Travel

Zomeruitstapjes in Nederland

Deze zomer geen geld of tijd om naar het buitenland te gaan? No problemo, want ook in Nederland zijn er genoeg leuke dingen te doen. Samen met een vriendin kun je de trein pakken en het hele land door crossen. Ideaal om voor deze dagen een Tienertoer aan te schaffen en er eventjes op uit te gaan want in iedere stad is er wel wat leuks te doen. We kunnen moeilijk alle steden van Nederland bespreken dus hebben we een lijstje met hele leuke activiteiten voor jullie gemaakt! Enjoy!

- Tassenmuseum Hendrikje
In hartje Amsterdam ligt het grootste tassenmuseum ter wereld. Tassenmuseum Hendrikje heeft inmiddels meer dan 4.000 tassen in allerlei soorten en maten. Iedere tas heeft een apart verhaal en de een is nog mooier dan de ander. Een leuk uitje om samen met je bff te doen. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur en scholieren (met CJP) betalen maar € 5,00.

Zomeruitstapjes

- Ontspannen
Soms heb je gewoon zin in een dagje lekker ontspannen en helemaal niets doen. In heel veel steden kun je goed tot rust komen in een spa of wellness resort, maar in Den Haag zit Urban Oasis. Hier kun je op wel hele aparte manieren ontspannen namelijk in de 'Zuurstof Lounge'. Hier kun je lekker onderuit gezakt op een bank liggen en genieten van, jawel, zuurstof. Ook hebben ze de Spa Capsule Massage. Dit is een cabine waar je in gaat liggen en de ene na de andere warme masserende beweging over je lichaam krijgt. Een behandeling krijg je hier al voor € 15,00.

- Dutch Water Dreams
Is het lekker weer en heb je zin in een sportief dagje? In Zoetermeer zit Dutch Water Dreams. Hier kun je vanaf 12 jaar de sensatie van het wildwater varen meemaken. Raften, Hydrospeed, Tuben of Kajakken: niets is te gek. Een uurtje lekker wild doen kost hier € 18,00 p.p. en is ideaal tijdens een zonnig dagje.

Zomeruitstapjes

- Blokarten
Waarschijnlijk een plekje waar je niet zo snel naartoe zou gaan, maar op de Waddeneilanden kun je ook allerlei leuke dingen doen. MooiWeer biedt allerlei leuke activiteiten op het strand aan zoals blokarten, oftewel strandzeilen. In een klein karretje met een groot zeil voorop cross je razendsnel over het strand. Zo zie je de stranden van Terschelling eens op een andere manier! Kosten? € 20,00 p.p. voor een halfuurtje blokarten. Kun je daarna misschien wel een duik nemen in de zee.

- Scooter avontuur
In heel veel steden kun je een scooter huren en lekker gaan touren door de stad of de mooie omgeving bekijken. Super lekker met mooi weer en weer eens wat anders dan 'gewoon' rondlopen. Voor een uurtje betaal je € 19,50 maar je kunt vaak de scooters ook voor een hele dag huren. De prijs hiervoor verschilt alleen in heel veel steden dus vraag bij het bureau waar jij naartoe gaat eventjes hoeveel de huurprijs voor een hele dag is.

Zomeruitstapjes

- KlimAvontuur
In Zeeland kun je Middelburg eens op een andere manier bekijken, namelijk van bovenaf. Op zeven meter of zelfs tien meter hoogte heeft dit klimpark allerlei hindernissen. Voor € 15,00 kun je al ruim twee uur lang klimmen en klauteren.

- High Tea in de buitenlucht
In de omgeving van Utrecht kun je samen met vriendinnen in de buitenlucht een High Tea beleven. De Picknicktafel organiseert alles voor deze leuke lunch en heeft zelfs hele leuke binnen locaties voor het geval het regent. Je betaalt € 17,50 per persoon het hele jaar door.

- De Parade
Al bekend met het theaterfestival de Parade? Kleurrijke tenten, terrassen en restaurants met overheerlijk eten staan hierin centraal. De Parade reist vanaf 21 juni t/m 26 augustus door heel Nederland: van 21 juni - 1 juli in het Museumpark in Rotterdam, van 6 t/m 15 juli in het Westbroekpark in Den Haag, van 20 juli t/m 5 augustus in het Moreelsepark in Utrecht en van 10 t/m 26 augustus in het M.L. Kingpark in Amsterdam.

Zomeruitstapjes

Zo zie je maar weer dat je in Nederland ook niet stil hoeft te zitten. Een dagje shoppen, naar het strand gaan of lekker films kijken met je vriendinnen kan natuurlijk altijd, maar deze uitstapjes zijn heel leuk als je een keer zin hebt in wat anders.

Wat vind jij leuk om in de zomervakantie te doen?

Bron beeld: weheartit

Door Eline

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved