Jouw favoriete vakantiebestemming: Dominicaanse Republiek

Travel door Redactie

De zomervakantie duurt nog even, maar zwijmelen is altijd fijn. Daaromeen nieuwe rubriek: de favoriete vakantiebestemming van Girlscene members. Deze keer: Samantha ging naar de Dominicaanse Republiek.

-

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
De Dominicaanse republiek! Dat is een eiland wat valt onder Zuid-Amerika, het ligt tegen Haïti aan. Ze spreken er Spaans en een heel klein beetje Engels. Aangezien de mensen zo arm zijn dat ze er niet naar school kunnen, leren ze Engels alleen van de toeristen. Het is tussen de 10 en 12 uur vliegen, dat ligt er net aan of je een tussenlanding hebt of niet.

Waarom is dit je favoriete bestemming?
Er zijn prachtige witte stranden en je kunt vanuit het strand bij je hotel meteen snorkelen met honderden vissen. De zee zelf is heel erg mooi helder, je kunt tot 10 meter diep kijken! De mensen zijn er ook super vriendelijk en bieden je van alles aan. In tegenstelling met landen als Tunesië zitten de mannen niet meteen aan je als je blond bent.

Wat is het voor bestemming?
Als je een vakantie wilt met heel veel uitgaansgelegenheden moet je niet naar de Dominicaanse republiek gaan. Vaak is er op het park van je hotel wel een discotheek, maar daar dansen ze de merengue op Spaanse muziek. Kortom geen echte party bestemming. Als je van lekker relaxen houdt met een prachtige cultuur en omgeving om je heen, dan is dit de perfecte bestemming.

Met wie was je er?
Ik was er samen met mijn ouders en zusje.

Ben je er vaker geweest?
Ja, ik ben er 2 jaar achter elkaar geweest, in 2007 en 2008. Op 2 verschillende plaatsen.

-

Wat kan je er allemaal doen?
Je kunt er talloze excursies maken. Ik heb er watervallen beklommen, met dolfijnen gezwommen, 1 keer in de zee en 1 keer in een dierenpark, met een catamaran gevaren naar een onbewoond eiland, gesnorkeld midden in de zee, naar een stukje zee vol met zeesterren gevaren en we hebben een dorpje bezocht met kinderen die geboren zijn door incest en verscheidene beperkingen hebben.

Wat is het leukste dat je je kan herinneren van de vakantie?
Het meest indrukwekkende vond ik het dorpje met de incestkinderen. Die kinderen zijn geboren terwijl hun moeder nog een tiener was, rond de 12 jaar, en ze zijn verwekt door mannelijke familieleden. Ze hebben talloze beperkingen, waaronder vaak hartproblemen. Er was daar een meisje van mijn leeftijd, toentertijd 14, die op dat moment zwanger was van haar tweede kindje, en volgens onze gids had ze nog maar een paar maanden te leven aangezien ze een hartafwijking heeft. Maar dit, heeft hij haar zelf niet verteld...

Zou je er over 10 jaar nog steeds heengaan?
Absoluut. Als je naar de Dominicaanse republiek geweest bent, ben je eigenlijk best wel verpest. Als je dan foto's ziet van de zee in bijvoorbeeld Turkije, denk je: nee dat is het net niet.... Haha!

Waarom zouden andere meiden erheen moeten gaan?
Het is nog een vrij onbekend land hier in Nederland. Het toerisme is nog in opkomst. Toch is het een van de mooiste landen waar ik ooit geweest ben! En het staat bekend om de mooiste stranden van de hele wereld. De mensen zijn onwijs behulpzaam en super vriendelijk, en ze vergeten nooit een gezicht! Als je er geweest bent, en de armoede gezien hebt, besef je hoe gelukkig je moet zijn met het leven wat je hier in Nederland hebt.