Slim taaltje

Travel door Redactie

In de zomervakantie gaan veel mensen naar het buitenland. Gezellig met vriendinnen, je ouders of misschien wel met het gezin van je beste vriendin mee. Een nadeel: ieder land heeft z'n eigen taal. In veel landen kun je wel overleven als je een woordje Engels spreekt, maar soms is jouw Engels misschien nog niet zo goed of kunnen jouw nieuwe vakantievrienden geen woord Engels spreken of verstaan. Het zou zonde zijn als je door dit 'kleine probleempje' geen vrienden kunt maken, dus hebben wij hier een paar leuke tips voor je!

1. Online oefenen

Op internet vind je veel handige websites die taallessen aanbieden in bijna iedere denkbare taal. Soms is het zelfs mogelijke dat andere members van de site feedback kunnen geven of nog handige tips hebben. Kijk op internet even goed welke jij handig vindt want niet iedere website is even makkelijk in gebruik.

Slim taaltje

2. Buitenlandse magazines

In veel winkels kun je ook buitenlandse magazines kopen. Koop een blad die veel over jouw interesses verteld. Hierdoor leest het makkelijker en herken je sommige woorden uit het Nederlands. Moeilijke woorden kun je natuurlijk ook even snel in een woordenboek of op internet opzoeken. Dit is een veel leukere manier dan gewoon het woordenboek uit je hoofd leren.

Slim taaltje

3. Chatten

Soms heb je tussen al je Facebook vrienden wel een paar buitenlandse vrienden zitten of misschien heb je nichtjes of neefjes die in het buitenland wonen. Zoek ze weer eens een keer op in de chatlist en ga even met ze praten. Het hoeft niet lang te zijn maar op die manier hou je wel je kennis bij of leer je weer een paar nieuwe woordjes. Heb je nou geen buitenlandse vrienden op internet, ga dan gewoon een middagje met een vriendin aan tafel zitten en in een andere taal kletsen over leuke roddels of de laatste mode.

Slim taaltje

4. Muziek

Een hele leuke manier om een taal beter te leren is om liedjes goed te luisteren en te vertalen. Stiekem doe je dit misschien al in je hoofd maar als je op deze leuke manier woordjes opschrijft die je nog niet kent, onthoud je veel meer.

Slim taaltje

Slim taaltje

Toch blijft de beste manier om een taal te leren gewoon het 'doen'. Ik -Eline (stagiaire Girlscene.nl)- ben zelf een jaar naar Amerika gegaan om daar in een Amerikaans gezin als au pair te werken. Mijn Engels was wel prima, maar heel veel alledaagse woorden wist ik in het begin ook niet. Door heel veel fouten te maken, te luisteren hoe je het dan wel zegt en te oefenen, heb ik heel snel allerlei nieuwe woorden geleerd. Nu moet ik af en toe wel weer een beetje oefenen of een liedje meezingen in het Engels om sommige woorden te onthouden maar het heeft me heel erg geholpen!

Hoe leer jij een nieuwe taal het snelst?

Bron beeld: weheartit

Door Eline