SENZ paraplu

Fashion door Redactie

Dit artikel staat in de rubriek Fashion Accessoires, omdat wij de SENZ paraplu een echte modegadget vinden. Een paraplu die er heel bijzonder uit ziet, maar nog veel bijzonder-der werkt.

-

Het verhaal...

SENZ is gestart uit pure frustratie met traditionele ronde paraplu's. Die gaan vaak kapot, klappen om, kunnen je gevaarlijk in je ogen prikken, geven je een slecht zicht, etc... Het is simpelweg niet comfortabel. Maar daar bedacht Gerwin, student Industrieel Ontwerpen, in 2005 wat op. Hij was degene die het startschot gaf voor het ontwerpproces van de SENZ paraplu's. In het begin bedacht hij de meest bizarre ideeën: helikopterconstructies voor boven je hoofd, magnetische velden die de regen tegen houden, het kon maar niet gek genoeg zijn!
Na de eerste schetsen op papier gezet te hebben, vroeg Gerwin aan zijn vrienden Gerard en Philip mee te brainstormen om de ultieme paraplu op de markt te zetten. En dat gebeurde: de SENZ paraplu werd niet veel later geboren.
Sindsdien werkt het (inmiddels veel grotere team!) hard om SENZ echt op de kaart te zetten. De paraplu's zijn inmiddels op grote schaal verkrijgbaar en over de hele wereld te vinden.

-

Maar wat is er nu zo bijzonder aan deze plu?

Waar een traditionele paraplu al snel opklapt, zoekt de SENZ paraplu zelf de beste positie in de wind, en maakt hij het erg makkelijk voor je. Hij kan dus niet meer omwaaien (ook ideaal voor op de fiets). Kijk dit filmpje maar, dan snap je waarom:

Het assortiment

Op dit moment bestaat het assortiment uit drie modellen: SENZ Mini paraplu, de SENZ Original paraplu en de SENZ XL paraplu.

Test

En na zo'n lange tijd (ja, ja) besloot Girlscene de paraplu ook maar eens uit te testen. Een funky rood exemplaar, nog wel! En ze hebben gelijk bij SENZ: hij is echt fenomenaal. Hij klapt niet om, blijft kaarsrecht in de wind.... Zelfs op de fiets en met enorme windkracht blijft -ie overeind. Hij is alleen wel vrij zwaar om te dragen (niet voor slappe meisjes dus! ;-)). Ook fijn: het zachte handvat, stukken beter dan zo'n ijzeren geval.

senzplu.jpg

senzplu.jpg

senzplu.jpg

En ja, de paraplu's zijn prijzig (vanaf €39,95), maar tel maar eens alle paraplu'tjes van 5 euro bij elkaar op die na een week of harde regenbui stuk waren. Ik zeg: doen!

Check de site voor een verkooppunt bij jou in de buurt.