Jouw favoriete vakantiebestemming: Borneo

Travel door Redactie

De zomervakantie duurt nog even, maar zwijmelen is altijd fijn. Daarom een nieuwe rubriek: de favoriete vakantiebestemming van Girlscene members. Deze keer: Desirée ging naar Borneo.

-Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
Borneo, Maleisië

- Waarom is dit je favoriete bestemming?
Dit is mijn favoriete vakantiebestemming omdat Borneo een erg mooie natuur heeft. Het land heeft een heel andere cultuur, wat mij erg aansprak. En de mensen zijn allemaal erg vriendelijk. Verder sprak Borneo mij erg aan omdat je daar heel veel kunt doen.

- Wat is het voor bestemming?
In een woord: avontuurlijk. Wij hebben daar zelf niet echt de toerist uitgehangen(op het strand bakken), maar zijn naar plekken geweest die niet voor de hand liggend waren. Zoals diep de jungle in. Daar hebben wij ook twee nachten overnacht.

- Met wie was je er?
Samen met mijn ouders en twee zussen.

- Ben je er vaker geweest?
Maar 1 keer, maar zeker niet mijn laatste.

-

- Wat kan je er allemaal doen?
Je kunt naar het strand gaan, de jungle in (waar je héél veel verschillende dieren tegenkomt), naar de grote steden en eilandjes bezoeken.

- Wat is het leukste dat je je kan herinneren van de vakantie?
We zouden 3 dagen midden in de jungle blijven. Dat leek mij erg spannend, maar ik wist niet wat ik moest verwachten. We vertrokken eerst met een busje vanuit ons hotel naar een afgelegen dorpje aan het water. Daar moesten we in een klein bootje stappen(soort van kano maar dan met een motor). Na anderhalf uur in het bootje gezeten te hebben, en veel verschillende apen en krokodillen te hebben gezien, kwamen we aan bij het aanlegsteigertje. Toen we uitstapte kregen we laarzen omdat het erg modderig was. In eerste instantie snapte ik niet waarom we die laarzen aan moesten doen. Maar 5 minuten later begreep ik het volkomen. Met onze koffers op wieltjes zwoegde we door de modder, over boomstammen en onder takken door. Ik had het gevoel dat we uren aan het lopen waren, terwijl het maar 15 minuten waren (haha)... We kwamen daar kapot moe aan en kregen ons hutje aangewezen, ik stond versteld en kon geen woord meer uitbrengen toen ik zag waar we moesten slapen.
Ik zag een hutje dat op palen stond, en dat was bewust anders werd je opgegeten door rare dieren, met een dak van golfplaten en de muren bestaande uit kippengaas. Ik schrok me kapot! Binnen in het hutje lagen drie matrasjes met op elk matrasje twee dekentjes en een klamboe erboven. Die klamboe was echt noodzakelijk, anders werd je opgevreten door al die muggen. Verder was er geen stromend water en elektriciteit. En de WC, de ware hel. Het was een gat, met als verlichting een klein gloeilampje(daar had je ook vrij weinig aan maar goed). En doorspoelen deed je met wat water in het gat te gooien. Dat was wel even schrikken, maar het hoorde wel de bij omgeving. En eigenlijk had het ook wel zijn charme. Eenmaal 's avonds op mijn dekentje, in mijn spijkerbroek en slobber T-shirt van mijn vader viel ik in slaap. 's Nachts werden we bezocht door een of ander knaagdier die wat koekjes had opgegeten bij ons in de kooi en een paar apen vond het grappig om boven op onze kooi te gaan vechten.
Op de laatste dag vertrokken we terug naar de bewoonde wereld. Daar hadden we snel even een hotelkamer geboekt zodat we konden douche. Ik ben nog nooit in mijn leven zo blij geweest met een douche, haha. Dat was echt een geweldige ervaring als ik er zo op terugkijk. Maar op dat moment was het wel allemaal een beetje hectisch.

- Zou je er over 10 jaar nog steeds heengaan?
Jazeker, het is een heel erg mooi land, waar je nog echt de cultuur kunt proeven.

- Waarom zouden andere meiden erheen moeten gaan?
Als je een echte avontuurlijke vakantie wilt meemaken, is dat zeker een aanrader.

Door Julie

-