Tips: Creatief geld besparen!

Lifestyle door Redactie

Dat afgeprijsde truitje kon je echt niet laten hangen, de broodjes van de schoolkantine zijn toch veel lekkerder dan jouw bammetjes met pasta en bij je jarige vriendin wil je wel aankomen met iets supergaafs! Alleen, waar is al het geld gebleven waar je vorige maand hard voor gewerkt hebt?

Aan leuke uitjes, schoolspullen, cadeautjes… voor je het weet is your money gone! Wil jij aan het einde van de maand eens niet bij je ouders aan hoeven kloppen? Girlscene geeft je handige tips!

sparen

Let’s switch!
Kun jij als je door de stad loopt de verleiding niet weerstaan om toch even te neuzen in de H&M, Zara of andere leuke winkeltjes waar de sale is losgebarsten? Want, wat jij in de kast hebt hangen is zó januari 2012! Probeer deze kledingwinkels te vermijden en spreek met een vriendinnetje af om een maand lang van vestjes, jurkjes en andere kleding items te ruilen! Zo kun je toch in iets nieuws over straat én heeft het jou (en je vriendin!) geen geld gekost!

sparen

Creatief met make-up
Nagellakjes zijn best verslavend! Vooral nu er zoveel leuke kleurtjes te koop zijn. Hoewel deze lakjes maar een paar euro kosten, kun je er aan het einde van de maand best veel geld aan besteed hebben. Een groen lakje hier, een roze daar en daarbij komen ook nog de andere cosmetica en parfum bij die volgens jou toe zijn aan vervanging. Wees creatief en ga een middagje aan de slag met rozenblaadjes en oogschaduw en maak je eigen parfum en nagellak!

Wat heb je nodig om zelf parfum te maken:
- 2,5 dl water
- 30 ml wodka (even aan je ouders vragen of ze dit in huis hebben)
- 10 druppels rozenolie
- Een handjevol rozenblaadjes
- Een schone afsluitbare fles
- Een papieren koffiefilterzakje
- Een parfum (bewaar) flesje.   

sparen

Doe het water in de schone fles en voeg de wodka, rozenolie en de rozenblaadjes toe. Bewaar de fles een week lang op een koele donkere plek en roer er af en toe in. Als de week voorbij is kun je het mengsel zeven door het koffiefilter. Ruik je de rozengeur al? Doe de parfum in een leuk flesje en jij hebt zo op een hele goedkope manier je eigen parfum gemaakt!

Ps. Houd je niet zo van rozen? Dan kun je de rozenolie en rozenblaadjes ook vervangen door tien druppels lavendelolie en een handjevol lavendelbloempjes. Of deze vervangen door twee vanillestokjes en vijf druppels sandelolie.    

Wil je zelf nagellak maken? In deze DIY wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een leuk lakje maakt, met behulp van oogschaduw!

En gooi niet zomaar kapotte beautyproducten weg! Houd Girlscene deze week in de gaten om te leren hoe je heel gemakkelijk cosmetica zelf kan repareren! Bespaart jullie weer geld meiden!

sparen

Bereid je eigen schoolmaaltijd
Als je richting de schoolkantine loopt komt de heerlijke geur van tosti’s en verse broodjes al op je af. Ga je dan toch maar voor dat broodje brie in plaats van jouw bruine boterhammen? Nee! Ga de avond van te voren (of die ochtend) in de keuken aan de slag met kaas, sla en andere producten die je in de koelkast tegenkomt. Snijd deze en doe ze in een bakje. En neem deze, samen met een paar boterhammen, mee naar school. Zo kun jij in de pauze jouw eigen van huis meegenomen maaltijd maken. Net zo lekker en budget proof toch?   

sparen

Handelaartje
We hebben het denk ik allemaal: kleding en spullen die we nooit meer gebruiken. Stop deze niet achterin de kast weg, maar verkoop ze! Maak een paar leuke foto’s en zet deze op Marktplaats. Wie weet zijn er wel heel veel meiden die jouw leren tas of high heels voor een leuk prijsje willen kopen. Is er binnenkort bij jou in de buurt een rommelmarkt en ben jij een handelaartje? Ga er dan eens met jouw spulletjes staan. Je kunt op deze marktjes op een leuke manier geld verdienen.

sparen

Old school films kijken
Zijn jij en je vriendinnen of vriendje verslaafd aan films en zijn jullie maandelijks in de bioscoop te vinden? Een leuk uitje, maar wel een best prijzig uitje! Ga de zolder eens op, misschien staat daar nog wel een videorecorder. Want hoe leuk is het om in plaats van een bioscoopavondje een old school movie avondje te houden. Video’s van vroeger zijn namelijk altijd erg leuk om te kijken! En van de meesten weet je waarschijnlijk al niet eens meer waar ze over gaan. Het enige wat je dan misschien een paar euro kost zijn de lekkere snacks, zoals popcorn. Want dat hoort natuurlijk bij een filmavondje!

Heb jij nog leuke tips om geld te besparen?

Bron beeld: weheartit

Door Evi