Favo vakantiebestemming: Mauritius

Travel door Redactie

De zomervakantie duurt nog even, maar zwijmelen is altijd fijn. Daarom een nieuwe rubriek: de favoriete vakantiebestemming van Girlscene members. Deze keer: Giulia ging naar Mauritius.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
Mauritius! Misschien klinkt het je onbekend in de oren. Maar Mauritius is een klein eilandje van ongeveer 40 bij 70 km in de Indische oceaan, 800 km ten oosten van Madagascar. We vlogen vanuit Parijs, en het was ongeveer 10 uur vliegen. Op Mauritius is het 3 uur later en er wordt Frans en Engels gesproken.

Waarom is dit je favoriete bestemming?
Ik ben er deze carnavalsvakantie voor de eerste keer geweest, en het was echt geweldig. Ik was nog nooit eerder op een echt 'tropisch eiland' geweest. Bij aankomst stond er op een bord 'Welcome to paradise' en daar was geen woord van gelogen! Witte stranden, palmbomen, turquoise blauwe zee... Een echte droombestemming dus. Helemaal heerlijk als je vanuit -2°C en een dik pak sneeuw opeens in een zonovergoten oord terechtkomt waar het 30 graden is! De mensen op Mauritius zijn ook ongelofelijk lief. Vragen constant of je iets nodig hebt, zijn heel attent.

Wat is het voor bestemming?
Mauritius is vooral een oord om lekker uit te rusten. Luieren op het strand is het beste wat je vooral op zo'n extreem hete dag kunt doen!

Met wie was je er?
Met mijn ouders en mijn broertje.

Ben je er vaker geweest?
Voor mijn broertje en ik was het de eerste keer, mijn ouders waren al twee keer eerder geweest, dus zij wisten al alle highlights!

-

Wat kan je er allemaal doen?
Vooral lekker luieren op het strand, zoals ik al eerder zei. Voor de rest zijn wij nog op een catamaran gaan varen, dat was echt geweldig. Dat was inclusief transfer vanaf het hotel, en op de boot werd er gebarbecued en er waren van alle soorten drankjes aanwezig, allemaal inclusief. Verderop in de zee waren dolfijnen, dan mocht je de boot af en met ze gaan zwemmen, super leuk! Ook kon je overal snorkelen, echt fantastisch, aquariumvissen zie je daar gewoon in het 'wild'! Met de catamaran voer je ook langs een onbewoond eilandje dat onderdeel is van Mauritius, daar kon je picknicken.
Wij hebben ook een auto gehuurd (let op! ze rijden daar net als in Engeland aan de linkerkant van de weg!). Dat was echt heel erg leuk: we zijn toen naar La Vanille gereden, dat is een natuurpark met krokodillen, schildpadden, apen en allemaal andere tropische dingen. We hebben ook wat Hindoestaanse tempels bezocht dat was echt heel mooi om te zien, vooral omdat je dan ook gewoon de hindoes ziet bidden; heel speciaal. 
Je kunt ook nog veel meer dingen doen (die ik deze vakantie helaas niet heb gedaan) bijvoorbeeld naar Les jardins Pamplemousse, een hele mooie botanische tuin met leliebladeren waar je over kunt lopen! Er zijn ook heel veel (heilige) watervallen, schijnt ook erg mooi om te zien. De hoofdstad Port Louis is heel modern, ik ben er zelf niet geweest maar het schijnt wel echt een aanrader te zijn. Ook zijn er heel veel plantages, mijn ouders hebben toen bij een theeplantage zelf theeblaadjes geplukt enzo, thee geproefd dat is dus echt speciaal.

Wat is het leukste dat je je kan herinneren van de vakantie?
De aankomst bij het hotel: voor de eerste keer in mijn leven zag ik in het echt wat ik normaal alleen zag als ik bij Google Afbeeldingen 'tropisch eiland' intypte! Echt een magisch en onvergetelijk gevoel...

Zou je er over 10 jaar nog steeds heengaan? 
Natuurlijk! Voor mijn huwelijksreis ofzo :D Sowieso omdat ik heel veel nog niet heb gezien (was er maar een weekje).

Waarom zouden andere meiden erheen moeten gaan? 
Het is begrijpelijk dat natuurlijk niet iedereen zo'n reis kan veroorloven... Maar stel je hebt inspraak bij het kiezen van de vakantie, zou ik deze bestemming zeker voorleggen. Misschien is het iets waar je nog nooit bent geweest! De cultuur is zo anders maar fantastisch om mee te maken. Er wonen namelijk hindoes, christenen en ook moslims op het eiland, en die leven allemaal in peace samen. Er hangt op het eiland ook echt zo'n laidback reggae-sfeer, je komt dan ook helemaal relaxed terug, haha!

Door Julie