Favo vakantiebestemming: New York

Travel door Redactie

De zomervakantie duurt nog even, maar zwijmelen is altijd fijn. Daaromeen nieuwe rubriek: de favoriete vakantiebestemming van Girlscene members. Deze keer: Frederique ging naar New York!

new york

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

New York!

Waarom is dit je favoriete bestemming?

Ik ben 19 mei 2009 naar New York geweest en het was geweldig! Ik kwam aan op het vliegveld en we reden met de taxi naar ons hotel. Onderweg keek ik een beetje uit het raam en ik zag een paar scholen, allemaal gele taxi's en heel veel toeterende auto's. Heel raar, maar ik had een beetje een teleurgesteld gevoel. Ik had er meer van verwacht, maar ik had nog niks gezien! Later bleek dit gevoel totaal onterecht te zijn. Het was er super gezellig! En de mensen waren heel erg aardig. Ik heb, in mijn week dat ik daar was, helemaal geen opvallend dikke mensen gezien. Je kon wel overal eten, dat wel. De mensen daar zijn eigenlijk vrij normaal en een beetje hetzelfde als Nederland, maar dan véél aardiger! Het was echt heel leuk.

Wat is het voor bestemming?

New York is denk is wel een party bestemming, maar ik was 14 dus voor mij was het meer een 'je ogen uitkijken' bestemming. New York is zo'n drukke stad en je kreeg  op een dag zoveel impressies dat ik 's avonds om negen uur al helemaal bek af was.

Met wie was je er?

Ik was er samen met mijn vader.

Ben je er vaker geweest?

Nee, ik was er nog niet vaker geweest, maar ik ga er wel weer heen met kerst!

new york

new york

Wat kan je er allemaal doen?

Je kan er heel goed shoppen en het is in de meeste winkels niet zo duur. De mensen daar dragen soms echt kleren waarvan ik denk: wauw! Ik wou dat ik er zo mooi uit zag. Hoge hakken, korte rokjes, mooie shirtjes. Veel accessoires zoals haarbanden en armbanden. Het haar van de vrouwen was meestal ook heel mooie gedaan in  vlechten of hele mooie paardenstaarten. Eigenlijk zag ik bijna niemand met oversized T-shirts of trainingsbroeken. Ik zag ook bijna geen hangjongeren; wel veel zwervers. Ik liep een keer langs een zwerver die lag te slapen met iets van twintig dollar in zijn hand, maar niemand die het afpakte. Mensen hebben daar respect voor elkaar en daar heb ik dan weer respect voor. In Nederland zou dat niet kunnen denk ik. Je kan musea bezoeken. Ik ben zelf naar the American museum of Natural History geweest en dat was leuk én interessant. Ik heb ook een fiets gehuurd en ben daarmee door Central Park gefietst, wat ook wel leuk is. Je kan natuurlijk het Empire State Building bezoeken, maar als je niet al te lang in de rij wilt staan kan je dat beter niet doen. Maar het is wel de moeite waard! En als je honger hebt kan je sowieso, en dat is zeker niet overdreven, op elke hoek van de straat eten kopen. Ook is het leuk om over de Brooklyn Bridge te lopen en dan naar Brooklyn te gaan, het is een heel verschil qua drukte met Manhattan.

Wat is het leukste dat je je kan herinneren van de vakantie?

's Ochtends opstaan en dan ontbijten met Starbucks, Dunkin donuts of iets anders lekkers. Of bij Pinkberry in de middag! Ik voelde me helemaal Amerikaans. Maar de gezelligheid en de  sociale mensen vond ik ook leuk. Ik voelde me heel snel thuis.

Zou je er over 10 jaar nog steeds heengaan?

Jazeker! Stiekem wil ik er wel wonen, of studeren. Alleen zijn de appartementjes daar zó verschrikkelijk duur.

Waarom zouden andere meiden erheen moeten gaan? 

Het is gewoon echt de moeite waard. De mensen, de sfeer, alles gewoon! Je moet er echt een keer geweest zijn, want ik kan nu niet uitleggen hoe leuk het daar is!