Travel

Tips tegen muggen

Het is ongeveer de grootste ergernis op vakantie, maar helaas worden we er ook in Nederland mee lastig gevallen: muggen. We worden vaak in onze slaap gestoken, maar ook als we 's avonds nog even bij de tent zitten om een boekje te lezen zijn we een goede prooi. De muggen zijn weer volop aanwezig dus daarom 10 tips tegen muggen.

- Draag kleding met lichte kleuren. Muggen worden namelijk aangetrokken tot zwart en felle kleurtjes. Met een lange witte broek en beige truitje aan ben je onzichtbaar voor muggen.

tips tegen muggen

- Walnoten helpen ook tegen muggen. Eet er een paar op en leg de schil van de walnoot vlakbij je.

- Draag, zeker 's avonds, als het een beetje afkoelt, lange kleding. Bedek je lichaam.

tips tegen muggen

- Muggen houden erg van zoete geuren zoals nectar. Probeer daarom geen parfum te sprayen, zodat je ruikt naar een bloemenveld: dan word je juist geprikt!

tips tegen muggen

- Sport niet ’s avonds. Zweet en een hoge lichaamstemperatuur vinden muggen heerlijk. Sport daarom ’s ochtends als de muggen nog niet actief zijn.

tips tegen muggen

- Smeer je voordat je gaat slapen in met anti-muggen middel en hang een klamboe om je bed.

tips tegen muggen

- Steek een citronellakaars aan als je buiten gaat zitten.

- Ga niet uit de wind en in de schaduw zitten, maar juist in de wind en in de zon; muggen houden namelijk niet van zon en wind.

tips tegen muggen

- Neem altijd een crème mee voor muggenbulten, voor het geval je het toch niet hebt kunnen voorkomen.- Als je gewoon thuis bent: doe de vuurkorf aan. Open vuur verjaagt muggen.

Heb jij nog tips tegen muggen?

Door Annick

Bron: zoover

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved