Tweeëntwintig steden, vijf paspoortstempels

Travel door Redactie

Meet Nathalie, eenentwintig jaar oud en sinds begin dit jaar heeft ze negen keer gevlogen, kreeg ze vijf stempels in haar paspoort erbij en bezocht ze tweeëntwintig steden in het buitenland. Op Girlscene vertelt ze haar verhaal!

nathalie

“Elk jaar studeren duizenden studenten in het buitenland. Dat doen ze vanwege het land of de universiteit, de taal of de ervaring als geheel. En ik? Ik heb in Canada gestudeerd.

Ik speelde al een tijdje met het idee. Hoe zou het zijn om even op een ander continent te wonen? Zou het niet leuk zijn om aan een buitenlandse universiteit te studeren? Halverwege mijn tweede studiejaar heb ik de knoop doorgehakt. Ik zou het gewoon gaan doen.

Na een jaar voorbereiden was het eindelijk zo ver. Eind december 2009 vloog ik naar Montréal, dat is een miljoenenstad in het Franstalige deel van Canada. Ik zou daar een semester gaan studeren aan de plaatselijke universiteit. Bij het inpakken van mijn koffer sloegen de zenuwen toe. Het ging echt gebeuren!

nathalie

nathalie

Die spanning verdween de eerste dagen niet. Er kwam namelijk een hele hoop op me af. Van mijn veilige leven in Nederland was niets meer over. Alles was nieuw. Ik woonde opeens in een andere stad, sprak een vreemde taal, moest een appartement vinden om in te wonen, en leerde mijn nieuwe universiteit kennen. Ik moest er ontzettend aan wennen.

Gelukkig begon ik na een paar dagen langzamerhand mijn draai te vinden. Dat komt vooral doordat ik andere buitenlandse studenten leerde kennen. Dat was fijn. We zaten namelijk allemaal in hetzelfde schuitje. Dus samen studeerden we in de bibliotheek, dronken we koffie tussen de lessen door, gingen we gratis zwemmen in het zwembad van de universiteit of bezochten we een ijshockeywedstrijd (Canada is echt een ijshockeyland).

En voor je het weet, breekt de dag aan dat je niet meer verdwaalt op je weg naar de universiteit. Voor je het weet  heb je nieuwe favoriete plekken gevonden om uit eten te gaan of te studeren. Kortom, Montréal werd mijn thuis. Ik had ongemerkt een nieuwe routine ontwikkeld en die nieuwe routine bevatte ook reizen. Heel veel reizen. Je zit immers in Noord-Amerika. Het zou toch zonde zijn daar geen gebruik van te maken!

nathalie

nathalie

Dus met een groep vrienden ben ik naar verschillende steden in Canada gegaan en tijdens Spring Break heb ik Boston en New York City een bezoekje gebracht. Ook heb ik met zes vrienden een roadtrip gemaakt naar de Gaspésie, een prachtig schiereiland in Canada.

Het reizen beviel me zo goed dat ik na mijn tentamens besloot weer weg te gaan. Het semester zat erop en ik zou zes weken later pas naar huis gaan. Wat doe je dan? Ik ging reizen. Eerst pakte ik de bus naar Vancouver, dat ligt aan de andere kant van Canada. Vanaf daar stak ik de grens met de Verenigde Staten over en heb ik tien steden bezocht: Seattle, San Francisco, Los Angeles, Hollywood, San Diego, New Orleans, Washington DC, Philadelphia, Chicago en New York City.

Grofweg heb ik 15.000 kilometer afgelegd. Om dit mogelijk te maken heb ik vijf bussen gepakt, vijf vliegtuigen en één trein. En het mooiste? Ik heb alles alleen gedaan. Hoewel ik het een super eng idee vond, wilde ik dit echt heel graag zelf doen. Dus ik kocht een backpack, pakte deze huilend in (het begon toch wel eng te worden) en ik vertrok.  

nathalie

Zowel van mijn tijd als student als mijn tijd als reiziger heb ik super genoten! Ik heb hele lieve mensen ontmoet en mooie plaatsen gezien. Natuurlijk was dat niet altijd makkelijk. Het is eng om helemaal op jezelf aangewezen te zijn. Je comfortzone is ver te zoeken.

Toch kan ik het iedereen aanraden. Het zijn echt niet alleen de spontane, extraverte mensen die zich in het buitenland kunnen redden. Iedereen kan het. Het is een kwestie van doen!"

Door Nathalie (www.booksandfood.com)