Travel

Jouw favoriete vakantiebestemming: Indonesië

De zomervakantie duurt nog even, maar zwijmelen is altijd fijn. Daarom een nieuwe rubriek: de favoriete vakantiebestemming van Girlscene members. Deze keer: Lisanne ging naar Indonesië.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
Indonesië!
 
Waarom is dit je favoriete bestemming?
Het is echt een waanzinnig mooi land, er is heel veel te zien, de mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam, het is er eigenlijk altijd lekker weer en het eten is ook nog eens heerlijk.

Wat is het voor bestemming?
Het kan eigenlijk allemaal: op Bali kan je goed uitgaan en heb je mooie (en toeristische) stranden, maar de rest van de eilanden zijn vooral natuur en cultuur.

Met wie was je er?
Met mijn ouders en twee broertjes.

Ben je er vaker geweest?
Nee, maar ik ben zeker van plan om nog een keer terug te gaan!
 
Wat kan je er allemaal doen?
Wij zijn op Java en Bali geweest. Op Java hebben we vooral rondgereisd, we hebben heel veel tempels, rijstvelden, traditionele dorpjes en nog veel meer gezien. Hier hebben we ook in een zwavelbad gezwommen, dit kwam rechtstreeks uit de vulkaan ernaast en is ontzettend goed voor je huid! Op Bali hebben we ook nog een paar tempels bezocht, zijn we naar een dierentuin geweest waar je onder andere met een baby orang-oetan op de foto kon en op olifanten kon rijden, we zijn naar een tempel geweest waar heel veel aapjes los rondlopen (zie de foto van de aapjes op mij, haha), we zijn naar dolfijnen gaan kijken op zee en we hebben lekker geluierd aan het strand.

Wat is het leukste dat je je kan herinneren van de vakantie?
Ik denk de mensen. Het was mijn eerste keer in een niet-westers land en dat heeft toch wel veel indruk op me gemaakt. Op een gegeven moment waren we op een theeplantage, waar mensen werken die zo ongeveer het minste van iedereen verdienden en bijna niets hadden, maar toch dolgelukkig waren. Ze zeiden toen ook dat zij ‘innerlijke rijkdom’ hadden, dat vond ik zelf wel heel mooi.

Zou je er over 10 jaar nog steeds heengaan?
Zeker weten!
 
Waarom zouden andere meiden erheen moeten gaan?
Zoals al gezegd kan je er eigenlijk voor alles terecht, al zou ik het niet aanraden om alleen maar aan het strand te gaan liggen want er is zoveel meer te zien! Dus als je van lekker warm weer, natuur, cultuur, aardige mensen en lekker eten houdt...

Door Julie

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved