Favo vakantiebestemming: Namibië

Travel door Redactie

De zomervakantie komt steeds dichterbij, tijd om inspiratie op te doen. Daarom een nieuwe rubriek: de favoriete vakantiebestemming van Girlscene members. Deze keer: Rowan ging naar Namibië.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Mijn favoriete vakantiebestemming is Namibië. Dit ligt in het werelddeel Afrika.

Waarom is dit je favoriete bestemming?

In 2008 heb ik voor 1 maand een rondreis gemaakt door het zuiden van Afrika, we begonnen in Zuid Afrika, toen naar Namibië, Botswana en Zimbabwe. Namibië is nog een van de laatste ongerepte landen ter wereld, voornamelijk woestijn. Het is een heel mooi, natuurlijk en rustig land.

Wat is het voor bestemming? (party, rust bijvoorbeeld)

Een avontuur! Als je een meisje bent die de deur niet uitgaat zonder make-up raad ik je dit af, je zit soms een paar dagen zonder douche of “normale” wc. De gids zei ook elke keer dat het geen vakantie was, elke dag vroeg op en veel meemaken.

Met wie was je er?

Met mijn ouders en mijn zusje (12).

Ben je er vaker geweest?

Nee in Namibië zelf niet maar in het werelddeel Afrika wel. Ik ben een keer naar Egypte geweest.

-

Wat kan je er allemaal doen?

Je hebt redelijk veel activiteiten. Ik heb daar Quad gereden door de woestijn samen met mijn vader. Dat was echt super gaaf! Zo’n grote zandvlakte is echt rustgevend. We hebben ook de hoogste duin beklommen. We moesten voordat de zon op kwam daar al zijn zodat als we bovenop de duin waren mooi de zon op kon komen zien.

-

Wat is het leukste dat je je kan herinneren van de vakantie?

Eigenlijk is het heel moeilijk te zeggen want de hele vakantie was indrukwekkend! Maar wat ik het leukste vond was de Okavango Delta en Victoria Falls.

De Okavango Deltais de grootste binnenlandse Delta ter wereld. We zijn daar met lokale mensen in mokorro (kano’s, bootjes) naar eilandjes gevaren waar we een paar dagen hebben overnacht. Echt in het wild! Dieren die om je tent lopen, geen wc en douche. Helemaal niks.. echt overleven dus.

-

-

De Victoria Fallszijn de breedste watervallen van Afrika. Het ligt op de grens van Zimbabwe en Zambia. Ik heb daar abgeseild. Het is meer dan 100 meter diep!

-

Zou je er over 10 jaar nog steeds heengaan?

Zeker weten! Alleen ben ik dan wel bang dat er dan veel meer toeristen komen. Ik hou er namelijk wel van als ik ergens naartoe ga waar weinig mensen iets over weten of kennen.

Waarom zouden andere meiden erheen moeten gaan?

Als je van cultuur, natuur, wild en avontuur houdt, dan raad ik je dit zeker aan. Er is zoveel te zien. Je raakt nooit uitgekeken!

Door Julie