Bewegen op vakantie

Travel door Redactie

Fijn hoor vakantie. Misschien heb je maandenlang getraind voor het ultieme bikini lichaam en na vijf dagen vakantie vieren is daar niets meer van over. Er wordt ontbeten met chocolade ijsjes, geluncht met pizza en ‘s avonds wordt er iedere dag weer geschransd bij de barbecue. Om maar nog niet over de tussendoortjes te spreken. Het woord “bewegen” heb je net als “werk” en “school” in Nederland laten liggen...

NIET DOEN! Met een heel klein beetje moeite en HEEL veel plezier behoud jij dat bikinilichaam je hele vakantie. Want bewegen en vakantie gaan dus, geloof het of niet, prima samen! Wij geven tips...

Hardlopen in de warmte is een uitdaging, maar als je vroeg genoeg opstaat is het wel te doen. Het fijne van hardlopen is, dat het eigenlijk overal kan. Sleep je vader, je zus, je broer of je vriendin mee en begin de dag met een lekker rondje hardlopen.

Bewegen op vakantie

En wat dacht je van fietsen? Neem ze mee, huur ze. Je hoeft echt geen tocht van 40 kilometer te maken, maar het is best een handig vervoersmiddel, toch?

Bewegen op vakantie

Dan kun je natuurlijk altijd nog het eeuwenoude baantjes zwemmen proberen. ‘s Ochtends als het zwembad nog niet zo druk is, of tegen de avond, als de meeste mensen het zwembad alweer verlaten hebben. Met zwemmen verbrand je niet alleen calorieën, je traint ook ongeveer iedere spier in je lichaam en als het zonnetje schijnt, word je nog lekker bruin ook!

Niets leuker is een spelletje beach ball. Met de voeten in het water (kinderbad, of in zee/een meertje) en al kletsend een balletje slaan. Je hebt niet eens door dat je aan het sporten bent.

Je kunt natuurlijk ook je springtouw van thuis meenemen. Tien minuutjes springtouwen en jij mag weer lekker losgaan met ijsjes en pizza’s eten!

Bewegen op vakantie

Kennen we deze nog? Badminton, tafeltennis?

Bewegen op vakantie

Ben je op vakantie aan een meer of is de zee vrij rustig.. Waarom probeer je het onder celebrities extreem populaire SUP (stand up padelling) niet? Op een surfplank staan met een peddel en jezelf voortbewegen. Niet alleen goed voor een prachtig lichaam, ook de manier om aan alle kanten bruin te worden. (win-win!).

Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat jij het gewoon naar je zin hebt op vakantie. Daarom is het de truc om het bewegen ook gewoon leuk te vinden en er niet te veel over na te denken. Want geloof ons, het vervelendste aspect van sporten is het er tegenop zien van tevoren.

Beweeg jij op vakantie, of gooi je alle goede voornemens zodra je het land uit bent over boord?

Door Annemerel & Eline