Tips voor een ruzievrije vakantie

Travel door Redactie

Misschien heb je al een vakantie geboekt met vriendinnen of zijn jullie nog hard op zoek naar een goede bestemming. Of je nou met je vriendinnen op vakantie gaat of je een vriendin meeneemt met je ouders, het is natuurlijk wel zo fijn als je de vakantie doorbrengt zonder ruzie. Wij hebben een aantal tips om dit te voorkomen.

ruzievrije vakantie

Het is natuurlijk superleuk om met je beste vriendinnen op vakantie te gaan. Ook als jij met je ouders op vakantie gaat en een vriendin mee mag nemen, is dat extra gezellig. Maar omdat je voor een langere tijd constant bij elkaar bent, is de kans op irritaties en ruzies groter. Ruzie tijdens een vakantie is wel het allerlaatste wat je wil, dus is het goed om te kijken hoe je de kans op conflicten kan verkleinen. Hier een aantal zaken die je goed in de gaten moet houden.

Wie wil wat?
Voordat jullie daadwerkelijk op vakantie gaan, is het slim om van elkaar te weten wat jullie verwachten van de vakantie. Wat wil je gaan doen wanneer jullie weg zijn? De één wil bijvoorbeeld de hele dag op het strand liggen, terwijl de ander juist allemaal activiteiten wilt ondernemen. Als je dit soort dingen van tevoren weet, kunnen er tijdens de vakantie ook geen misverstanden over ontstaan. Wanneer jullie samen een vakantie gaan boeken, kunnen jullie rekening houden met het land en de plek waar jullie heen gaan. Zorg dat er voor iedereen iets leuks te doen is.

Maak afspraken
Als jullie van elkaar weten wat jullie willen doen in de vakantie, kunnen jullie afspraken maken over de activiteiten die jullie gaan ondernemen. Spreek dan bijvoorbeeld af dat jullie allebei een keer mogen kiezen wat er die dag gedaan wordt.

ruzievrije vakantie

Money, money, money!
Geld is niet bij elke vriendinnengroep een probleem, maar het kan voorkomen dat hier over gekibbeld gaat worden. Als jullie allemaal hetzelfde budget hebben om uit te geven, is het makkelijker om rekening met elkaar te houden. Maak op vakantie een potje met geld voor elke dag. Ieder legt dan evenveel geld in, waar bijvoorbeeld de drankjes en het eten van betaalt kunnen worden. Dan hoeven jullie ook niet alles uit te rekenen, maar kan je het elke keer uit de pot halen. Blijft er geld over? Dan verdeel je dat gewoon weer netjes onder elkaar.

Eerlijk zijn
Wanneer je je ergens aan irriteert of je bent het ergens niet mee eens, zeg het dan gelijk. Spreek met elkaar af dat iedereen dit doet, zodat er geen opgekropte woedes ontstaan. Jullie kunnen er dan samen over praten en samen tot een gepaste oplossing komen.

ruzievrije vakantie

Wees mild voor elkaar
Als goede vriendinnen weet je van elkaar waar de ander boos om wordt of snel geirriteerd van raakt. Probeer elkaar op vakantie dus niet te vervelen en probeer die situaties te vermijden. Ook al is het niet vervelend bedoeld, laat op vakantie de pestende grapjes maar even zitten.

Sluit compromissen
Hebben jullie een meningsverschil, probeer dan tot een compromis te komen. Dan hebben jullie toch allebei een beetje je zin en hoeft het niet tot een ruzie uit te lopen.

Het kan natuurlijk ook dat het helemaal goed gaat en dat je nergens over na hoeft te denken. Zo niet, dan kunnen de bovenstaande tips toch handig zijn.

Ga jij dit jaar op vakantie met vriendinnen? En hoe zorg jij dat er geen ruzies ontstaan?

Door Myrre