Travel

Vakantietip: Ameland

Het is weer zomervakantie! Heb jij nog geen speciale vakantieplannen? Ga dan gezellig met je vriendinnen een of een paar daagjes weg in Nederland. Je hoeft niet ver, je hoeft het niet duur te maken en met je vriendinnen is het altijd leuk! Vandaag als tip: Ameland.

Ameland is een waddeneiland in de  Noordzee en hoort bij de provincie Friesland. Op dit eiland kun je lekker op het strand liggen of het eiland op de fiets verkennen. Ben je een echte party-animal, dan kan je terecht in een van de vele cafés en discotheken op dit eiland. Ook leuk: Met de boot naar buureiland Terschelling.

Leuke dingen doen

Wat is er in de omgeving van Ameland zoal te doen? Maak gebruik van deze tips!

The Swinging Mill
In de zomer is deze discotheek de hele week geopend tot middernacht! Er worden verschillende themafeesten georganiseerd, zodat je helemaal uit je dak kunt gaan.
Waar: Molenweg 12, 9163 HP- Nes, Ameland

ameland1

Huifkartocht
Doe eens echt toeristisch en maak een tocht door de dorpen Hollum en Buren met een huifkar. De bestuurder vertelt over de omgeving en geschiedenis van de dorpen en misschien vind je er ook nog een leuke souvenir.

Demonstratie paardenreddingsboot
Deze demonstratie moet je zeker zien als je op Ameland bent. Tien stoere paarden trekken de boot met donderend geweld over het strand en door de branding in de zee. Spectaculair!
Waar: Reddingsmuseum Abraham Fock, Oranjeweg 18- 9161 CC Hollum, Ameland

Shoptips

Natuurlijk mag een shopexpeditie tijdens je trip niet ontbreken. Vanaf Ameland ben je in een half uurtje tot uurtje met de boot en bus in de stad Leeuwarden. Hier vind je leuke winkels waar je goed je slag kunt slaan. Bijvoorbeeld:  

Killah Boutique
In deze winkel vind je allerlei kleding van het merk Killah, het zusje van het merk Miss Sixty. Sla je slag in deze hippe winkel met een groot aanbod aan t-shirts, broeken en accessoires.
Waar: Naauw 3, 8911HW – Leeuwarden

NY-NA
NY-NA is de winkel van Nynke en Anna en je kunt er terecht voor allerlei kleurige prullaria. Beschilderd serviesgoed, vrolijk gekleurde lampen en Oosterse Boeddhabeeldjes: je vindt er alles.
Waar: Sint Jacobsstraat 11, 8911HR -  Leeuwarden

ameland3

Logeren

Hieronder vind je een paar leuke campings en vakantieparken waar je gezellig kunt logeren tijdens je verblijf op Ameland.

Camping Duinoord
Camping Duinoord ligt direct aan het Noordzeestrand bij het dorpje Nes. Er is een apart jeugdterrein waar jij en je vriendinnen zich goed kunnen vermaken. In de zomer is er een recreatieteam aanwezig waar jong en oud aan mee kan doen.
Meer informatie:www.campingduinoord.eu

De Kiekduun
Deze camping ligt aan de rand van de duinen vlak bij het dorp Buren. Het strand vind je op loopafstand zodat je daar lekker kunt chillen. Ook is er op de camping een sauna met warmtecabine en dompelbad aanwezig.
Meer informatie: www.kiekduun.nl

ameland2

Recreatiepark Koudenburg
Koudenburg is een klein park met mooie bungalows, stacaravans en gezellige kampeerplaatsen. Je bevindt je hier midden in de natuur en ook is er een golfbaan in de buurt. In de Irish Pub van het park kun je gezellig wat drinken.
Meer informatie: www.koudenburg.nl

Vakantiepark Klein Vaarwater
Op Vakantiepark Klein Vaarwater verveel je je geen minuut. Vlak bij is een strandpaviljoen en ook vind je op het park een gezellig restaurant, leuk zwembad en een minigolfbaan.
Meer informatie:www.kleinvaarwater.nl

Woon je in de buurt van Ameland en wist je eigenlijk alles al wat hier staat beschreven? Niet getreurd, volgende keer weer een andere plaats waar je gezellig met je vriendinnen naartoe kan!

Door Marieke Beumer

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved