympen!). Maar hoe ik ook zoek, ik kan geen laarzen vinden die ik echt leuk genoeg vind. Dus, dan maar gewoon op gympen en ballerina’s blijven lopen.
Als ik “nuh, niet nodig” antwoord op de vraag van mijn vriend of ik niet even naar de drogist wil om te kijken voor make-up kijkt hij toch wel even vreemd op. Verrek, is waar ook! Ik heb al een tijd geen cosmetica gekocht of gedacht aan het kopen ervan. Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen in deze budgetweken.

Zondag
Naar de Mac en de bios, verrassing van mijn vriend. Heel erg lief. Het geld dat ik heb bespaard ga ik gebruiken om hem binnenkort te verrassen.

En dan nu, is het gelukt om mijn uitgaven te halveren? Let’s see. Vorige week gaf ik € 71,25 uit. Deze week *roffel* … € 23,82! Ik sta echt versteld! Deze budgetweken hebben mij ook echt geïnspireerd om zo door te gaan. Want voor weinig geld heb ik toch goed en gezond kunnen eten.

Eindverslag Girlscene budgetweken

Eindverslag Girlscene budgetweken

Marjolein: Deze challenge heeft mijn ogen geopend! Ik beken: wanneer ik een winkel binnenloop, pak ik hetgeen wat ik leuk vind en drop het opgelucht op de counter. Yes. Got it! Nu alleen nog afrekenen. In mijn hoofd doe ik gauw een rekensommetje (een ruime schatting) en net wanneer ik in mijn ooghoek nóg iets leuks zie, hoor ik het totaalbedrag van de dame achter de kassa. Negen van de tien keer komt  het overeen met mijn schatting, maar heel soms sta ik met een mond vol tanden en beginnen mijn wangen te blozen. Huh?! Daarbovenop kom ik ook nog eens met de grootste onzin thuis, om vervolgens de helft weer terug te brengen. That’s it. Tijd voor een wake-up call. Bewust omgaan met geld! Dan hoef ik mij aan het eind van de maand ook niet meer af te vragen waar mijn geld nu toch is gebleven?! Ik wist precies waar mijn uitdaging lag: op de markt. Met 20 euro 1 outfit scoren (x2). Inclusief schoenen!

budgetweek GS

Een chique look

Vlindertop met pailletten - Noordermarkt - prijs € 8 (eigenlijk 10, maar ik heb kunnen afdingen!)
Simpel zwart jurkje - Albert Cuyp - prijs € 5
Vintage zwarte hakken - Noordermarkt - prijs € 7 (het vrouwtje achter de kraam was blij dat ik ze wilde meenemen, 'zo worden ze tenminste nog gedragen!')

budgetweek GS

Een zomerse outfit

Maxi rok - Noordermarkt - prijs € 12
Witte top - Albert Cuyp - € 2,50
Slippers met steentjes - Albert Cuyp - € 5
Ik had zelfs nog € 0,50 over! De ketting en de armband zijn uit eigen collectie.

Het is gelukt! Ik vond het niet gemakkelijk. Soms zag ik iets heel leuks, maar was het € 15, wat betekende dat ik voor € 5 nog twee andere kledingstukken moest vinden. Of ik had iets voor een prikkie op de kop kunnen tikken… maar bleek het uiteindelijk toch nét niet te passen. Deze twee outfits zijn het resultaat! Bij elkaar gesprokkeld op de Noordermarkt en de Albert Cuyp in Amsterdam. Met een vakantie in het verschiet ben ik heel blij met de laatste outfit. Lekker relaxed! Deze zal ik zeker gaan dragen.

Eindverslag Girlscene budgetweken

Eindverslag Girlscene budgetweken

Esmée: Ik was blij dat ik vorige week die witte T-shirts niet meer aan hoefde! Eindelijk een verfrissend kledingstuk. Ik koos voor een neon-roze tanktop. Een echte eyecatcher en toch wel iets lastiger te combineren dan een basic. Wat het nog moeilijker maakte is dat ik drie dagen op persreis naar Lissabon ging. Ik beken: ik heb gesmokkeld. Ik heb twee dagen iets anders aan gehad, puur omdat ik het vies vond door het reizen en het warme weer. Maar achteraf ben ik wel weer twee dagen langer doorgegaan. Het doel van de challenge is voor mij bereikt, want ik ben er achter gekomen dat ik toch wel wat creatiever met de inhoud van m'n kast om kan gaan. En ik heb er nog iets leuks mee bereikt, want vier meiden hebben mijn uitdaging nagedaan. Binnenkort daarover meer op Girlscene!

Wil jij net als Brenda je uitgaven bijhouden en werken naar een plan? Sparen voor een scooter, een wereldreis of een cadeautje voor je vriendje? Maak eenvoudig een B.O.E.G.-plan aan en set your goals!

Namens de redactie heel erg bedankt voor jullie support via #GSbudget op Twitter en in de reacties! We hopen dat jullie het net zo leerzaam vonden als wij!

Liefs, Girlscene