Lifestyle

How-to: geld inzamelen voor het goede doel

22

Reclames met mishandelde puppy's, kinderen uit Afrika zonder water en mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat dit allemaal moet gebeuren. Je wil helpen, maar dat kan meestal alleen maar met geld. Maar je bent nog jong, dus dat is er meestal niet in overvloed. Don't worry! Er zijn nog meer manieren!

Omdat je toch graag een goed doel wil helpen, geven wij een aantal tips over hoe je dit het beste kunt doen. Kies als eerste een goed doel uit! Hoe graag je het ook wil, je kunt niet tien doelen tegelijk helpen. Focus je op een, dan gaat het beter.

donations

Manier 1: Verkopen van producten
Een hele makkelijke manier om geld in te zamelen is door koekjes te bakken, en die te verkopen voor het goede doel. Het is wel veel werk, dus misschien is het leuk om het samen met wat vriendinnetjes te doen. Bak koekjes, cakes en taarten en vraag bijvoorbeeld aan de supermarkt in het winkelcentrum, of je voor de winkel mag staan. Meestal hebben ze zelfs wel een kraampje voor je!

Wat je ook kunt doen is een bedrijf of organisatie benaderen. Misschien is de vader van je vriendin wel bakker of verkoopt je oma sokken op de markt. Veel 'bedrijven' die dichtbij jouw kraampje staan willen helpen door bijvoorbeeld producten aan je te geven. Die zou je kunnen verkopen, waarbij het volledige bedrag naar het goede doel gaat. Denk hierbij niet aan stofzuigers en wasmachines, maar aan kleine dingen zoals shirtjes, knuffeltjes of beauty producten. Je kan het altijd even vragen!

Hoe zamel jij geld in voor het goede doel?

Manier 2: Organiseer een verloting
Heb je wat producten geregeld via een bedrijfje, zoals bijvoorbeeld een broodpakket van de vader van je vriendin, dan kun je dit verloten. Maak lootjes op de computer en ga langs deuren. Met een klein bedragje voor ieder lootje willen veel mensen je wel helpen. Vergeet natuurlijk niet te vermelden wat ze kunnen winnen!

Hoe zamel jij geld in voor het goede doel?
Bingo, ook leuk om te organiseren!

Manier 3: Ga hardlopen voor het goede doel
Ga gezellig met een aantal vriendinnen hardlopen voor het goede doel. Je kunt aan mensen vragen om wat geld te doneren voor ieder rondje dat je loopt. Je kunt gaan hardlopen op de markt of door je dorp, zo kunnen mensen je zien. Bedruk bijvoorbeeld shirtjes, dan ziet alles er extra professioneel uit en herinner je mensen aan het goede doel.

Misschien kun je samen met de gemeente wel een marathon organiseren. Dat ze voor jullie een gedeelte afzetten en jij, in samenwerking met school, nog meer scholieren laat lopen. Al die scholieren moeten dan om geld sponsors vragen en zo verdienen jullie met zijn allen veel meer voor het goede doel!

Hoe zamel jij geld in voor het goede doel?

Manier 4: Organiseer een evenement
Benader je vereniging, sportclub of school om samen een evenement te organiseren. Huur jouw sportclub of wat lokalen van school af waar het plaats kan vinden. Zo kun je een feest organiseren waar mensen entree moeten betalen om binnen te komen. Organisaties zoals school kunnen je altijd helpen, omdat ze dit soort dingen wel vaker hebben gedaan. Goed nieuws, als het veel geld oplevert kun je het een jaarlijks evenement maken!

Hoe zamel jij geld in voor het goede doel?

Manier 5: Heitje-voor-karweitje
Maak je vingers vies en ga lekker tuinieren voor het goede doel. Of vegen, stofzuigen, dweilen of een ander klusje. Bij jouw in de buurt heeft ieder huis vast nog wel een klusje voor je om te doen. Maak van te voren een leuk ‘foldertje’ over je heitje-voor-karweitje-diensten zodat mensen zien voor welk goed doel jij aan het werk bent.

Hoe zamel jij geld in voor het goede doel?

Het is een goed idee dat je jouw ouders bij het geld inzamelen betrekt. Misschien weten ze nog tips, kunnen ze voor jouw het geld veilig bijhouden en, heel stiekem, hebben ze ook wel een ouderplicht om jouw hoofdsponsor te zijn ;-) Dus meiden, steek je handen uit je mouwen en ga lekker aan de slag!

Weet jij nog leuke tips om geld in te zamelen voor het goede doel?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

22 reacties

 • 11 maanden geleden Pooria Ebrahimi  good

  https://nali24.joomla.com/هتل-ها/هتل-هاي-تور-مشهد/35-22

  https://nali24.joomla.com/هتل-ها/هتل-هاي-تور-مشهد/37-24

  https://nali24.joomla.com/هتل-ها/هتل-هاي-تور-مشهد/45-32

  https://nali24.joomla.com/هتل-ها/هتل-هاي-تور-مشهد/41-28

  https://nali24.joomla.com/هتل-ها/هتل-هاي-تور-مشهد/49-36

  https://nali24.joomla.com/هتل-ها/هتل-هاي-تور-مشهد/53-40

  https://nali24.joomla.com/هتل-ها/هتل-هاي-تور-مشهد/57-44

  https://nali24.joomla.com/هتل-ها/هتل-هاي-تور-مشهد/62-49

  https://nali24.joomla.com/هتل-ها/هتل-هاي-تور-مشهد/61-48

  https://nali24.joomla.com/هتل-ها/هتل-هاي-تور-مشهد/63-50

  https://nali24.joomla.com/هتل-ها/هتل-هاي-تور-مشهد/64-51

  https://nali24.joomla.com/هتل-ها/هتل-هاي-تور-مشهد/34-21

 • 2 jaar geleden womencruz1956

  Wat een goede ideeën! Ik heb zelf in het verleden de website van Whydonate gebruikt om geld in te zamelen, werkt erg goed. Je kunt daar voor bijna ieder goed doel een geldinzamelactie starten. Dit is hun website: www.whydonate.nl.

 • 4 jaar geleden Wally

  Je kunt je online aankopen starten op www.4MORGEN.org en gratis donaties genereren. Aangesloten partners als Zalando, Blokker,Travelbird en nog vele andere betalen een vergoeding die je zelf aan je eigen goede doel kan toewijzen. Dit alles zonder dat je bestaande aanbiedingen of kortingen misloopt.

 • 4 jaar geleden Peter Jansen

  Een leuke manier om geld op te halen voor een goed doel is deel te nemen aan sociaal sparen via @sociaalsparen of www.sociaalsparen.nl. Je steunt een goed doel en de bedrijven die sponsoren.

 • 5 jaar geleden Thirza

  Ik ga geld ophalen voor arme kinderen in Syrië! Ik en mijn vriendinnen gaan armbandjes maken en die verkopen voor 0,50 cent. Maar mag je zomaar langs de deuren gaan en geld ophalen?

 • 5 jaar geleden Susan

  Ik ga geld ophalen voor kika bouw!

 • 6 jaar geleden marjolein

  ik ga samen met een vriendin een idee bedenken voor een collectebus ofzoiets en dan in haar wijk en mijn wijk lang de deuren gaan!

 • 6 jaar geleden Woodkid

  http://www.wielewaal.nl/news/newsitem.asp?id=1211

  Sponsor me nu!

 • 6 jaar geleden Anoniem

  het lijkt me leuk om een evenement te organiseren en als het dan ook nog voor het goede doel is

 • 6 jaar geleden Bonxlovee

  dit vind ik dus een leuk idee, ik heb alleen niet de 'middelen' om dit te doen..

 • 6 jaar geleden anon

  dit doen we dus elk jaar weer met school.... ik wil iets heeelll appaartss

 • 6 jaar geleden Chantal

  Ik ga dit schooljaar met school voor 2 weken naar Bangladesh om daar te kijken naar de projecten waarvoor wij en mensen voor ons (ze zijn namelijk al vaker daar geweest met school) geld hebben ingezameld! Ik kan dus wel wat leuke tips gebruiken! De stichting waarvoor wij gaan inzamelen doet vooral waterputten en sanitair aanleggen in Bangladesh! =D

  Zelf ga ik waarschijnlijk een feest geven voor mijn vrienden en inderdaad heitje-voor-karweitje doen! =D

 • 6 jaar geleden Debby

  leuk

 • 6 jaar geleden Koosje

  goede tips, we hebben op school ook wel acties gedaan!

 • 6 jaar geleden WinnieThePooh

  mijn klas en ik, hadden vorig jaar een kerst musical georganiseert, de ouders, familie en vrienden betaalden 2 euro pp. na de musical telden we het geld en we hadden iets tussen de 250 en 300 euro!

 • 6 jaar geleden suncano

  een carwash kan ook ontzettend goed verdienen!

  ik ben dit jaar naar italië geweest met mijn klas voor een uitwisselingsproject (zij kwamen ook hierheen) en kort daarna waren de aardbevingen in italië. een school in dat dorpje had erg veel schade en zo hebben wij een hele dag met de klas auto's staan wassen 800 euro was het resultaat!

 • 6 jaar geleden LittleSmurf

  Ik doneer geen geld, wel kleding, speelgoed en schoenen. Geld durf ik niet, ben bang dat het niet naar het goede doel gaat, maar naar het bedrijf of een commercieel iets.

 • 6 jaar geleden NailsByStephanie

  Ik heb zojuist (deze ochtend) superveel speelgoed en knuffels ingezameld voor weeskinderen in de oostbloklanden. Geld geef ik nooit, omdat je nooit weet waar dat geld naartoe gaat. Vaak gaat het geld in zulke landen de verkeerde richting op.

 • 6 jaar geleden pindakaasx

  Wij gaan met het team dit jaar geld ophalen door alle ouders een bepaald bedrag te laten sponseren per doelpunt dat we scoren.

  En het werkt geloof ik best wel =)

 • 6 jaar geleden _ANNABELLE

  wow gefeliciteerd iridescent, iemand heeft een of andere tv programma gekeken en praat nu klakkeloos een ander persoon na. het is niet zo zwart wit

 • 6 jaar geleden Marjelle

  Ik haal altijd geld op door gewoon te collecteren.

 • 6 jaar geleden Iridescent

  En dan natuurlijk je zuur verdiende centjes aan een 'goed doel' geven, en waar ga je het geld terug zien.. in HUN bedrijf.

 1. 1