Tuinfeest organiseren

Travel door Redactie

Tuinfeesten zijn super zomers en heel erg gezellig. Je hoeft geen ruimte af te huren en het enige wat je echt nodig hebt is lekker weer en gezellige mensen. Maar waar je nog meer aan moet denken? Dat vertellen wij jou! Want er zijn nog wel een paar dingen die op zijn minst handig zijn tijdens zo'n feestje.

tuinfeest

Bedenk wie je wilt uitnodigen. Omdat je toch de hele tijd rondloopt en gezellig met iedereen kan kletsen, hoef je niet perse allemaal mensen uit te nodigen die elkaar ook kennen. Je kunt gerust meer mensen uitnodigen dan alleen je beste vriendinnen, want hier geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Je kunt ook kiezen om een thema te hebben, die kun je dan zowel doorvoeren in de dresscode als in de versiering van je tuin.

tuinfeest

Zorg voor stoelen en tafels. Statafels zijn bij een tuinfeest ideaal, daar kun je je borrelnootjes en drankjes op kwijt. Sommige mensen willen ook even zitten dus daarom kun je een klein zithoekje creëren met kussens of stoelen. Dat is fijn als je wilt dat je gasten langer dan een paar uur blijven.

Zorg voor genoeg eten en drinken. Je zou kunnen barbecueën, maar salades of kleine hapjes zijn ook leuk. Je kunt je gasten ook zelf hapjes mee laten nemen. Zorg in ieder geval voor zomers eten. Om zo min mogelijk werk te hebben tijdens het feest zelf, kun je het eten op een lopend buffet serveren en je gasten laten eten en drinken uit plastic borden en glazen.

tuinfeest

Houd rekening met slecht weer. Zorg bijvoorbeeld voor een partytent of een klaargemaakte schuur. Een vuurkorf maakt het wat warmer en geeft een gezellig effect. Ook kan je er met zijn allen marshmallows op verwarmen.

Om je tuin extra gezellig te maken kun je fakkels in de grond zetten, lampionnen ophangen en kaarsjes neerzetten. Zorg verder voor leuke, zomerse muziek en niet geheel onbelangrijk laat je buren van te voren weten dat je een feestje geeft.

tuinfeest

Geef jij wel eens een feestje in je tuin?

Beeld Weheartit

Door Annick
Tip ingezonden door Fiep