Jouw favoriete vakantiebestemming: Kenia en Tanzania

Travel door Redactie

De zomervakantie duurt nog even, maar zwijmelen is altijd fijn. Daarom eennieuwe rubriek: de favoriete vakantiebestemming van Girlscene members. Deze keer: Brenda ging naar Kenia en Tanzania.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
Kenia & Tanzania!

-

-

Waarom is dit je favoriete bestemming?
Het is iets anders dan de standaard vakantiebestemmingen en daardoor iets dat je nooit zult vergeten.

-

-

Wat is het voor bestemming?
Je kunt er zelf voor kiezen wat je wilt, de safari en het bezoeken van de verschillende culturen was heel leerzaam, maar je kunt ook luieren in de zon op Zanzibar!

-

Met wie was je er?
Met mijn ouders en zusje.

-

-

Wat kan je er allemaal doen?
Je kunt er zoveel verschillende dingen doen, we zijn eerst op safari geweest, waar we allemaal dieren in het wild hebben gezien. We zijn toen ook naar de Maasai geweest, dit is een volk met een primitieve levenswijze, we konden hun huisjes bekijken, ze lieten ons de gebruiken zien etc. Bij de Maasai worden jongens en meisjes nog steeds besneden zonder verdoving, als je dit niet laat doen word je niet geaccepteerd als volwassenen. Later gingen we nog een week naar Zanzibar en daar zijn we ook naar Stonetown geweest, dit is het oude deel van de hoofdstad. Je ziet hier ook weer verschillende culturen. We zijn naar een fruitplantage geweest, waar je allemaal verschillende vruchten mag proeven die je hier in Nederland niet hebt, ook hebben we op Zanzibar met dolfijnen gezwommen en heb ik leren duiken.

-

Wat is het leukste dat je je kan herinneren van de vakantie?
We hebben op safari een paar keer gezien dat leeuwen of cheeta's aan het jagen waren, het is heel cool om te zien hoe deze dieren hun prooi eerst besluipen en dan aanvallen. Ik heb niet gezien dat ze een dier echt hebben gedood, want het mislukte steeds, maar een andere groep Nederlanders waarmee we op reis waren heeft dit wel gezien.

-

Zou je er over 10 jaar nog steeds heengaan?
Ja, ik zou graag willen zien dat de mensen die daar leven een beter leven hebben gekregen. Onze gids Obama (ja, echt waar!) vertelde dat hij op school heel goed was in wiskunde etc. en dat hij graag dokter had willen worden, maar omdat zijn ouders geen geld hadden, hij dit niet heeft kunnen doen. Als je soms ook rijd langs de dorpjes zie je echt hoe arm Afrika eigenlijk is!

-

-

Waarom zouden andere meiden erheen moeten gaan?
Het is eens een keer wat anders dan de standaard vakantiebestemming, zoals ik al zei! Ook kun je veel leren van de culturen en toch een hele toffe vakantie hebben!

-

Door Julie