Favo vakantiebestemming: Salagou

Travel door Redactie

De zomervakantie duurt nog even, maar zwijmelen is altijd fijn. Daarom een nieuwe rubriek: de favoriete vakantiebestemming van Girlscene members. Deze keer: Margo ging naar Salagou.

 

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Lac Du Salagou, een stuwmeer in zuid Frankrijk. Het ligt vlak bij Cleremont L’Herault en binnen een uur rijden van grotere steden zoals Montpellier, Beziers en Nice.

Waarom is dit je favoriete bestemming?

Omdat ik er al acht jaar kom en ik er mooie herinneringen aan heb, maar ook omdat de omgeving fantastisch mooi is. Altijd als ik terug kom heb ik een ‘wauw’ momentje. Het is de mooiste plek waar ik ooit geweest ben.

Wat is het voor een bestemming?

De grond bestaat uit roodachtige aarde en het is erg heuvelachtig. Er zijn veel hoge bergen en vanwege de droogte en warmte groeien er hele andere bomen en planten. Het meer heeft iets mysteries, vooral ’s nachts. Je kan er heerlijk bijkomen en uitrusten, het is relatief rustig en niet erg toeristisch maar er staan op de campings relatief veel Nederlanders. Het is er bijna altijd warm in de zomerperiode - 30/40 graden - en regent haast nooit. Er is genoeg te zien en te doen, je kan er ook prima watersporten; surfen, zeilen, kanoën, waterfietsen. Verder wordt er veel parasailing en mountainbiking gedaan.

Ik kom uit een gezin waar iedereen fanatiek windsurft en dat doe ik zelf ook sinds ik acht was. Verder loop ik af en toe hard en dat is daar wel een uitdaging vanwege het bergachtige gebied en de hitte. Vind het heerlijk om de combinatie te hebben van dagelijks even sporten, relaxen en ’s avonds drankjes te doen bij het strandhuisje of bij een kampvuur. Verder hou ik erg van chillen met een goed boek, Sudoku of een tijdschrift en lig dan ook veel op het strand of een luchtbed rond te dobberen. Bij het strandtentje op de camping ga ik vaak wat drinken en eten met Franse muziek, Bob Marley of andere klassiekers op de achtergrond, dat vind ik ook altijd geweldig. Fransen zijn over het algemeen veel losser en zorgeloos en dat neem je tijdens je vakantie een beetje over. Het relaxgehalte ligt erg hoog. Bij dat eettentje is er elke week een live bandje dat optreedt en dan gaan er heel wat liters rosé, bier en andere drankjes doorheen. Wat ook wel leuk is dat veel jongeren terug blijven komen waardoor je hechte vriendschappen opbouwt.

Wat ik verder erg leuk vind om te doen is marktjes bezoeken. In Lodève en Cleremont L’Herault, twee plaatsen in de buurt, hebben ze elke week markt en daar is van alles te zien, te ruiken, te proeven, te horen en te kopen natuurlijk. Kunst, souvenirs, eten, kleding, alles hebben ze. Heerlijk om gewoon een beetje rond te drentelen en alles in je op te nemen.

Wat is het nadeel van deze bestemming?

Het ligt niet in of direct aan een grote stad dus als je uit wilt gaan moet je helaas wel een stukje rijden, maar dan heb je ook wat. Montpellier is een half uurtje en daar heb je echt hele mooie clubs en gezellige barretjes. De discotheek waar ik erg van onder de indruk was heet Havana Night en midden in het centrum zijn veel terrasjes buiten waar je tot laat in de nacht heerlijk kan zitten omdat het ’s nachts meestal nog best warm is. Montpellier is een bruisende studentenstad waar je je ogen uitkijkt vanwege de ontspannen sfeer, mooie cultuur en leuke winkels. Zeker een aanrader om een keer naartoe te gaan als je in de buurt bent!

Met wie was je er?

Tot nu toe ben ik elk jaar met m’n ouders mee gegaan, die vinden het daar ook heel erg leuk en er zitten wel veel gezinnen op de camping waar ik altijd heenga. Verder ook een aantal ouderen maar ook genoeg jongeren die zelf naar de camping toekomen. Het is erg goedkoop en redelijk primitief maar het wordt goed onderhouden. De camping waar ik altijd heenga heet Camping municipal Les Vailes.

Zou je er over tien jaar nog steeds heen gaan?

Ik denk het wel. Het blijft toch wel ‘mijn’ plekje. Ik denk alleen dat ik de komende jaren een paar jaar oversla om meer van de rest van de wereld te zien. Ik wil veel gaan reizen en ontdekken en in het buitenland studeren en stage lopen.

Wat is het leukste dat je je kan herinneren van de vakantie?

Nachtzwemmen, dronken bij het kampvuur zitten Guus Meeuwis, BLØF en Acda en de Munnik zingen, de live band avondjes en het surfen!

Door Julie