Zomerbaantjes

Travel door Redactie

Het duurt niet meer zo heel lang of het is zomervakantie. Ga je op vakantie, de hele dag luieren of ben je juist op zoek naar een baantje? Lees dan mee over alles do’s & don’ts op het gebied van vakantiebaantjes!

 Hoe vind je er een?

Ga langs bij de winkels waar je het leuk vindt om te komen, en waar het je tof lijkt om te gaan werken. Vraag of ze nog een vakantiekracht nodig hebben, en geef een brief af waarin staat wie je bent, wat voor school je doet, wat je werkervaring is en welke periode je beschikbaar bent. Vind je het eng om direct langs te gaan? Je kunt die brief ook opsturen of eventjes bellen voor een afspraak. Vaak is dat bij grotere bedrijven en supermarkten wel zo handig.

Spit lokale kranten door en kijk of er bij de advertenties gevraagd wordt naar personeel. Lijkt het je wordt, aarzel dan niet en bel meteen naar het nummer dat er bij vermeld staat.

Schrijf je in bij een uitzendbureau als vakantiekracht. Houd er wel rekening mee dat je nu werk aangeboden kunt krijgen dat je eigenlijk niet zo leuk vindt, maar je vindt op deze manier wel veel sneller vakantiewerk.

De tien meest populaire vakantiebanen:

1. Caissière in een supermarkt
2. Verkoper in een kledingzaak
3. Telemarketeer
4. Magazijnmedewerker
5. Barmedewerker/ bedienen in restaurant
6. Krantenbezorger
7. Telefonist/ receptionist
8. Bloembollenpeller
9. Campingmedewerker in het buitenland
10. Promotiemedewerker