Jongerenvakanties in Nederland

Travel door Redactie

De zomervakantie begint heel langzaam aan in zicht te komen. Dus dan rijst de vraag: waar gaan we heen op vakantie? En omdat niet iedereen duizenden euro’s kan uitgeven aan een vakantie, zetten wij de leukste (jongeren)vakanties in Nederland voor je op een rijtje.

Campings

Terschelling

Terschelling is een bekende vakantieplek voor jongeren, zo hoor je vaak over camping Terpstra en camping Appelhof. Leuk is dat je echt midden op het eiland zit en dus allemaal mogelijkheden hebt om leuke dingen te doen. Je kan trouwens ook een grote legertent huren voor 20 personen.

Camping Terpstra
P.p.p.n: €8
Tenten: van €110 tot €130 per week (van 2-persoonstent tot 20-persoonstent)

Camping Appelhof
P.p.p.n: €8
Tenten: van €80 tot €90 per week (van 2-persoonstent tot 12-persoonstent)

Zeeland

Dé vakantieplek voor jongeren in Nederland is Renesse! In Scharendijke ligt camping Duin en Strand., op 500 meter van het strand. Vier kilometer lopen (of met de taxi, scooter of auto) en je zit in hartje Renesse, een superleuk toeristendorpje in Zeeland. Je kan in de buurt ook naar een tropisch zwemparadijs, die zit op drie kilometer afstand. Vanalles te doen dus!

Camping Duin en Strand
Voor info, kijk op de site: www.duinenstrand.nl

Camping de Duinhoeve
P.p.p.n: €8,50
6-persoonstent per week: €295

Overijssel

Ja, ook in Overijssel zijn leuke jongerencampings! Zo heb je in Ommen camping Dennenoord, alleen voor jonge mensen. Op de camping is een discotheek en op zaterdag rijden er bussen naar discotheken in de omgeving. Verder is er op de camping een vijver en een groot volleybalveld.

Camping Dennenoord
P.p.p.n. (inclusief alles): €11
De camping verhuurt geen tenten, die moet je zelf meenemen of ergens anders huren.

Je kan natuurlijk ook voor een camping met stacaravans gaan, nadeel is dan wel dat het vaak geen jongerencampings zijn. Op jongerencampings verblijf je in een tent... Maar als je gezellig met vriendinnen op vakantie wilt, is een stacaravan misschien wel net zo comfortabel. Vooral op de eilanden (Texel, Terschelling, Ameland) is een camping met stacaravans hartstikke gezellig. En je zit meteen in een supermooie omgeving! Kijk eens hier:

Texel: www.texel.net/stacaravan-texel.html
Ameland: www.ameland.net/caravans/
Terschelling: www.vakantieverblijf-terschelling.nl/stacaravan

Bungalowparken

Bungalowparken zijn over het algemeen een stuk duurder dan campings. Logisch ook, want je zit wel in een huisje! Veel comfortabeler en beter voor de meiden die niet zo van het kamperen zijn. Nadeel is misschien wel dat er geen speciale jongerenbungalowparken zijn, dus feesten met muziek tot ’s avonds laat zit er niet in. Maar als je daar niet naar op zoek bent: prima!
Het goedkoopste is om een last minute te boeken, maar met een vriendinnengroep is dat misschien niet zo handig... Check de volgende sites voor de aanbiedingen en scherpe prijzen:

-www.bungalows.nl/superaanbiedingen/?partnerid=WWW-OTM&gclid=CNaWoOLnlZoCFQWfnAodBXLeNQ

- www.kruidvat.nl/domains/default/pages/content/S2/goedkope-vakantieparken.aspx

Boek trouwens zo vroeg mogelijk voor een zo vroeg mogelijke datum. Hoe later je boekt, hoe duurder je vakantie wordt. Besparen tijdens je vakantie? Ga niet elke avond uit eten en ga lekker zelf koken (da’s nog gezellig ook!), reken maar eens uit hoeveel dat bespaart! Een avondje uit eten kost al gauw €20, keer zeven is €140. En hoeveel kost een dampend pannetje op het gasstel? Vier euro? Een stuk minder in ieder geval!

door onze redactrice Cynthia