Behoud je vakantiegevoel!

Travel door Redactie

Ken je dat, je komt terug van vakantie en hebt heimwee naar de bestemming? En het moment dat je vakantie afgelopen is, baal je als een stekker. Het weer is nog steeds mooi en er komen nog een paar leuke feestjes aan, maar het is jammer dat je niet meer de hele week kan doen waar je zin in hebt. Wij geven je een paar tips om dat vakantiegevoel te behouden.

behoud je vakantiegevoel

- Maak die lekkere cocktail die je altijd op vakantie dronk, of neem dat speciale drankje mee waar je zo gek op was. Dan kan je het thuis nog eens drinken.

- Plan leuke uitstapjes. Oké, twee weken onafgebroken in je bikini op het strand liggen is er misschien niet meer bij, maar ook in het najaar zijn er op je vrije dagen genoeg leuke dingen te doen. Plan minivakanties in zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Misschien een stedentrip, een paar dagen naar een bungalowpark of gewoon een dagje naar de Efteling.

behoud je vakantiegevoel

- Maak een fotoboek van je laatste vakantie. Ga een middagje zitten om alle foto's te selecteren en te bestellen en haal ze een paar dagen later op. Dan nog een middagje inplakken en daar heb je nog een heel leven plezier van! Je kunt namelijk op elk moment terug zwijmelen bij de gedachte van die prachtige vakantie.

behoud je vakantiegevoel

- Organiseer een tropical party. Maak van je woonkamer een beachbar door surfplanken tegen de muur te zetten, gekleurde lichtjes op te hangen en opblaasbare palmbomen neer te zetten. Deze kun je meestal in de feestwinkel kopen, net als bloemenkransen die je de feestgangers bij binnenkomst omdoet. Serveer cocktails en zet schalen met tropisch fruit neer. Zorg voor een limbo dans paal zodat je een wedstrijdje limbodansen kunt doen.

behoud je vakantiegevoel

- Ga ook als het wat kouder is gewoon lekker naar buiten. Je kunt in september vaak nog makkelijk buiten zitten met een dekentje, dan pik je toch nog een paar zonnestraaltjes mee!

- Download de muziekjes die je tijdens je vakantie vaak draaide, of die vaak in clubs op je vakantiebestemming werden gedraaid. Zo ben je in een minuut helemaal terug op vakantie (in gedachte dan).

- Houd tijdens je vakantie een dagboek bij met alle leuke dingen die je meemaakt en lees dit na je vakantie nog eens na.

behoud je vakantiegevoel

- Zwemmen kan ook na de vakantie, maar dan lekker binnen. Je bikini weer aan en het is weer zoals toen!

behoud je vakantiegevoel

- Maak tijdens je vakantie filmpjes en zet deze met Windows Movie Maker of iMovie achter elkaar. Trommel degene met wie je op vakantie was op en kijk samen de film terug.

- Boek alvast je zomervakantie voor volgend jaar. Er is niets zo leuk als voorpret en waarom zou je wachten tot volgend jaar met het boeken van een zomervakantie?

Heb jij nog meer tips om je vakantiegevoel te behouden?

Bron: Weheartit

Door Annick