Travel

Handbagage

Voor de girls die op vakantie gaan: bij deze een lijstje wat-stop-ik-in-mijn-handbagage. Want wat is er irritanter dan er achter komen dat je iets vergeten bent, of dat het in je grote koffer zit en het er niet uit kan...?

Als je met de auto gaat

Als je met de auto op vakantie gaat is het nog niet zo'n ramp als je iets bent vergeten in je handbagage te stoppen. Je kunt immers eventjes stoppen met de auto en het uit de kofferbak halen (als je een van je ouders lief aankijkt, tenminste...). Toch zijn er een paar essentiële dingetjes die je niet moet vergeten.

- Pen en papier. Je weet nooit wat je opeens moet opschrijven/onthouden.

- Een lipbalsem. Altijd handig als je opeens uitgedroogde lippen krijgt in de hete auto.

- Iets om je te vermaken. Een gameboy, puzzelboekje, leesboek of draagbare dvd-speler...

- Een spiegeltje.

- Een borstel. Niets is vervelender dan een klit in je haar die je er niet uit krijgt.

- Een elastiekje (liefst om je pols, heb je 'm meteen bij de hand).

- Muziek. Mp3 spelers zijn handig, maar een mp3-discman ook, je kunt er namelijk data cd's in afspelen (die wel 120 nummers kunnen bevatten..).

- Kauwgom.

Als je met het vliegtuig gaat

In het vliegtuig ligt het natuurlijk anders. Je reis is vaak spannender en als je iets dringends nodig hebt uit je koffer, kun je niet zomaar eventjes een stewardess roepen en vragen of ze het uit het bagageruim voor je haalt. Vaak zit er een limiet aan het gewicht van je handbagage, maar die is vaak nog vrij ruim. Wat wel handig is om in je handbagage te stoppen:

- Een spiegeltje

Een lekker dikke crème. Je huid wordt van vliegvelden en vliegtuigen vaak droog en vies, daarom is een pot lekker ruikende crème geen overbodige luxe. Een pot met een pompje is ideaal. Zorg wel dat je hem eventjes in een goed afgesloten plastic zakje doet!

- Vaak hebben ze tijdschriften/kranten in het vliegtuig, dus hoef je geen boek mee te nemen. Een mp3 speler is wel makkelijk. Zorg dat je je oortjes los kunt halen, vaak wordt er een film gespeeld en moet je zelf oortjes hebben om mee te kunnen luisteren.

- Een zonnebril. Je weet nooit hoe warm het is in je land van bestemming...

- Een sjaal. Het kan natuurlijk ook koud zijn in het andere land (of bij je terugvlucht..). Een pashmina sjaal is heel handig, want je kunt hem ook als dekentje gebruiken!

- Een haarborstel.

- Een zakje winegums dropjes of iets dergelijks, lekker snoepen voor onderweg.

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved