Lifestyle

Spullen verkopen? Tips & tricks!

36

Hoe erg we ook van shoppen houden, we hebben toch geld nodig om dit te kunnen doen. Achter de kassa, oppassen, kranten bezorgen... Dit zijn de standaard bijbaantjes waar wij onze poen mee verdienen. Een andere (steeds populairdere) optie is: verkopen! Maar hoe kun je dit het beste doen?

geld

Wil je spullen op Marktplaats verkopen?

De basics:
- Maak duidelijke foto's van de spullen die je wil verkopen. Scherpe foto's zullen je spullen sneller verkopen, dan als je wazige en onduidelijke foto's hebt.
- Zet belangrijke informatie in de titel (merk, maat etc.).
- Schrijf een goede beschrijving en wees eerlijk! Dus als er een krasje op je oude mobieltje zit, zeg het dan ook.
- Soms helpt het om erbij te zeggen waarom je iets verkoopt. Zo krijgen potentiele kopers een goed gevoel. Ze denken dan minder snel dat er iets mis mee is.
- Spreek goed af met de koper voor wie de verzendkosten zijn en wie er aansprakelijk is voor de eventuele schade tijdens het verzenden. Zo voorkom je veel gedoe.
- Verkoopt je product niet meteen? Kijk dan ook bij de 'gezocht' advertenties. Wie weet kun jij iemand iets aanbieden wat hij al heel lang zoekt!
- Stuur het pas op als je het geld hebt gehad (of een voorschot). Anders heb je kans dat je het geld nooit krijgt.
- Heb je een advertentie geplaatst? Hou je e-mail goed in de gaten, want je kunt elk moment een bod krijgen! Let op: plaats geen advertentie als je op vakantie gaat of geen tijd hebt. Het kan erg vervelend zijn voor de verkoper als hij lang moet wachten op zijn aankoop.
- Denk goed na over welke persoonlijke informatie(adres, telefoonnummer etc.) je op internet zet. Hier kan namelijk misbruik van gemaakt worden.
- Vertrouw je het niet? Typ dan de naam van de koper in op Google.

geld

Handig om te weten:
- Na 16.00uur stijgt het aantal bezoekers op Marktplaats.
- Tussen 16.00uur en 23.00uur wordt Marktplaats het meest bezocht.
- Op de laatste vrijdag van de maand hebben de meeste mensen loon gehad, dus dan heb je meer kans dat er meer mensen kijken en/of kopen.
- Wanneer de feestdagen in aantocht zijn (kerst, oud en nieuw maar ook gala's van school) hebben veel mensen spullen en kleding nodig.
- Plaats je advertentie telkens op nieuw, zo staat het telkens weer bovenaan.

Heb je écht veel spullen die je wil verkopen? Of vertrouw je het internet niet?
Kijk of je een rommelmarkt hebt in de buurt. Misschien kun je daar een kraampje huren. De IJ-hallen in Amsterdam is een goed voorbeeld. Het is de grootste vlooienmarkt van Nederland met maar liefst 500 kramen, die allemaal gehuurd kunnen worden. De prijs om te huren begint bij 22 euro. Verder de perfecte plek om je verdiende geld weer te spenderen aan speciale en goedkope spullen!

markt

Vind je dit allemaal te veel gedoe?
Je kunt je spullen verkopen aan een tweedehandswinkel. Het levert dan veel minder op, maar je hebt er dan ook niet veel werk aan.

geldBen jij bekend met bovenstaande verkoop manieren? En natuurlijk willen wij graag jouw tips & tricks weten! Deel ze hieronder!

Bron: ijhallen, foobie, ikwilbijverdienen, weheartit

Door: Emma en Girlscene-lezeressen

LOVE dit artikel
19 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

36 reacties

 • 4 jaar geleden BLAUUGRANA

  ik heb dit op marktplaats staan..

  http://www.marktplaats.nl/a/sieraden-tassen-en-uiterlijk/antieke-sieraden/m857216021-robot-ring-met-snor.html?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller

 • 4 jaar geleden HandmadeVintage Verkoop

  Ik heb een website gemaakt voor alle Marktplaats advertenties. Z kunnen de kopers het makkelijker vinden ! http://www.vintagehandmade.tk

  Ik verkoop hippe vintage kleding, avondjurken en galajurken voor een klein prijsje. Ook maak ik exclusieve textielen sieraden.

 • 5 jaar geleden ineedgirltime

  https://www.cash4girls.nl/aanmelden.php?ref=303870 meld je aan en dan verdient u geld en ik ook

 • 5 jaar geleden Barrxx

  Ik verkoop mijn sheepskin uggs maat 36

  ze zijn zo goed als nieuw. PB me voor foto's

 • 5 jaar geleden Ohmycuteness

  Ik heb 2 super schattige dust plugs op voorraad die ik verkoop:

  http://www.marktplaats.nl/a/sieraden-tassen-en-uiterlijk/overige-accessoires/m767302009-superschattige-anti-dust-plug-voor-je-telefoon-zwart.html?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller

 • 5 jaar geleden Thijs Verheul

  Na 15 januari is United Wardrobe online, het netwerk voor tweedehands mode! Je kan daar heel gemakkelijk je kleding verkopen of andere hippe fashion en vintage kopen! op hun Facebook pagina kan je alvast kijken wat United Wardrobe voor gaat stellen www.facebook.com/unitedwardrobeNL

 • 5 jaar geleden estrella

  ik verkoop mijn Gloednieuwe jas

  http://www.marktplaats.nl/a/kleding-dames/jassen-zomer/m751608464-grijze-nette-jas-nieuw.html?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller

 • 5 jaar geleden Tezzie

  @i'm who i am: inderdaad, als je bv een ipad voor 50 euro verkoopt denken veel mensen dat die niet zo goed werkt en dat je hem daarom zo goedkoop maak

 • 5 jaar geleden Xmoustache

  Thank you !!

 • 5 jaar geleden ohsweetindie

  Goed ideee

 • 5 jaar geleden xKeet

  x

 • 5 jaar geleden I'm who i am..

  Heey nog een tip voor iedereen die iets wil verkopen het klinkt maybe raar maar soms willen mensen iets niet van je kopen omdat het t goedkoop is dus verhoog je spullen naar hoger prijs en maybe gaat t dan beter xx

 • 5 jaar geleden Jordy

  snel geld verdienen voor mooie kleren

  [url=http://www.paypro.nl/producten/Traffic_Explosie/14989/33520]snelgeld[/url]

 • 6 jaar geleden manouk

  ik verkoop heel veel merkkleding voor kinderen, dit jaar ga ik weer met me nichtje kleding verzamelen en dan verkopen. we gaan dan ook zelf eerst voor hele goedkope kleding in de winkels kijken en dat dan op de rommelmarkt verkopen! xxx

 • 6 jaar geleden manouk

  je kan ook al je oude of te kleine kleding, accesoirres, tassen enzovoort verzamelen en dan op de rommelmarkt verkopen, ik heb er vorig jaar 60 euro mee opgehaald, daar heb ik weer nieuwe musthaves van gekocht, ga ik dit jaar weer doen! xx

 • 6 jaar geleden TheFinal

  Kent iemand tweedehands winkels die betalen voor je spullen? Ik heb moeilijk veel spullen, zowel kleding als huishoudelijke artikelen/meubels (bureau, tafels, bed, boekenplanken, TV, servies), maar ik moet ze snel kwijt zien te raken. Omdat vooral de meubels en het apparatuur nog goed zijn wil ik het niet gratis aan de kringloop geven :/ Als je iets weet zou ik het echt waarderen als je me note!

 • 6 jaar geleden mandy553

  thanks voor de tips, erg handig

 • 6 jaar geleden iRiSSx__

  Iemand interesse in een gloednieuwe paarse Fatboy zitzak?

 • 6 jaar geleden X

  Ik verkoop al 3 jaar lang gloednieuwe kleding met kaartjes eraan op Marktplaats.

  Eerst veel Blond Amsterdam, en nu veel SuperTrash!

  Dan verkoop ik het meestal voor de helft van de winkelprijs.

  Heb er misschien al €1000 winst mee behaald, ik hield het eerst administratief bij, maar uiteindelijk had ik daar geen tijd meer voor... Wel jammer want ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel ik nou precies ermee heb verdiend

  Ik studeer nu Commerciële Economie en wil later misschien m´n eigen webwinkel als ik genoeg geld heb om te kunnen investeren.

  Het is zeker Big Business maar je moet het wel goed doen. Ik heb ook wel een aantal spullen zonder winst verkocht, gewoon omdat niemand het wilde kopen.

  Alleen populaire en leuke spullen worden snel verkocht, weet ik uit ervaring

 • 6 jaar geleden In Vogue

  En natuurlijk: maak móóie foto's!! dit kan door:

  1. Foto's te maken bij daglicht

  2. Te zorgen voor een rustige achtergrond (ik hang bijvoorbeeld altijd een kledingstuk aan een hanger en hang die dan tegen mijn witte kastdeur aan)

  3. Maak eventueel meerdere foto's, bieders zullen dit op prijs stellen! Een foto van de voorkant, van de achterkant, een detailfoto en eventueel een aanfoto (waarop je hoofd niet te zien is natuurlijk).

 • 6 jaar geleden In Vogue

  Ik verkoop vaak kleding via marktplaats. De allerbeste tip is wat mij betreft: zorg ervoor dat de communicatie goed loopt!!

  Zo stuur ik altijd z.s.m. fatsoenlijke mails naar mijn bieders, en verwacht ook een fatsoenlijk mailtje terug!

  Wanneer mijn bieders heel kortaf vragen of ze iets kunnen afhalen, vertrouw ik het meestal niet.

  En zorg er voor dat je een beetje redelijke prijs/kwaliteit verhoudingen hebt. Over het algemeen zul je nooit meer dan 50% van je aankoopprijs terug krijgen (tenzij iets nu nog in de winkels hangt en gewild is). Sla dus niet ieder bod af!

  Een eventuele extra tip: merk je dat bieders argwanend naar jou zijn, zorg ervoor dat je bewijs hebt dat je het pakketje hebt opgestuurd!

  (Dit kan door middel van een foto)

  Succes iedereen

 • 6 jaar geleden Julie

  I need moneeeeeeeeeeeeeey

 • 6 jaar geleden jolina

  ik verkoop mn wii met spellen maar niemand wil hem...en ik heb super mooie nog nooit gedragen roze allstars die ik met pijn in het hart moet wegdoen omdat ze niet passen en niemand wil ze....vreemd ze zijn zo mooi nieuw en helemaal niet duur :S dus geinterresseerd? not e me

 • 6 jaar geleden Peej

  Handigg!

  Ik verkoop... DVD's... Heerlijke GIRLY-movies!

  Duss... is iemand geïnteresseerd? Mail me!

 • 6 jaar geleden rawr

  ik verkoop mijn nerd bril. er is niks mis mee maar niemand koopt 't .

 • 6 jaar geleden Flappie

  Ik verkoop mijn macbook pro met cs5.5 maar niemand is geïnteresseerd, kan er ook niet bij zetten dat er cs5.5 en microsoft office op heb staan omdat ik geen cd's van school heb gekregen terwijl het wel gewoon legaal is :s

 • 6 jaar geleden X

  Ik verkoop mijn boeken via Marktplaats, maar met mijn kleding ga ik 1 of 2 keer per jaar op de vlooienmarkt staan via Mikki. Toevallig volgende week, je betaalt zo'n 25 euro voor een grote kraam en het is erg druk.

 • 6 jaar geleden AMORFATI

  Ik heb vrijwel al mijn oude studieboeken en mijn oude Kipling schooltas voor een zeeer redelijk prijs kunnen verkopen op Marktplaats. Ik heb verder bepaalde dingen voor mijn kamer ook via Marktplaats gekocht, PS3 Move set, een iPod Touch, een boek en een caravalskostuum. Ik vind het een hele fijne website en het gaat prima zolang je maar voorzichtig en kritisch bent! ;D

  Ik heb zelf het idee dat je advertentie vooral kort maar krachtig moet zijn. Geen belangrijke dingen vergeten te vermelden, maar ook geen gigantisch lang verhaal (mensen willen dat vaak niet lezen en vinden graag gauw wat ze zoeken).

  Duidelijke mooie foto's werkt zeker! Bij kleding werken foto's waarbij iemand je kleding aanhebt het beste, zo hebben de mensen een goed idee van hoe de kleding valt en misschien zelfs hoe ze het leuk kunnen combineren..

 • 6 jaar geleden TheFinal

  Bedankt voor de tips! Ik verhuis namelijk binnenkort naar het buitenland en moet meer dan de helft van mijn spullen kwijt =( Het meeste is minder dan 1,5 jaar oud en nog gewoon goed ook...

 • 6 jaar geleden Busra

  ik verkoop altijd erg goed op marktplaats

 • 6 jaar geleden Juweeltjes

  'Plaats je advertentie telkens opnieuw.. '

  maar dan wel de oude advertentie verwijderen! je mag nl. niet 2 of meer dezelfde advertenties hebben op Marktplaats, plaats je dezelfde opnieuw, dan grote kans dat ze hem verwijderen.

 • 6 jaar geleden Manouk

  Leuk!

  Als ik vaak spullen verkoop dat zet ik het vaak op marktplaats. Maar houd er rekening mee dat wanneer het er lang opstaat marktplaats het vanzelf verwijdert. Wat ik dus een keer had waardoor ik mijn bieder niet meer kon bereiken.

 • 6 jaar geleden Meisje

  Handig, kan wel wat extra geld gebruiken, dus binnenkort wat spulletjes verkopen denk ik (:

 • 6 jaar geleden NeverxLookxBack

  Goede tips =p

 • 6 jaar geleden xIriishh

  Ik heb nog goede (nogal dure) kunstschaatsen staan, maar ze zijn me te klein. Ze hebben mijn ouders 480 euro (professioneel, dat wel) gekost door de Wilkinson ijzers, maar ik wil ze wel verkopen voor +/- 100 euro.

  Note me als je meer wil weten!

 • 6 jaar geleden JJ

  Opzich best goede tips

 1. 1