Tienertoer is back!

Travel door Redactie

De zomervakantie komt er weer aan en dan zijn jij en al je vriendinnen weer een lange tijd vrij! Geen school en genoeg tijd om leuke dingen te gaan doen. Weet jij nog niet wat je moet gaan doen en heb je toch het hele jaar door al geld gespaard, dan hebben wij nu voor jullie een leuke tip!

Tienertoer zomer

Na lange tijd is de tienertoer namelijk weer terug en dat geeft jou de mogelijkheid om voordelig heel Nederland door te crossen!

Tienertoer zomer

Hoe werkt het?
De tienertoer is een kaartje dat je op ieder treinstation voor € 33,- kunt kopen. Iedereen tussen de 12 en 18 jaar mag hiermee drie dagen onbeperkt in de zomervakantie reizen. Tip: Koop samen met een paar vriendinnen een kaartje en kies een leuke week uit om Nederland onveilig te gaan maken. Neem dan vooral je CJP-pas mee, want hiermee krijg je vaak korting in winkels of op een dagje dierentuin. Zo kun je het shoppen combineren met een leuk dagje dierentuin of het bezoeken van een museum.

Tienertoer zomer Tienertoer zomer

Het leukste is natuurlijk om steden te bezoeken waar je normaal niet zo vaak komt. Woon je bijvoorbeeld in Limburg, bezoek dan eens een keer Amsterdam of ga een dagje uitwaaien in Scheveningen. Een andere leuke stad is Utrecht. Utrecht ligt heel centraal in Nederland en is vanuit bijna elke stad goed te bereiken. Ideaal om een dagje te gaan shoppen of met een bootje/waterfiets door de grachten te varen. Vergeet vooral niet om met mooi weer de Dom te beklimmen. Als je eenmaal de top hebt bereikt, heb je een schitterend uitzicht over de hele stad. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke steden in Nederland..

Tienertoer zomer

Welke 3 steden zou jij willen bezoeken?

Door Eline

Bron beeld: weheartit