Begin van het nieuwe schooljaar

Lifestyle door Redactie

Iedereen is aan het begin van het nieuwe schooljaar een beetje zenuwachtig. Wat doe je aan, wie zul je weer zien, hoe moet je je gedragen..? Zeker als je bij een andere of compleet nieuwe klas zit, is het supereng. Ik geef je een paar tips. Good luck !

Draag iets waar je je lekker in voelt. Doe geen hoge hakken of lastigzittende trui aan, alleen maar omdat je dat hip of leuk vindt. Als je je lekker in je kleding voelt, straal je dat ook uit ! Kun je wel heel goed op hakken lopen, dan is het wel degelijk een slim idee, want op high heels zie je er vaak een stuk zelfverzekerder uit. 

Doe aardig, vraag aan bekenden én onbekenden oppervlakkige dingetjes. Vragen als 'hoe was jouw vakantie?' of 'heb je nog leuke dingen gedaan in de vakantie?' zijn altijd goed, iedereen heeft daar wel een antwoord op en het is een goed begin voor een gesprek ! 

Maak met iedereen contact. Stel je ook voor aan jongens of meiden die je helemaal niet leuk lijken ! Als je meteen al kieskeurig doet naar mensen toe, kom je vaak arrogant of verwaand over. Terwijl dat helemaal niet de bedoeling is... 

Neem een tijdschrift of boek mee. Als je met niemand contact hebt of alleen moet zitten in de pauze, heb je iets te doen en zie je er niet 'eenzaam' uit. Maar kleine kans dat dit je gebeurt, want je gaat gewoon bij een groepje staan en zegt 'hey, mag ik hier misschien bij komen staan?'. Als het niet mag, zijn zij juist stom en moet je blij zijn dat je er niet bij gaat staan ! 

Blijf lekker jezelf. Je zit dit hele jaar nog bij deze klas (en misschien daarna ook nog wel), dus je ware aard komt toch ooit boven. Doe je niet extra stoer of cool voor, want dan val je daarna alleen maar door de mand !