Travel

Favo vakantiebestemming: Langweer

92

De zomervakantie duurt nog even, maar zwijmelen is altijd fijn. Daaromeen nieuwe rubriek: de favoriete vakantiebestemming van Girlscenemembers. Deze keer: Sharon ging naar Langweer, in.... Friesland!

- Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
Het dorpje Langweer in Friesland. Gewoon in ons eigen kikkerlandje, maar ik vind het er fantastisch. Het ligt direct aan de Langweerder Wielen, een groot meer waar je kan varen en zwemmen. Verder ligt het op een kwartiertje rijden van Joure, waar je heel leuk kan shoppen. En Heerenveen is ook niet ver weg!

- Waarom is dit je favoriete bestemming?
Omdat het er zo gezellig is. Het is echt een heel klein dorpje, wat een hele gezellige sfeer geeft. Er is een echte dorpsstraat, Buorren, met maar een paar winkeltjes, heel schattig. Verder is de jachthaven in Langweer altijd erg druk bezocht. Vooral 's avonds is dat altijd heel druk en gezellig, echt een feestje op straat. Alles kan en mag, er gaan veel kratten bier doorheen en iedereen is vrolijk. Echt top.

- Wat is het voor bestemming?
Op het water is het lekker rustig, 's avonds in de haven party. Er is overigens ook een discotheek in Langweer, maar eigenlijk komen daar nooit zoveel mensen omdat het op straat al zo gezellig is.

-

- Met wie was je er?
Met mijn ouders en mijn zusje. Vorig jaar is ook mijn beste vriendin Linda een weekje mee geweest, en twee jaar geleden zijn mijn opa en oma een dagje langs gekomen.

- Ben je er vaker geweest?
Ja! Dit jaar ga ik er voor de vijfde keer heen.

- Wat kan je er allemaal doen?
Eindeloze tochten over het water maken is heerlijk. Een tijdschrift erbij, cola en genieten maar. Alleen het moet natuurlijk wel lekker weer zijn (al hebben mijn zusje en ik vorig jaar in de regen gezwommen, omdat het water heel warm was. Dit kan ik je zeker aanraden!). Anders zijn er nog veel andere dingen te doen. In Joure en Heerenveen kan je bijvoorbeeld leuk shoppen, en als de nood echt aan de man is, zijn er een overdekt zwembad en een sauna in Joure.
Verder zijn er ook altijd de Skûtjesilen. Ik begrijp dat dat nogal vreemd klinkt, maar het betekend eigenlijk niets anders dan Skûtje zeilen. En als ik dan vertel dat Skûtjes grote zeilboten zijn, moet je het wel begrijpen, denk ik. Het Skûtjesilen, en de daaropvolgende Sneekweek, zijn druk bezochte evenementen. Je kan de Skûtjes bekijken vanaf je boot, maar ook aan de kant is het altijd súperdruk en heel gezellig. En de luchtballonnen van Joure zijn ook altijd heel gaaf. Drie dagen achter elkaar heeft Joure ballonnenfeesten, waar elke dag zo'n dertig luchtballonnen worden opgelaten. Als je geluk hebt, vliegen ze over Langweer heen. Dat is altijd erg leuk.

- Wat is het leukste dat je je kan herinneren van de vakantie?
Het leukste? Moeilijk te zeggen. Ik denk toch dat het de avonden zijn dat het heel druk is, en dan een ijsje halen bij de snackbar. Al waren de drukke Skûtjesilen ook geweldig, de feesten, de lange middagen shoppen en dan met héel veel terugkomen. En de speedboten waren ook fantastisch!

- Zou je er over 10 jaar nog steeds heengaan?
Zeker weten. Vorig jaar waren mijn ouders zelfs van plan om te verhuizen naar Friesland, maar dat ging uiteindelijk toch niet door. Dus misschien woon ik er over tien jaar wel!

- Waarom zouden andere meiden erheen moeten gaan?
Omdat het een hele leuke plek is, super gezellig en je er alle mogelijkheden hebt. Het is op de wateren lekker rustig (en je wordt súperbruin met water, zon en wind!), in de jachthaven is hartstikke gezellig. Het villapark Langweer is best luxe, het zijn vrij grote huisjes, direct aan het water. Als je een eigen boot hebt, kan je die meenemen en hem aan de aanlegsteiger bij je huisje leggen. Je kan ook zo vanuit de tuin het water inspringen, wat ik je echt aan kan raden. Het geeft echt een kick. Tja, ik kan hier wel allemaal gaan opnoemen wat er allemaal leuk is, maar ik zou gewoon zelf een dagje gaan kijken. Vooral als je niet al te ver weg wilt, is dit écht een aanrader!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

92 reacties

 • 7 jaar geleden ilovesnorro

  langweer is zo leuk, bij ons op school ga je er in de 2e klas heen, en kan je er in de meivakantie vrijwillig naar toe, we hebben daar een eigen zeilpavillioen, echt superleuk !

 • 9 jaar geleden Joyce

  Langweer!!!!!!! Daar kom ik elke zomer om te sneekweeken!!!!! Het is daar echt vet! Vooral in de zomer dus met de sneekweek lekker zeilen.......

  @MISSCRAWFORD Jaaaaaaaa ik zeil ook redelijk vaak bij vinea bij wylde swan of steven!!! echt zo leuk!!

  Wat grappig

 • 9 jaar geleden VIPy

  ben ik nog wezen zeilen van de zomer!

 • 9 jaar geleden Madelon

  WAAUWIE, BEN DAAR OOK 2 X GEWEEST, VINEA HEEFT DAAR ZEILKAMPEN. VANDAAR.

  BEST LEUK HOOR!

 • 9 jaar geleden BarbieBitch

  nix voor my joh! en kvind 'vakantie' doorbrengen in NL geen vakantie...de meeste mensen gaan niet voor nix naar het buitenland.

 • 9 jaar geleden fammke

  brrrr, veel te koud voor mij.

 • 9 jaar geleden VuilNEs

  WAAR?

 • 9 jaar geleden Josienn

  hahah toen ik dat zag staan, die titel, dacht ik HUH!?

  wel echt heel cool. wij als brabanders gaan wel is zeilen in friesland. nouja wel is...eigenlijk 2 of 3 keer per jaar en het is daar altijd erg leuk! vooral te strandje aan de haven en de havenmeester ook. maar volgensmij is hij nu weg

  ik weet nog wel dat ik vroeger, toen ik 9 was ofzo, onderweg naar de douche al mijn schone kleren was verloren die ik in mijn handdoek had gewikkeld. en die lagen verspreid door de haven...héél fijn :P

 • 9 jaar geleden xRyanx

  Hahahahahaha, wat toevallig! Ik woon een paar kilometer verderop! XD

  Langweer is gezellig!

 • 9 jaar geleden Merel_Jasmijn

  Ik zou nou niet bepaald graag zo veel jaar naar Friesland gaan. Ik vind 1x eigenlijk al te veel!:$

 • 9 jaar geleden Iris

  onze school heeft een gebouw in langweer(L)

  we gaan daar altijd heen voor zeilkampen en werkweken en het is altijd super gezellig

  (behalve dat de slager boos op ons werd xd)

  langweer'09(L)

  xx

 • 9 jaar geleden CIGARETTEJUNK

  Friesland ?! , neeh .

  TURKIJE .

  x

 • 9 jaar geleden ninoooo

  had eigenlijk verwacht dat iedereen heul negatief zou doen in dit item, maaaar friesland is heus wel leuk(L)

  lekker chillen op het water..

  vorig jaar met vrienden met zeilboten naar langweer geweest. was helemaal dood, want het was buiten het hoogseizoen. maar echt ziek hard gelachen in zo'n cafeetje hihi

 • 9 jaar geleden DaisyXx

  friesland(L)

 • 9 jaar geleden Esthrr

  Fryslân boppe, absoluut! (:

 • 9 jaar geleden Annet

  jaaaa, friesland (:

  friesland ís wel leuk ;P

 • 9 jaar geleden Meryemb

  Neee Dames lemmer is pas leuk!! In de zomervakantie is er lemsterweeek en dan komen alle toeristen deze kant op en we hebben hier ook 1 van de beroemdste discotheek van heel NEDERLAND waar wel eens sacha visser ,radio 538 etc. komen draaien.En de entree is gratis!!.En dat ligt ook in Frielsland!!We hebben hier een hele mooie en schone strand en ook nog de lekkerste ijssalon van heel Friesland.En het is hier oook heel erg rustig geen mensen die je bestelen en komen lastig vallen!!Dus als je deze kan op wilt gaan ga dan naar lemmer!!

 • 9 jaar geleden ver0aaa

  @maawtie, Makkum is super leuk! ben er zelf meerdere keren met een vriendin geweest te zeilen!

  je kan naar het strand aan het IJsselmeer en je kan ook nog leuk naar Bolsward! veel plezier!

 • 9 jaar geleden Nymphéas

  Voor een weekendje of een weekje in de meivakantie:

  Superleuk!

  Maar in de zomervakantie:

  Nee, ik ga lieever naar het buitenland!

 • 9 jaar geleden Momo

  ik ga dit jaar naar Makkum. Iemand ervaring? XD

 • 9 jaar geleden Rixt

  skûtsjesilen! <333

 • 9 jaar geleden Nadine

  haha ik zag de titel ik dacht echt "Langweer wat is dat nou weer";P

 • 9 jaar geleden xSoesj

  @ XjustsmileX

  Het is niet voor iedereen betaalbaar, je moet maar net een boot hebben en die zijn ook niet goedkoop! en je moet ook per nacht havengeld betalen..

 • 9 jaar geleden xSoesj

  tot een jaar geleden ging ik ook altijd met de boot naar Heeg, sneek en al die friesche plekjes. Het is idd heel gezellig altijd! en heel anders dan de vakanties met een vliegtuig, dit jaar hebben we de boot verkocht helaas :[ echt een vakantie die je mist. En dat het soms regent is helemaal niet erg want de sfeer is zo knus dat je het niet eens erg vind.

 • 9 jaar geleden JanetCash

  daar ben ik eens met de boot heengevaren. is op een uur rijden afstnd van mijn woonplaats denk ik :P

 • 9 jaar geleden Starinheaven

  lijkt me superleuk voor een weekendje!

 • 9 jaar geleden Blackfreshness

  nohh, niks voor mij. ik moet echt zeker weten dat de zon elke dag schijnt!

 • 9 jaar geleden Fay

  ziet er op zich wel leuk uit, alleen mis ik het zonnetje..

 • 9 jaar geleden Candy

  Klinkt leuk maar zou er nooit weken heen gaan in de zomervakantie heen gaan want daarvoor vind ik het niet lekker genoeg in nederland maar voor een weekendje klinkt het leuk!

 • 9 jaar geleden Saskia

  neeee het is daar zo fucking gezellig <3

 • 9 jaar geleden ntoetje

  het is daar egt een nachtmerrie ik moest daar verplicht heen met kamp en mensen gingen laaste dag nog stoer doen:ehbo: hahaaa

 • 9 jaar geleden Mloes

  Ik ben in Joure op vakantie geweest ook met de boot, was zo geweldig daar! We zijn toen ook nog naar sneek gevaren, maar Joure was wel het leukste

 • 9 jaar geleden Jetske_x

  haha daar been ik geweest!

 • 9 jaar geleden Koosje

  het is daar erg leuk, woon er dicht bij en ga er vaak in de vakantie heen.

 • 9 jaar geleden Willemijn

  idd echt super schattig dorpje. Ga ik ook maar weer eens heen als ik aan het sneekweken ben met mijn vriendinnen.

 • 9 jaar geleden anne012

  Hebben wij 2 jaar geleden ook gelegen met ons gehuurde jacht! Is inderdaad heel gezellig dorpje!

 • 9 jaar geleden Lovebird

  ik woon daar ik vind het nou niet super ofzo.. in de winter is het dood, en in de zomer overbevolkt. ga liever naar joure. gelukkig woon ik door de week op kamers in zwolle! :P

 • 9 jaar geleden cacaje

  ben ik dus net vorige week met school geweest XD

 • 9 jaar geleden Koffiefotografie

  @Lisettex

  Oude havenmeester Menno!

  @Roseee11

  Ik vind het ook echt geweldig. Iedereen gaat naar het buitenland idd, maar dit is gewoon zoveel gezelliger. (:

 • 9 jaar geleden MORIARTY

  Friesland

 • 9 jaar geleden roseee11

  Wauw wat mis ik langweer zeg.. Ik ben er vanaf mn 7e wel 8 zomers lang op vakantie geweest en die zomers bestonden dan ook echt uit 6 weken lang. Terwijl al mijn vriendjes en vriendinnejtes naar frankrijk gingen ging ik lekker naar langweer nou ik heb er de beste tijd van mn kinderjaren gehad!! lekker met de caravan op een boerderijcamping, zeilbootje erbij leuke mensen om je heen top sfeer in het dorp zelf beste snackbar ever en ga zo maar door! Helaas ging de camping sluiten en waren we ons prachtige plekje aan het water kwijt. Daarna nog een paar keer in Langweer geweest maar vooelde toch niet meer hetzelfde zonder ons geweldige plekje!

 • 9 jaar geleden loesgirl

  Klinkt gezellig!

 • 9 jaar geleden XjustsmileX

  eindelijk iets wat voor iedereen betaalbaar is....

 • 9 jaar geleden Expression

  Ik ga er echt al heel lang heen.(: Elke zomer met de boot in de haven & dan die oude havenmeester met z'n discofiets en zn kinderliedjes. ;p

  GEWELDIG.<3

 • 9 jaar geleden Maaike

  Fryslân! the best

 • 9 jaar geleden BlueEyezXx

  jeeeeeeeeeeeej friesland is leuk. iig op het water.. we hebben ook jaaaaaaaren een zeilboot gehad en gingen iedere zomer maar ze moesten m weer verkopen or..

  FRYSLÂN BOPPE

 • 9 jaar geleden wallflower

  je kunt er heeerlijk zeilen!& daltwal(discotheek) is echt gezellig

  ga al een aantal jaar mee op zeilkamp van school en sinds dien ook met friends zeilen in friesland het nabij gelegen dorpje uitwellingerga is onze startplek!

 • 9 jaar geleden marie

  IK BEN DAAR 2 KEER GEWEEST

  EN ER WONEN DAAR ECHT KUT MENSEN

  DIE JE GAAN STALKEN

  ECHT WAAR

  ZE GINGEN ONS HELEMAAL ACHTERVOLGEN

 • 9 jaar geleden Innocent

  FRYSLÂN BOPPE (ll)

 • 9 jaar geleden DirtyIceCream

  hahah super grappig, daar kom ik al vanaf dat ik 6 was.

  We gaan altijd met mijn familie (ikkomuitfrieslandnuindenhaag) na de zomervakantie een weekend varen en leggen daar ook altijd aan !!

 • 9 jaar geleden monique

  ik wil liever naar een lekker zonnig landje. (":

 • 9 jaar geleden BitetheCake

  ik woon in Langweer

 • 9 jaar geleden SaveYourself

  Ah, Langweer dat doet mij echt denken aan patat shoarma!!!!

  Maar ik houd het toch lekker bij mijn zeilschooltje in Sneek

 • 9 jaar geleden CHRLLY

  niet echt iets waar ik zelf snel heen zou gaan ;p

 • 9 jaar geleden Tessa

  Precies daar ben ik ook geweest!

  Zelfde huisjes, was best leuk daar ;]

 • 9 jaar geleden LOVEBREATH

  inderdaad het skûtsjesilen is super gezellig!

  myn voorkeur gaat dan eigenlijk wel uit naar Lemmer!

  heerlyk strandje heb je daar.

  zeker een aanrader om een keer heen te gaan.

 • 9 jaar geleden Liset

  friesland de geekkksteeeee

  =D

 • 9 jaar geleden primrose

  Leuk, een keertje nederland =)

  (maar ga zelf liever naar een ver en warm land =P )

 • 9 jaar geleden Era

  daar ben ik in september met mn hele familie geweest:P

 • 9 jaar geleden ilona

  Daar ben ik 3 keer met school geweest ofzo, eigen zeilpaveljoen:P (Van de school)

 • 9 jaar geleden Anthe

  Fryslan boppe!

 • 9 jaar geleden Ellen

  nahh

 • 9 jaar geleden Ciambella

  niks voor mij ;p

 • 9 jaar geleden mrsfranco

  ik ben er geweest toen ik op kamp was een keer

 • 9 jaar geleden LaFilleMarielle

  Ik kom daar echt al heel mijn leven :')

  http://LaFilleMarielle.blogspot.com

 • 9 jaar geleden xxinstep

  nah,

  liever buitenland(l)

 • 9 jaar geleden Vitas

  klinkt goed

 • 9 jaar geleden xMLS

  k woon in friesland xd

  dus daar ga ik maar niet naartoe op vakantie!

 • 9 jaar geleden Delirium

  Argh, in het water voor Langweer lagen allemaal jachten vorig jaar en het dorp was echt klein en saai. Ik hoef er niet weer naartoe

 • 9 jaar geleden Koffiefotografie

  héeee dit is mijn artikel.

  HOI STEFFI !

 • 9 jaar geleden xEVDx

  langweer is super leuk, 2 jaar geleden hadden we een boot gehuurd waarmee we friesland door gingen varen.

  toen zijn we ook naar langweer geweest.

 • 9 jaar geleden Soepstengel

  Lijkt me leuk! Ik wil alleen liever altijd naar het buitenland, maar als ik eens met vriendinnen ga lijkt het me leuk!

 • 9 jaar geleden kornwerdina

  friesland

 • 9 jaar geleden xlivelaughlove

  haha ben ik ook 3x geweest met school.

 • 9 jaar geleden AnanasIsLekker

  Langweer is echt gezellig, mijn oom en tante wonen er.

  @TheDumbBlonde

  heee, dat hebben wij met schoolkamp gedaan, was echt leuk!

 • 9 jaar geleden lazylover

  @slagroomtoetje

  haha ik ook!

 • 9 jaar geleden Lymo

  Ook niet helemaal mijn ding, als ik in Nederland blijf, vind ik alleen Limburg geweldig voor zomervakantie

 • 9 jaar geleden Tessa

  Ik ga elk jaar naar Heeg op zeilkamp! Vorig jaar zijn we naar Langweer gaan zeilen, het was best leuk.

 • 9 jaar geleden Esther

  dat is daar heel gezellig hoor!

  leuke jachthaven en schattig dorpje,

  en je zit idd dicht bij joure en daar is het idd lekker shoppen enzo.

  en de sneekweek is zeker om aan te raden.

 • 9 jaar geleden Pien

  lijkt me leuk!

 • 9 jaar geleden slagroomtoetje

  daar ga ik deze zomer op zeilkamp (:

 • 9 jaar geleden LieveLiz

  Zomervakantie duurt helemaal niet nog even!

  Ik heb het niet zo op Friesland..

 • 9 jaar geleden X__Sunshine__X

  ik ga liever naar t zuiden,,daar is het zon lekker weer en dan zie je ook ns n andere cultuur enzoo

 • 9 jaar geleden Annuu

  Iets te dicht bij huis

 • 9 jaar geleden Manon

  niks voor mij ;d

 • 9 jaar geleden Irene

  sneeeekweek!

 • 9 jaar geleden Keepgoingon

  Dit is wel weer een beetje tè letterlijk genomen met: "houdt het wat dichterbij huis" .. Maaaaaaargoed.

 • 9 jaar geleden missFreebound

  AHH LANGWEEERRR(L)(L)(L)

  echt dikke liefde voor langweer

  ga er ook heen deze zomervakantiee

 • 9 jaar geleden NEW_YORK

  haha een keer wat anders dan zo ver weg!

 • 9 jaar geleden ierchocoholic

  daar ben ik met pinksteren gaan zeilen en 2 keer op kamt geweest! ze hebben daar een superleuke buyten winkel, echt naartoe gaan als je daar bent!

 • 9 jaar geleden inseparable

  hoi sharon!

 1. 1