Vakantie outfit-tips

Travel door Redactie

Wij Nederlanders zoeken in de zomer graag de zon op. Heerlijk bakken aan het strand, terrasje pakken, winkelen… Het grote dilemma is vaak de bagage. Je mag maar een beperkt aantal kilo’s mee, maar het liefst pak je gewoon je hele kledingkast in! Ik geef je tips om je twintig kilo niet te overschrijden.

Tips:

- Bedenk dat je toch naar de zon gaat: dikke truien en je mooie laarzen hoef je echt niet in te pakken. Je kunt het beste in laagjes denken als het frisser wordt: neem dus wel een vestje en shirtjes mee.

- Pak nooit precies 20 kilo in. Vergeet niet dat je waarschijnlijk met meer thuiskomt dan je ingepakt hebt (lees: je gaat winkelen) en dan moet je extra betalen bij de douane. Zonde, toch?

- Reis je met meerdere mensen? Verdeel de bagage dan. Heeft bijvoorbeeld je moeder of vriendin maar 10 kilo ingepakt en jij 20, pak dan 5 kilo over naar de koffer van je vriendin.

- Neem je een stapel (oude) glossy’s mee? Laat ze daar. Glossy’s wegen veel (een stapel weegt zo een paar kilo) en als ze toch oud zijn… Kan je in ieder geval je vers geshopte spulletjes mee naar huis nemen!

- Ga op tijd naar het vliegbeld en check op tijd in. Niet omdat dat gewoon het handigst is (je bent sowieso op tijd en je hoeft niet te stressen) maar ook omdat je geweldig kan shoppen op vliegvelden. Parfum, cosmetica, kleding, zonnebrillen, sieraden… en alles tax-free! Er zijn ook vaak aanbiedingen, dus je vakantie begint goed.

Een voorbeeld van de kleding die je meeneemt:

1. Bikini. Eentje of meerdere, ze nemen toch niet veel ruimte in! (H&M, topje: €12,90 en broekje: €9,90)
2. Luchtig jurkje (Esprit, €59,95)
3. Rokje (EDC by Esprit, €39,95)
4. Shorts (Asos, €30,58)
5. Slippers (Havaianas, €22,95)
6. Sneakers of ballerina’s (Invito, €49,95)
7. Jeans (H&M, €39,90)
8. Tanktop of spaghettihemdjes in verschillende kleuren (H&M, €5,90)
9. Basic effen shirtjes met korte mouwen (H&M, €6,90)
10. Longsleeves (EDC by Esprit, €19,90)
11. Goede zonnebril (DKNY, €95)
12. Vestje (H&M, €19,90)

En natuurlijk ondergoed en accessoires!

door onze redactrice Cynthia