Ticket to Ibiza

Travel door Redactie

Waarschijnlijk ken je dat gevoel wel, na een jaar hard werken en een koude winter in het kikkerlandje Nederland, ben je eindelijk toe aan een welverdiende periode vol zon, warmte en leuke dingen doen. Geheel terecht natuurlijk, want laten we eerlijk zijn, voor de temperatuur en het klimaat blijven en zijn we allemaal niet in Nederland. Er valt best goed te leven met een koude winter, als daartegenover maar een heerlijke warme zomer staat.

Echter is het inmiddels al half juli en we wachten nog steeds op die bruisende zomer vol terrasjes en feestjes waar we met zijn allen zo naar uitgekeken hebben. We weten het allemaal nog van voorgaande jaren, heerlijk cocktailtjes drinken op een strandfeestje in Zandvoort of Bloemendaal, festival hoppen door heel het land. Helaas zit dat er blijkbaar momenteel niet in voor alle goedgezinde Nederlanders en daarom wordt het tijd om op zoek te gaan naar alternatieven! Een kleine optelsom, we zijn op zoek naar zon, warmte, terrasjes, feestjes, gezelligheid en bij voorkeur een hoop leuke mensen. Al gauw komen er dan een aantal bestemmingen in je naar boven, waaronder de klassiekers onder de zomerbestemmingen: Ibiza!

Ibiza

We weten natuurlijk allemaal dat je op Ibiza als nergens anders los kunt gaan en partyen tot in de late uurtjes, maar bij thuiskomst kan je natuurlijk niet alleen maar met het verhaal van alle verschillende kroegen en discotheken aan komen zetten, wat kunnen we dus nog meer doen naast alle verschillende feestjes?

Ibiza

Eivissa
Eivissa, ook wel Ibiza stad genoemd is het centrale punt van het eiland. Je vindt hier uiteraard een groot scala aan diverse barretjes en boetiekjes. Struinend door de smalle straatjes loop je de ene na de andere bijzondere plek tegen het lijf. Tevens vind je hier de mooie haven waar de grootste verzameling aan luxe jachten te vinden is. Zoals gezegd, het is hier erg gezellig en bijzonder, maar voor de échte party's moet je hier niet zijn. Daarvoor moet je in de wijk Sa Penya zijn. Al met al is Ibiza-stad uiteraard een must voor de Ibiza ganger.

Ibiza

Zoals gezegd, wie naar Ibiza gaat, gaat er ook zeker heen voor de heerlijke stranden. Gelukkig is er op dat gebied ook keuze in overvloed en voor ieder wat wils. In Ibiza vind je uiteraard de volgepakte stranden waar elke vierkante meter bezet is met handdoeken, tassen en hoofdzakelijk mensen! Als je houdt van iets rustigere stranden kun je ook prima op Ibiza terecht. Bij Benirras Bay vind je een prachtig zand/kiezelstrand waar het al gauw stukken rustiger is dan op de andere stranden. Omringd door prachtige groene heuvels en palmbomen kun je hier prima het einde van de middag doorbrengen onder het genot van een drankje. Wie graag de onderwaterwereld wil bekijken kan hier ook prima snorkelen.

Ibiza

Partyscene
Al met al is dit natuurlijk hartstikke leuk voor de verhalen aan het thuisfront, maar wie Ibiza zegt, zegt ook PARTY! Het is dan ook niet voor niets dat dit eiland al jarenlang als hét partyeiland van Europa wordt beschouwd. De bekende clubs als Pacha, Amnesia, Privilege, Eden Space en DC10 zijn wereldwijd populair en trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Uiteraard nemen ze hier geen genoegen met half werk en komen ook ’s werelds beste dj’s af op deze clubs. Niemand minder dan DJ Tiësto komt bijvoorbeeld zijn plaatjes draaien op 16 juli, David Guetta komt hem op de 19e aflossen waarna de 27e van juli Pete Tong zijn kunsten komt vertonen, en dit zijn enkel de bekende namen.

Ibiza

Al met al lijkt Ibiza dus een prima uitvlucht uit het natte, koude en saaie Nederland. Trommel dus snel een aantal vriendinnen op, ga op zoek naar een leuk hotel in Ibiza en laat jouw zomer alsnog slagen!

Droom jij ook over een vakantie op Ibiza?

Door Emma, medewerker Venera