Spullen verkopen? Tips & tricks!

Lifestyle door Redactie

Hoe erg we ook van shoppen houden, we hebben toch geld nodig om dit te kunnen doen. Achter de kassa, oppassen, kranten bezorgen... Dit zijn de standaard bijbaantjes waar wij onze poen mee verdienen. Een andere (steeds populairdere) optie is: verkopen! Maar hoe kun je dit het beste doen?

geld

Wil je spullen op Marktplaats verkopen?

De basics:
- Maak duidelijke foto's van de spullen die je wil verkopen. Scherpe foto's zullen je spullen sneller verkopen, dan als je wazige en onduidelijke foto's hebt.
- Zet belangrijke informatie in de titel (merk, maat etc.).
- Schrijf een goede beschrijving en wees eerlijk! Dus als er een krasje op je oude mobieltje zit, zeg het dan ook.
- Soms helpt het om erbij te zeggen waarom je iets verkoopt. Zo krijgen potentiele kopers een goed gevoel. Ze denken dan minder snel dat er iets mis mee is.
- Spreek goed af met de koper voor wie de verzendkosten zijn en wie er aansprakelijk is voor de eventuele schade tijdens het verzenden. Zo voorkom je veel gedoe.
- Verkoopt je product niet meteen? Kijk dan ook bij de 'gezocht' advertenties. Wie weet kun jij iemand iets aanbieden wat hij al heel lang zoekt!
- Stuur het pas op als je het geld hebt gehad (of een voorschot). Anders heb je kans dat je het geld nooit krijgt.
- Heb je een advertentie geplaatst? Hou je e-mail goed in de gaten, want je kunt elk moment een bod krijgen! Let op: plaats geen advertentie als je op vakantie gaat of geen tijd hebt. Het kan erg vervelend zijn voor de verkoper als hij lang moet wachten op zijn aankoop.
- Denk goed na over welke persoonlijke informatie(adres, telefoonnummer etc.) je op internet zet. Hier kan namelijk misbruik van gemaakt worden.
- Vertrouw je het niet? Typ dan de naam van de koper in op Google.

geld

Handig om te weten:
- Na 16.00uur stijgt het aantal bezoekers op Marktplaats.
- Tussen 16.00uur en 23.00uur wordt Marktplaats het meest bezocht.
- Op de laatste vrijdag van de maand hebben de meeste mensen loon gehad, dus dan heb je meer kans dat er meer mensen kijken en/of kopen.
- Wanneer de feestdagen in aantocht zijn (kerst, oud en nieuw maar ook gala's van school) hebben veel mensen spullen en kleding nodig.
- Plaats je advertentie telkens op nieuw, zo staat het telkens weer bovenaan.

Heb je écht veel spullen die je wil verkopen? Of vertrouw je het internet niet?
Kijk of je een rommelmarkt hebt in de buurt. Misschien kun je daar een kraampje huren. De IJ-hallen in Amsterdam is een goed voorbeeld. Het is de grootste vlooienmarkt van Nederland met maar liefst 500 kramen, die allemaal gehuurd kunnen worden. De prijs om te huren begint bij 22 euro. Verder de perfecte plek om je verdiende geld weer te spenderen aan speciale en goedkope spullen!

markt

Vind je dit allemaal te veel gedoe?
Je kunt je spullen verkopen aan een tweedehandswinkel. Het levert dan veel minder op, maar je hebt er dan ook niet veel werk aan.

geldBen jij bekend met bovenstaande verkoop manieren? En natuurlijk willen wij graag jouw tips & tricks weten! Deel ze hieronder!

Bron: ijhallen, foobie, ikwilbijverdienen, weheartit

Door: Emma en Girlscene-lezeressen