Travel

Koffer inpaktips

Voor een vliegvakantie is inpakstress bijna onvermijdelijk. Het is niet alleen lastig om precies zo in te pakken dat je nog net genoeg ruimte over hebt voor een paar souvenirs (mode is ook cultuur!), het is ook lastig om je kleding om je kleding ongekreukt op de plek van bestemming te krijgen. Vandaag leggen we je uit hoe je zowel voor een korte stedentrip als voor een fijne zonvakantie je tas zo efficiënt mogelijk inpakt.

Vorig jaar scheven we al wat er in jouw koffer en beautycase moet, deze keer vertellen we je hoe je dat dan meeneemt.

koffer inpaktips

De lange vakantie

Waarschijnlijk neem je het liefst je hele kledingkast mee naar die vakantie in Zuid-Frankrijk of Griekenland. Stiekem wil je zelfs je UGGS inpakken, want WAT nou als het ’s avonds koud wordt? UGGS zijn nu niet bepaald de handigste items om in je koffer te vervoeren.

1. Begin ruim van te voren na te denken over wat je mee wilt nemen, schrijf het desnoods op. Heb je weinig tijd? Je zit vast wel eens in de trein, of kan wel eens niet direct in slaap vallen. Pak pen en papier en schrijf op wat je nodig hebt. Handig is ook om je lijstje te bewaren, heb je gelijk een checklist voor je volgende reisje.

2. Pak zoveel mogelijk lichte kleding in. Shirtjes en jurkjes wegen niks. Probeer ook je schoenen te selecteren op gewicht. Trek je zwaarste paar schoenen (dat echt mee moet) gewoon aan. Trek ook een jasje aan, of het nu koud is of warm, je kunt hem altijd nog uit doen. Voordeel is, je hoeft die alvast niemand meer in je koffer te proppen.

3. Sommige mensen zweren bij kleding oprollen, het zou op deze manier minder gekreukeld het vliegtuig uitkomen, anderen vinden dat dat juist te veel ruimte in beslag neemt. Wat jij het fijnste vindt moet je zelf uitvinden. Oprollen is inderdaad vaak wel het beste om kreukels te voorkomen.

koffer inpaktips

4. Pak je koffer niet drie dagen van te voren in. Het is misschien verleidelijk, je kunt er maar vanaf zijn toch? Maar hoe langer je kleding in je koffer gepropt laat zitten, hoe groter de kans dat er kreukels in je kleding komen. Zorg dat je alles bij elkaar hebt verzameld zodat je de middag van te voren alles in één keer in je koffer kunt stoppen.

5. Ruimte nodig? Jij stopt natuurlijk je sokken gewoon in je schoenen. Ieder plekje moet benut worden.

6. Op vakantie pak jij direct je koffer uit. Heb je geen plek om alles op te hangen. Zorg dan dat in ieder geval de meest kreukelgevoelige items ophangt, de rest kun je dan (netjes) in je koffer laten zitten.

koffer inpaktips

De Citytrip

Het reisje naar een stad is vaak kort, maar krachtig. Wie wil er dan een uur van zijn tijd extra kwijt zijn doordat er op de koffers gewacht moet worden en op de terugreis de koffers weer ingecheckt moeten worden. Niemand, toch? Probeer dan ook voor een citytrip alleen met handbagage te reizen. Een uitdaging, want tijdens een citytrip wordt er vaak ook nog wel eens wat aangeschaft.

1. Mag je 10 kilo meenemen? Zorg dan dat je koffer nooit zwaarder is dan 8 kilo bij vertrek.

2. Plan al je outfits voor vertrek en probeer te combineren. Rokjes wegen een stuk minder dan spijkerbroeken en je hebt heus aan twee jasjes wel genoeg, waarvan je er één kunt aantrekken. Vier paar hoge hakken heeft geen zin, uiteindelijk loop je toch waarschijnlijk maar op één paar dat gewoon lekker zit.. (niet geheel onbelangrijk tijdens een citytrip).

koffer inpaktips

3. Check van te voren hoeveel je precies mee mag nemen. Bij veel vliegmaatschappijen mag je naast je handbagage ook je laptoptas meenemen. Dan zou je natuurlijk wel gek zijn als je je kostbare ruimte zou gebruiken voor je Laptop, stop die dan ook apart.

4. Stop in het voorvak van je koffertje of tas een clutch. In deze clutch doe je je paspoort/ID je boardingpas, je pinpas, een paar kleine make-upjes die je graag bij de hand wilt hebben, een zakdoekje, je telefoon, je iPod… Allemaal spullen die je graag binnen handbereik wil hebben.

koffer inpaktips

Dan nog wat korte vliegtips..

1. Denk goed na bij wat je doet, je paspoort verliezen is op dit moment niet wenselijk. Let ook op dat je je tas weer goed inpakt na de security check. Niets zo vervelend als een digitale camera, die in een ander bakje zat, laten liggen.

2. Vergeet geen grote vierkante sjaal om te doen, deze kun je in het vliegtuig heel goed gebruiken als kussentje of dekentje over je voeten.

3. Ga VLAK voordat je het vliegtuig in moet nog even naar het toilet, niets zo vervelend als in het vliegtuig nog moeten. Het is belangrijk om genoeg te drinken voor en tijdens een vlucht, maar warme dranken kun je misschien beter even laten staan.. Daarvan moet je eerder naar het toilet.

Nou, volgens mij ben je er zo wel klaar voor! Rest ons alleen nog te zeggen: “Goede reis en veel plezier!”

Waar gaat de reis bij jou dit jaar naartoe, of zoek jij je vakantie dit jaar dichter bij huis op?

Bron beeld: Weheartit

Door Annemerel

LOVE dit artikel
20 meiden hebben deze blog geloved