Travel

Win: High School jaar by Travel Active!

39

Wakker worden in de Big Apple, op dezelfde plekken lopen als Sarah Jessica Parker, jouw eigen Gossip Girl ervaring beleven, hoe geweldig zou dat zijn? Amerika, de plek waar alles gebeurt, is een geweldige plek om te zijn. Het is nieuw, totaal anders en the place to be. Stel je voor dat je daar een jaar op High School zou zitten? Nou, dat kan!

high school

Travel Active is een organisatie die dat mogelijk maakt. Het is de grootste organisatie in Nederland op het gebied van uitwisselingen die gaan over de hele wereld. Ze bieden jou de ervaring om op High School te zitten, maar ze organiseren nog veel meer. Onder andere: werk en reizen, vrijwilligerswerk, taalreizen, Au Pair en backpacken in allerlei landen.

Lekker reizen, de wereld verkennen en andere taal leren. Ook zul je een hoop nieuwe mensen ontmoeten. Je krijgt een nieuw gezin voor een jaar en je zult tijdens je reis internationale vrienden voor het leven maken. Allemaal ontzettend leuk om te doen na je middelbare school. Vooral als je nog niet weet welke studie je moet kiezen, het zijn er ook zoveel. Een jaartje High School is een ervaring die heel goed voor je is. Jezelf ontwikkelen en groeien. Je ontdekt nieuwe talenten door de vele keuzevakken die je daar kan volgen. Ook heb je een hoop buitenschoolse activiteiten waarvoor jij je kunt opgeven.

High school

Travel Active
Travel Active wil je daar graag bij helpen. Ze zorgen voor een goede voorbereiding, brengen je in contact met oud-studenten en je kunt zelf het land bepalen waar je heen wil. Daarnaast kun je ook een regiovoorkeur opgeven, maar deze kan niet gegarandeerd worden. Je volgt na je keuze een bepaald project en je krijgt een gastgezin dat het beste bij jou past, daar worden ze op uitgekozen. Zodra je in Amerika bent, kun je zelf je vakkenpakket kiezen.

Maar waar zou je heen willen? Amerika is leuk, maar nog lang niet de enige bestemming. Zo kan je bijvoorbeeld naar Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, India, of je blijft lekker in Europa. Het leuke aan Travel Active is dat alle werknemers zelf ooit in het buitenland hebben gewoond, gestudeerd of gereisd. Iedereen weet dus precies hoe jij je voelt! Daardoor krijg jij het beste advies.

High school

Lotte de geluksvogel
Twee jaar geleden heeft Travel Active een winactie opgezet waar de winnares een jaar High School kon winnen. Lotte was de geluksvogel, zij won deze prijs. Dit jaar in juni is ze teruggekomen. Wij hebben haar opgezocht en een aantal vragen gesteld!

Ik ben Lotte, 18 jaar en ben net terug van een geweldig jaar High School in Amerika. Vorig jaar augustus ben ik vertrokken naar een klein plaatsje in Virginia waar ik in een gastgezin terecht kwam dat bestond uit een gastmoeder, Aileen, een gastvader, John, en een gastzusje uit Tsjechië, Barbora.

Jaar Amerika
Barbora samen met lucky lady Lotte

Wat heb jij gedaan om te winnen?
Na inschrijving voor de wedstrijd ben ik aan de slag gegaan met een filmpje. Je kunt nog zo technisch zijn, uiteindelijk gaat het erom dat je laat zien wie je bent en waarom je het verdient. Vanaf moment een ben ik in deze wedstrijd mezelf geweest en dat heeft me veel geholpen. Tijdens ronde twee moest ik een motivatiebrief in het Engels schrijven en daarna heb ik vijf collages gemaakt met dingen die ik in Amerika zou fotograferen en heb ik hier ook een presentatie over gegeven.

Hoe voelde jij je toen je hoorde dat jij degene was die had gewonnen?
Compleet overwhelmed! Tijdens de finale was ik zo zenuwachtig, maar dankzij de gezellige sfeer had ik op het einde bijna niet meer door dat het een wedstrijd was. Toen het beslissende moment aanbrak, stonden we allemaal op een rijtje met een rugzak en degene met een ticket erin had gewonnen. Ik zag het ticket en geloofde het ook eerst niet. Toen ik het eenmaal doorhad kwam er een vlaag van emoties over me heen. Ben ik er wel klaar voor? Waar zal ik terechtkomen? Ga ik echt voor een jaar weg? Ondanks al deze zorgen, was ik ontzettend blij natuurlijk!

Hoe heb jij Amerika beleefd? Wat is het grootste verschil tussen Amerika en Nederland?
Ik heb het hele jaar over me heen laten komen en geprobeerd er zoveel mogelijk van te genieten. Pas als je later op je jaar terugkijkt, zie je hoe snel het gegaan is. Mijn tip is dan ook: Geniet vanaf het eerste moment! Amerikanen zijn oprecht geïnteresseerd in je en vinden het leuk om iets over jouw cultuur te leren. Soms stelden ze alleen de raarste vragen, zoals: “Hoever is Amsterdam dan van Nederland vandaan?” Dit is gewoon pure onwetendheid en ook eigenlijk wel grappig. Ik heb Koninginnedag met mijn vrienden in Amerika gevierd om te laten zien hoe wij dat in Nederland doen! Ik denk dat het grootste verschil toch wel is dat Amerikanen voor veel openstaan, maar toch uiteindelijk best afstandelijk zijn. Ze willen veel weten, maar vertellen weinig. Maar nadat je echt een vertrouwensband hebt opgebouwd, merk je echt het verschil.

Jaar Amerika
Koninginnedag in Amerika, go orange!

Vertel in het kort wat je daar hebt gedaan.
Het is moeilijk om een heel jaar in het kort te beschrijven, dus ik doe mijn best. De basis van mijn jaar is school geweest, maar dat is totaal anders dan een jaar middelbare school bij ons. Je kunt je eigen vakkenpakket samenstellen en zo leuk maken als je zelf wilt. Een paar vakken waren verplicht zoals Engels en Amerikaanse geschiedenis. Zelf heb ik gekozen voor drama, showchoir (GLEE!) en kookles.

Via drama kwam ik terecht bij de musical, waar we na school heel veel tijd aan kwijt waren. Ja, dat zijn dan lange dagen op school, maar het is het zo waard geweest! In Amerika zijn buitenschoolse activiteiten echt deel van je leven, maar zoals je bij mij al leest, hoeft dit niet per sé een sport te zijn. Tijdens vakanties heb ik samen met mijn gezin New York, Washington DC en Ocean City, Maryland bezocht! Dit verschilt natuurlijk per gastgezin, maar je kunt ook via Ayusa tripjes maken met een groep uitwisselingsstudenten. Waar je ook zit, er is altijd wel iets te bekijken. Ver reizen is leuk, maar steden in je eigen staat bezoeken kan ook super zijn. Zo gingen wij ieder weekend wel ergens anders naartoe en heb ik heel Virginia en North Carolina wel gezien.

Jaar Amerika
Glee, maar dan onze eigen versie.

Wat heb jij van deze ervaring geleerd? Wat heb jij hiervan opgestoken?
Mijn Engels is een stuk beter geworden, maar ik heb ook geleerd om te gaan met verschillende mensen en culturen. Je moet soms uit jezelf op mensen afstappen (ook al ken je ze niet) als je vrienden wilt maken. Ik heb mijn jaar als een geweldig jaar ervaren, maar het was echt niet altijd even makkelijk. De eerste dag ken je inderdaad niemand. En inderdaad, het is raar om Engels te praten. Ook is het spannend als je jezelf voor de klas moet voorstellen en iedereen je napraat omdat je accent zo grappig is. Maar om dit soort dingen moet je later alleen maar lachen. Je bent voor Amerikanen gewoon bijzonder en ze bedoelen het allemaal alleen maar goed. Ik heb geleerd om voor alles open te staan. Twee jaar terug kon ik alleen maar over Amerika dromen en kijk wat ik nu allemaal heb bereikt!

Je hoort wel eens dat als je constant Engels moet praten, je moeite krijgt met Nederlands. Had jij daar last van toen jij naar Nederland belde?
Absoluut! Halve zinnen in het Nederlands, halve zinnen in het Engels en daarna dan keihard lachen om de rare, kromme zinnen. Als ik in Amerika eens iets per ongeluk in het Nederlands zei, vonden ze het alleen maar leuk en interessant en wilden ze meer horen. Natuurlijk is na een jaar Engels je Nederlandse woordenschat eventjes bagger, maar nu ik vier weken terug ben in Nederland is het al stukken beter!

Heb jij nog wel eens contact met je Amerikaanse familie?
Elke week wordt er sowieso gemaild. Mijn gastouders waren niet zo heel erg van de technologie, dus Skypen wordt misschien lastig. Wel houden ze mij van alles op de hoogte en is mijn gastmoeder volgend jaar van plan om op bezoek te komen. Ik zat in een gezin met twee oudere mensen, die al jaren uitwisselingsstudenten hebben gehad. Ook heb ik met mijn gastzusje nog heel veel contact, we zijn echt beste vriendinnetjes geworden door het jaar heen. Tegenwoordig is het zo makkelijk om contact te houden via het internet. Ik ben ook zeker van plan om terug te gaan om ze te bezoeken. Eventjes sparen en dan hopelijk volgende zomer een ticket boeken!

Jaar Amerika

Wat wil jij alle Girlscene meiden meegeven?
Het is een grote stap, maar als je ooit aan een jaar buitenland hebt gedacht, moet je deze stap echt zetten! Natuurlijk is het eng en spannend, en natuurlijk krijg je waarschijnlijk heimwee. Ook is zo'n jaar niet voor iedereen hetzelfde, maar je moet ook onthouden dat het zo leuk is als je het zelf maakt. Sta open voor iedereen, ook al lijken ze in eerste instantie niet je type. Ik heb vrienden en vriendinnen gemaakt van alle leeftijden en met verschillende persoonlijkheden en dat is nu juist het leuke! Daarbij weet ik zeker dat een aantal hiervan echt vrienden voor het leven zijn. En je hebt natuurlijk altijd een slaapplekje als je terug naar Amerika gaat ;-). Ik ben mijn jaar in gegaan met het motto: “Never let the fear of striking out, keep you from playing the game”. Dus, waar wacht je nog op? Take your chance!

Ben jij benieuwd met welke video Lotte heeft gewonnen? Hier is het filmpje:

 

Leuk: Lotte is een forum gestart waarbij jij terecht kunt met al je vragen!

Stop dreaming, get creative!
Dit klinkt natuurlijk allemaal super, en het goede nieuws is: Wij mogen samen met Travel Active een jaar High School weg geven! Jij moet als deelnemer aan deze winactie laten zien waarom jij dit High School jaar moet winnen. Wat maakt jou de meest geschikte student? Be creative! Maak bijvoorbeeld een video die laat zien wat jij allemaal gaat beleven in Amerika, schrijf je toekomstige ervaringen op en voeg enkele foto’s toe. Knutsel bijvoorbeeld jouw Amerikaanse High School locker en ga zo maar door. Thinking out of the box staat bij alles voorop.

High school

Jouw creatieve filmpje of andere digitale vormen van jouw creatie zet je dan op deze website: www.wineenjaarhighschool.nl en zorg dat jouw inzending zoveel mogelijk bekeken wordt en stemmen krijgt. Wees creatief en zorg voor allerlei manieren waarop mensen op jou gaan stemmen.

Je kunt je digitale werk inzenden tot 1 november. Van alle inzendingen gaan 20 deelnemers door naar de tweede ronde. Deze ronde bestaat uit: de 5 inzendingen met de meeste stemmen en de 15 meest creatieve en originele inzendingen, deze worden door Travel Active en Girlscene gekozen.

De winnares krijgt als extraatje ook nog een tablet van Samsung. Zo houdt de winnares ons op de hoogte via Girlscene.

Stop dreaming, be creative girls!

Door de redactie

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

39 reacties

 • 6 jaar geleden Dreamer

  Ik vind die scholen in Amerika daar te gek! Waarom zijn ze bij ons zo saai? Ik bedoel die buitenschoolse activiteiten lijken me te gek!

 • 7 jaar geleden lasignora

  Ik ben er te oud voor, haha.

  En ik heb ook geen zin om te lenen.

 • 7 jaar geleden michelle

  K ga ook meedoen , K wilde een jaar geleden ook al op studieyear in amerika alleen het was te duur.. Nu snel mn filmpje opnemen en meedoen,.. Dan heb ik iig een kans

 • 7 jaar geleden 1234hoi

  hoi

 • 7 jaar geleden lilcupcake

  heee girlscene Girls !

  Ik doe vanaf vandaag ook mee met deze wedstrijd !

  http://www.wineenjaarhighschool.nl/inzendingen/163/eileen-farnham

  zouden jullie op mij willen stemmen, ik wil dit echt super graag en ik zou het echt zo top vinden als jullie dit zouden doen

  xxx Eileen Farnham

 • 7 jaar geleden nina

  ik zou dit zooo graag willen, maar ik ben echt een schijtlaars en durf zoiets niet! HELP

 • 7 jaar geleden Manon

  wil ik zoo graag!!

 • 7 jaar geleden Iris

  Echt superleuk! Ik ben ook druk bezig met mijn filmpje maken nu. Ik hoop heel erg dat ik win, het lijkt me echt supergaaf om te doen en ik denk dat ik er heel veel aan ga hebben. Echt bedankt!!! Liefs

 • 7 jaar geleden NeverxLookxBack

  Ik ben veel te jong om mee te doen

 • 7 jaar geleden Yasmin Wilnis

  Girlscene ik kan jullie echt niet genoeg bedanken voor deze kans! Ik doe ook mee onder de naam Yasmin Wilnis ik heb mijn best gedaan en als jullie willen kunnen jullie op mij stemmen. Ik wens de andere meiden SUPER VEEL SUCCES, en wie weet zit in in de top 5

  Liefs, Yasminnn x

 • 7 jaar geleden Pawawphi

  Wauw supertoevallig, ik zit al heel lang te kijken naar travelactive namelijk, ik ga inspiratie opdoen en dan suuuperveel mijn best doen om het beste filmpje te maken, ik moet winnen!

 • 7 jaar geleden annawesselsx

  kunnen jullie please stemmen op mij ? sta bij Anna Wessels. want it SO bad ! veel succes trouwens iedereeen ! xxx

 • 7 jaar geleden viviannnn

  Dat lijkt me echt gaaf!

 • 7 jaar geleden Romy

  ik zit nu voor een jaar in Amerika met Travel Active. Het is echt een superervaring en ik raad het ook zeker aan. Ik zou zeggen doe mee, het is a once in a lifetime opportunity! <3

 • 7 jaar geleden NailsByStephanie

  Er zit toch ook een bepaalde leeftijd aan verbonden??? Ik heb zoiets al vaker langs zien komen en ben bekend met Travel Active en ik weet toevallig dat je pas vanaf je 15e kan gaan tot max je 18e ofzoiets.

  Op die leeftijd wilde ik dit graag maar mocht het niet van mijn ouders.. nu ben ik al way too old! Haha.

 • 7 jaar geleden StripesOnATiger

  zou ik mogen deelnemen, want ik woon in Belgiƫ?

 • 7 jaar geleden Charlottte95

  Haha een hele goeie vriend van mij zit nu met travel active in amerika!

 • 7 jaar geleden AMMA

  vwo-6 studenten mogen natuurlijk weer niet meedoen!

 • 7 jaar geleden kyra

  @ annesophievh

  hoe duur is het voor jouw??? ik wil na mijn mavo examen ook graag samen met een vriendin naar amerika.. heb je wat info voor me??

  hoe duur is het bij jouw

  met welke organisatie ben je gegaan?

  en ik zou ook sws graag willen horen hoe het daar is...

  alvast bedankt, X

 • 7 jaar geleden Annemijn

  @TessZ de 5 met de meeste stemmen gaan door maar ook de 15 die travel active en girlscene het creatiefst en ogineelst vinden!

  ik ga ook mee doen!

 • 7 jaar geleden annesophievh

  Ik zit nu in Amerika voor een jaar In het begin was het wel super moeilijk om afscheid te nemen, maar nu ik hier voor bijna een maand ben is het echt geweldig! Ik raad het iedereen aan <3

 • 7 jaar geleden error404namenotfound  hier deed ik vorig jaar aan mee! en ik kwam bij de laatste 5 dus ik won net niet :'(

 • 7 jaar geleden Tessa

  Jammer dat je stemmen moet verzamelen. Dan gaat het er meer om hoeveel stemmen jij kan verzamelen dan om het feit hoe creatief je bent.

 • 7 jaar geleden flirtyfairytale

  wauw! dit wil ik al zoo lang en zooooo graag!

 • 7 jaar geleden Julie

  aaaaawweeeesssooommmeee

 • 7 jaar geleden Benthe

  Ik ga dit volgend jaar ook doen, Supervet!

 • 7 jaar geleden juul

  ik heb al gestemd

 • 7 jaar geleden lovetruelove

  Ik stem op Valerie leuk filmpje !

 • 7 jaar geleden dropke

  @valerie1 heee!! ik zit bij jou op school! natuurlijk stem ik ff op jou, gaaf dat je dit doet

 • 7 jaar geleden xxmaryse

  Jaaaa, dit heb ik twee jaar terug ook gedaan met Travel Active. Onwijs gaaf jaar gehad, mis het echt. Zeker een aanrader!

 • 7 jaar geleden Claudia

  ik wilde dit ook zo graag. maar ja ik heb me "high school" al gehad. dus ik ga proberen mijn minor/stage in het buitenland in Amerika te doen

 • 7 jaar geleden Valerie

  Erg leuke actie!!

  Ik wil dit niet normaal graag dus zouden jullie me willen helpen met stemmen? Ik sta bij inzendingen onder de naam Valerie van Dongen.

 • 7 jaar geleden Lotte

  Oops, de link was verwijderd. Maar je kan het topic vinden onder het forum "contests"!

 • 7 jaar geleden Cayenna

  Cool, mijn vriendin gaat dit ook doen, maar dan naar Braziliƫ!

 • 7 jaar geleden Anouk

  Onwijs leuk idee, ga ik sowieso aan meedoen!

 • 7 jaar geleden marayahlove

  Yay ik doe mee, als ik niet win ga ik alsnog volgend jaar highschool year doen, maar altijd leuk om mee te doen ;D http://www.wineenjaarhighschool.nl/inzendingen/135/marayah-van-wijk

 • 7 jaar geleden Lotte

  Hee meiden, hier Lotte! Ik heb een forum gestart voor jullie allemaal voor als jullie vragen/opmerkingen hebben! Bekijk deze hier;

  http://forum.girlscene.nl/forum/contests/win-een-jaar-high-school-251257.new.html#new

 • 7 jaar geleden Lydia

  cool!

  echt super leuk!

 • 7 jaar geleden wilma

  super leuk

 1. 1