Lifestyle

Opleidingen in de mode

115

AMFI Amsterdam Fashion Institute
http://www.voltijd.hva.nl/fashion/

Met de vierjarige hbo-opleiding van het AMFI studeer je voor een carrière in de kleding- en modebranche en alles wat daar mee te maken heeft. Het AMFI is de enige opleiding in Nederland waar je les krijgt in alle facetten van de fashionbranche. Het AMFI biedt één allround opleiding aan: Fashion. Wanneer je afstudeert bij het AMFI dan mag je de titel Bachelor of Fashion Technology voeren. Als Bachelor kun je werkzaam zijn in verschillende organisaties, zoals productiebedrijven, inkoopcombinaties, grootwinkelbedrijven, groothandels en adviesbureaus.

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
www.hku.nl

De opleiding Bachelor of Design & Fashion Design aan de Hogeschool voor de Kunsten is een vier jaar durige modeopleiding. In deze opleiding leer je niet alleen mode, materiaal en dessins te ontwerpen en te maken, maar ook je product in de markt te zetten. Bijvoorbeeld door het maken van presentatieboeken, labels en werktekeningen voor de industrie. Je leert artistiek te experimenteren met bijvoorbeeld mode- en dessinontwerpen. Maar je leert met vakken als Tekenen en Coupe- en Realisatietechnieken ook vakgericht en praktisch te werken. Onderzoek doe je naar vorm, materiaal en kleur en naar de relaties hiertussen. Je leert vanuit je persoonlijke visie een bijdrage te leveren aan nieuwe modebeelden. Toepasbaarheid van je ontwerpen is een belangrijk aspect van de studie. Na je studie kun je verschillende kanten op. Je kunt textiel- en dessinontwerper worden, freelance of in dienst bij een bedrijf. Ook kun je een eigen bedrijf starten of vrij werk ontwikkelen.

Academie Artemis Amsterdam
academie-artemis.com
 
De opleiding Allround Styline aan de Academie Artemis is een dagopleiding van drie jaar. Je gaat 4 dagen per week naar school, met 35 lesweken per jaar. Hier gelden de reguliere vakanties. Bij de dagopleiding wordt in het 3e studiejaar – voorafgaand aan de eindexamenperiode – stage gelopen. Artemis heeft een breed netwerk aan (nationale en internationale) stagebedrijven, waar de student de praktijk leert ervaren. De stage wordt afgesloten met een stageverslag en een beoordeling van het bedrijf waar de student de stage heeft doorgebracht.

Deltion College in Zwolle
www.deltion.nl

Fashion Design is een MBO-opleiding op het Deltion College in Zwolle en duurt vier jaar. Je bent bezig met het ontwerpen van kleding voor de confectie-industrie. Je ontwikkelt kledingcollecties vanuit een marketingconcept en je maakt het eerste patroon en het eerste proefmodel. Daarnaast geef je leiding aan de productieafdeling. Je krijgt in het basisjaar te maken met onder andere mode-techniek, visuele communicatie, expressievaardigheden, talen, styling, ontwerpen, marketing, merchandising en kunst & cultuur. Na dit jaar kun je kiezen welke richting het beste bij jou past. Of dit is Fashion Management of Fashion Design.

TMO Hogeschool in Doorn
www.tmo.nl

Enter business in style and join the club
TMO Fashion Business School is een particuliere en erkende hbo-opleiding voor commerciële managementfuncties in fashion. Wil jij in de toekomst als commercieel talent in de fashionbranche aan de slag als bijvoorbeeld inkoper, sales- of (e-)marketingmanager? TMO brengt je hiervoor de nieuwste inzichten bij over management, branding, marketing, trends, retail en e-commerce. TMO biedt je alle kansen je persoonlijkheid te ontwikkelen, daarnaast bouw je al tijdens de studie een uitgebreid netwerk op en ben je na de stage klaar om aan de slag te gaan. Hierdoor is het toekomstperspectief en de kans op een baan optimaal. Zo maak jij straks het verschil in fashion business. Als Bachelor of Business Administration in Fashion.
 
De opleiding in Doorn duurt 3,5 jaar, waardoor je sneller klaar bent voor een uitdagende baan in fashion. Daarnaast kun je twee keer per jaar met de opleiding starten, in september én in februari.
 
TMO Fashion Business School:
·         Als je al tijdens je opleiding met twee benen in de praktijk wilt staan
·         Als je vanaf dag één deel wilt uitmaken van een internationaal netwerk
·         Als je voor het leven lid wilt zijn van de TMO Fashion Business Club
·         Als je een commerciële managementfunctie wilt in de fashionbranche
·         Als je voorop wilt lopen en het verschil wilt maken in fashion business

Rotterdamse Mode academie
www.mode-academie.nl


Artemis Mode & Styling Academie Rotterdam, verzorgt een 3-jarige dagopleiding Modevormgeving op Hbo-niveau. De studenten maken zich alles eigen wat er voor een beroep in de mode komt kijken, van ontwerpen en styling tot visualiseren en presenteren. Wie de opleiding succesvol afrondt, is helemaal klaar voor de praktijk. De 3-jarige Dagopleiding is praktijkgericht en veelzijdig. Het accent binnen deze opleiding is gericht op het ontwerpen en uitvoeren, maar ook stylen en alle mogelijke illustratie- en presentatietechnieken komen ruim aan bod. Daarnaast krijg je les in het visualiseren van trends en door jezelf gemaakte prognoses en concepten, zodat je deze aan opdrachtgevers, journalisten en reclamemensen kunt presenteren. Je doet dus veel kennis en technische vaardigheden op, maar je ontwikkelt ook je creativiteit, een eigen stijl en een persoonlijke visie op mode. Daarnaast ontplooi je je organisatorische en sociale vaardigheden. En je maakt, via gastlessen en tijdens excursies en stages in binnen- en buitenland, kennis met de praktijk. Na de opleiding ben je in staat zelfstandig alle onderdelen van een opdracht uit te voeren, van het maken van het concept tot en met de realisatie. Hierdoor ben je breed inzetbaar in de praktijk.

Schoevers Mode
www.schoevers.nl

Sinds 2006 biedt Schoevers in samenwerking met Detex de specialisatie Mode. Deze opleiding sluit aan bij de opleiding Modemanagement van TMO.
Tijdens de specialisatie Mode leer je de modebranche op je duimpje kennen. Je krijgt de juiste inzichten om direct aan de slag te kunnen op bijvoorbeeld het hoofdkantoor van Esprit, Mexx, Nike, O'Neill of gsus. Je begrijpt de terminologie en draait meteen mee. De lessen voor de specialisatie Mode worden op vrijdag gegeven op de vestiging Schoevers Utrecht en/of op de Hogeschool voor Modemanagement in Doorn.

Modestyling bij Another Academy

Bij Another Academy kun je een 15 weken durende allround modestyling cursus volgen. Hierin worden alle aspecten van het vak mode styling behandeld en word je klaargestoomd om als stylist in de praktijk aan de slag te kunnen! De cursus wordt gegeven door stylist Patricia Giesbers.
Door de goede contacten die Another Academy in de modewereld heeft, kunnen er ook stageplekken verzorgd worden, zodat de cursisten het stylingvak ook in de praktijk leren. Wat een buitenkans! Tevens wordt aan de opbouw van je portfolio gewerkt; dit vergroot de kans dat je als student na het beëindigen van de cursus direct aan de slag kunt.
Another Academy heeft geen toelatingsexamen. Je wordt toegelaten op basis van je motivatie, zelfstandigheid en een passie voor mode! De cursus is op HBO niveau en wordt gegeven aan studenten vanaf 16 jaar.

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

115 reacties

 • 5 jaar geleden Genevieve

  ik ga komend jaar Fashion Management doen, en ja dat was een strenge procedure voordat je daadwerkelijk op de opleiding komt

 • 6 jaar geleden Sabine

  Ik wil AMFI fashion & management gaan doen , alleen wat voor vakken heb je er eigenlijk voor nodig? xx

 • 6 jaar geleden CSA

  Dit lijkt me wel heel leuk

 • 9 jaar geleden Selena Goes

  Ik zit pas in de 2e maar ik heb er nu al zin in!!!

 • 9 jaar geleden Maud

  heb je voor deze opleidingen wiskunde nodig of niet?

 • 10 jaar geleden Evil-Knijntje

  Small Business and Retail Management op Stenden (leeuwarden) heeft ook een richting: Fashion.. hier leer je een eigen mode bedrijf op te zetten.

 • 10 jaar geleden takeadeepbreath

  de eerste twee lijken me het leukst,

 • 10 jaar geleden A

  @ Nikki heeft helemaal gelijk. Zie eerst maar eens door de fucking strenge voorselectie van de Willem De Kooning (Rotterdam) heen te komen.. Ruim 60% valt af.. Ik ben nu tweedejaars en het bevalt zeer en zeer goed

 • 10 jaar geleden PARTYxHARDY

  Rotterdamse Mode academie

  daar wil ik heen, maar is havo nog

 • 10 jaar geleden Feather

  Artemis Styling Academie Amsterdam

  daar ga ik heen! weliswaar nog een jaar op de HAVO te gaan, maar ik ga der sowieso heen. laatst naar open dag geweest en ik vind die school echt goddelijk! helemaal wat ik zoek!

 • 10 jaar geleden stillfly

  ik denk hogeschool voor de kunsten utrecht of rotterdamse mode academie ;D

 • 10 jaar geleden _NIKKI_

  nja, je kunt niet zomaar een modeopleiding gaan doen..

  Er zijn hele strenge toelatingseisen en er komen vaak maar een paar mensen door. jij kiest dus niet waar je naartoe wilt, maar ze kiezen of ze jou willen hebben!!!

 • 10 jaar geleden Denisequijs

  @mode is alles.

  je moet dat richting detailhandel gaan, zowiezo tekenen nemen want dat kan je echt goed gebruiken

 • 10 jaar geleden huh1363

  Love it. Nog 1 jaar te gaan en dan kan ik kiezen voor mode :P

 • 10 jaar geleden FASHIONxBITCHH

  er zijn ook een aantal opleiding op mbo niveau hoor..

  ik doe

  Fashion & Design Support in Arnhem op het Rijn IJssel

  die zit naast de kunstacademie ArteZ

  en in Den Bosch, Zutphen en Enschede heb je volgensmij ook fashion opleidingen op mbo niveau

  just GOOGLENNN..

 • 10 jaar geleden Eendjuh

  Detex is echt lastig..ik heb ook opleiding mode gedaan in groningen, wel super leuk maar hier was het TE economisch gericht waardoor ik het niet zou halen!

 • 11 jaar geleden apaskeburt

  HEEE diegene die dit geschreven heeft, je hebt vergeten om technische commerciële textielkunde erbij te doen, deze opleiding is overigens hetzelfde als confectiekunde (fashion management & design) bij AMFI Amsterdam Fashion Institute.

  !

 • 11 jaar geleden bandslove

  ik wil wel wat in de mode gaan doen ik denk hogeschool voor de kunsten in Utrecht

  of Roterdamse mode acedemie. gelukkig heb ik nog een jaar om te kijken xD

 • 11 jaar geleden Hnnii

  Ik ga (vanaf morgen... Spannend! nieuwe school, nieuwe richting...) Mode & creatie doen (Belgische richting)...

  Kan je vanaf je eerste middelbaar doen, tot je laatste

  Huray xD

  Groetjes

 • 11 jaar geleden Shana

  halloooo ?

  der bestaan hier nog steeds mensen van België

  ook hoor.. :/

 • 11 jaar geleden xxlisaaaa

  mode acedemie arnhem ??

 • 11 jaar geleden __LOVE

  sharpay1904 on za 19-04-08 17:02

  hou van mode maar wil er niet mijn beroep van maken.eigenlijk twijfel ik nog.er was een tijdje dat ik dacht om later iets met mode te doen maar nu twijfel ik heel hard.

  Ik wil wel wat in de mode doen ! of wat creatief maar ik denk dat de mode wel heel leuk is

 • 11 jaar geleden GGLOVE

  Ik wil graag naar de hogeschool van kunsten in Utrecht!

 • 11 jaar geleden Sandy

  nou neej

 • 11 jaar geleden sharpay1904

  hou van mode maar wil er niet mijn beroep van maken.eigenlijk twijfel ik nog.er was een tijdje dat ik dacht om later iets met mode te doen maar nu twijfel ik heel hard.

 • 11 jaar geleden Doornroosje_x3

  heuuyyy :p

  mode rulezz

  afste richting

  x

 • 11 jaar geleden xDiamondDream

  Doorn, daar zit ik op school! ik woon in het dorp naast doorn!

 • 12 jaar geleden Laurie040

  Ik ga in september bij TMO beginnen nog meer hier??

 • 12 jaar geleden Laurencejj_

  Je moet wel handig zijn daarvoor .. Dat ben ik dus NIET

 • 12 jaar geleden xxbuketxx

  ee ik ga lekker na deltion college!! leker 1 minut van me huis!

 • 12 jaar geleden sugarfierce

  Als ik naar zo een school ga ga ik naar Rotterdamse mode acedemie lekker vlakbij

 • 12 jaar geleden sharonamarielou

  (Mode)fotograaf lijkt me kei leuk <3

 • 12 jaar geleden yellow_fever

  Als ik naar een mode opleiding ga, ga ik of naar Artez of naar het AMFI

 • 12 jaar geleden BeautyScene__

  @Roozietjuh.

  Ja eigenlijk wel tenzij 't echt is wat je wilt want met gymnasium heb je meer mogelijkheden :]

 • 12 jaar geleden l0veyou1

  dus emt VMBO kan ej dit neit doen

 • 12 jaar geleden roozietjuh

  is het zonde om met gymnasium naar een modeacedemie te gaan?

 • 12 jaar geleden MalonLovesYou

  ik wil over 2 jaar heel graag naar het TMO hogeschool in Doorn maar dat is zoo ver weg van mijn woonplaats want woon vlakbij rotterdam , en ik wil eigenlijk liever niet op kamers, weet iemand misschien een school in rotterdam ( en niet de Rotterdamse Mode academie) die ook iets met modemaganement en het beginnen van een eigen modewinkel te maken heeft , note pleaase

  xx.

 • 12 jaar geleden LIESL

  ik wil een eige kleding lijn maar dat duurt nog wel evetjes :P

 • 12 jaar geleden Nikki05

  Ik wil graag naar kw1c in den bosch, is MBO opleiding en daarna wil ik doorstromen naar Arnhem..

  Tip!: doe eerst MBO, door de vele aanvraag nemen ze bijna alleen maar MBO mensen aan vanwege de ervaring!!!

 • 12 jaar geleden misslipstick

  zo slim benk niet !!!

  k doe bk

 • 12 jaar geleden OlsenJTwinsJ

  ik ken er nog wel een hy staat der niiej by :S het is iin breda kwee niie meer hoe diie heet hoowr

 • 12 jaar geleden Deletingsenses

  Heee! Waar is de beste modeacademie van NL gebleven??

  Juist ja die van Arnhem xD

 • 12 jaar geleden me_liz

  er is er toch ook een in arnhem....het FIA ( fashion institute arnhem)

  ik zou het ook wel willen maar het is heel moeilijk om door te breken enzo dusja

 • 12 jaar geleden vieh

  Ik ga over 2 jaar naar TMO in Doorn (als ik niet blijf zitten en slaag) Ik mag daar sowieso heen, alleen ik moet dan wel op kamers want van Groningen naar Doorn is niet vlakbij xD

 • 12 jaar geleden L.

  @ angella ; dan ga je toch op kamers ?

  @ irenem; hahaha xD

 • 12 jaar geleden irenem

  JAA (L) dat ga k doeeen!

  ga ik op kamers in a'dam, naast het kantoor van Viktor&Rolf, en dan word ik beste vrienden met ze, en dan ga ik op hun catwalken lopen en word ik tha bomb 8|

  ok, misschien blijf ik ook maar gwn in grunn.

 • 12 jaar geleden angella

  poe he dan moet ik een half uur met de trein naar zwolle is er geen een dichter in de buurt van assen ....in groningen ofso ??

 • 12 jaar geleden delicious_girl

  @ tinklestar

  wil k ook wel !

 • 12 jaar geleden Supershopaholic

  ik wil zo graag naar het AMFI, maar ik ga nu naar 6VWO dus hopelijk slaag ik en word ik daar aangenomen

 • 12 jaar geleden fashionfetish

  Ik ga deze September beginnen aan de AMFI! Echt spannend. Hard op zoek naar een kamer in A'dam opt moment! Ik doe trouwens international fashion & design, lijkt me echt geweldig om alles in het engels te krijgen. Veel succes aan de andere meiden!

 • 12 jaar geleden Marye

  in groningen zit er ook één.

 • 12 jaar geleden suzan01

  OMG :O doooorn is ZO dichtby

  Ik woon er 10 minuutjes op de fíets vanaf

  Heeeilig.

 • 12 jaar geleden TiNkLeStAr

  is er geen opleiding om model te worden ofzo..??:P

  dat lijkt me wel handig XxX

 • 12 jaar geleden SARATJUHH

  joepie lkr dicht bij

 • 12 jaar geleden JOYCLAIRE

  Oh!! Thanx dat dit hier staat! x) Ik wil altijd al graag iets doen met Management of Commercie, het liefst in Amsterdam, maar ik hou ook van mode . Dus is Fashion Management in het MAFI ideaal . Dankjee !! xD

 • 12 jaar geleden missfashion

  ik mag en wil naar TMO.. maar is er maybe iemand die weet of het alleen maar is voor een eigen kledingzaak te beginnen??

  wil je dan een mailtje sturen naar me?

 • 12 jaar geleden ilse7

  Ga in September met TMO beginnen, heb al een kamertje geregeld!

  AMFI ben ik ook naar de open dag geweest, dat is meer voor mensen die willen ontwerpen en die creatief zijn. Je moest gaan stage lopen bij stylings- en reclamebureaus.

 • 12 jaar geleden ellaaaaa

  In arnhem zit toch ook zo'n beroemde grote school ?

 • 12 jaar geleden Jan

  ben pas 13 maar ben al naar AMFI geweest!! xD is hip!

 • 12 jaar geleden pInk_rOzE

  dat duurt bij mij nog even

 • 12 jaar geleden Bacon.

  Ik weet nog niet echt wat ik wil, maar mode staat in het lijstje =)

 • 12 jaar geleden miss_maybeline

  ik hoop wel dat k word aangenomen als ik dr heen ga

 • 12 jaar geleden Princessfashion

  ja moii er iss niks dat een beetjj in de buurt iss....!!!!

 • 12 jaar geleden Fleur001

  Zijn er geen mode opleidingen aan de universiteit,, anders doe ik Vwo voor niets

 • 12 jaar geleden xNina

  Ik ga waarschijnlijk naar het Deltion naar die mode opleiding! Lijkt me echt helemaal geweldig. Wil graag iets met mode doen, woon in Zwolle, dus Deltion komt me helemaal goed uit, ontzettend dichtbij! &De school is helemaal vernieuwd als ik er op kom. .

 • 12 jaar geleden LavishxLife

  ze vergeten 1 van de beste opleidingen van Nederland...Gerrit Rietveld academie...daar komen heel veel mensen vandaan die nu voor Louis Vuitton en soo werken en daar wil ik egt heeeel graag heen.

 • 12 jaar geleden Louis_vuittonxD

  Leukkk IK word zekerrrr Styliste

 • 12 jaar geleden totempaal

  Dit lijken me erg leuke opleidingen, maar ik wil het liefste een theateropleiding gaan volgen.

 • 12 jaar geleden CUPCAKES.

  Ik zou supersupergraag mode volgen. Maar ja, mag niet van mijn ouders. Ik zit nu in Latijn 5 uur wiskunde en mag niet zakken. Is ook wel leuk, maar mode vind ik veel sjieker.

 • 12 jaar geleden Willekee

  ik wil ook in mode . in onze familie zit een mOdebedrijf dus lijk me leuk om er bij te gaan

 • 12 jaar geleden mchle

  Ik wil ook iets met mode gaan doen!

  Maar ik heb nog anderhalf jaar om er over na te denken welke richting... =)

 • 12 jaar geleden Gwoon_Nadia

  Ik ga mode studeren In New York.. =D

 • 12 jaar geleden Josephine

  njaa volgens mij hoort fotografie niet bij de mode academie toch ?

 • 12 jaar geleden Yvet

  ik wil later mode ontwerpster worden, of styliste/visagiste. =) tenminste iets in die richting!

 • 12 jaar geleden nicoleeeXxX

  ik wil later mode ontwerpster worden

  als ik als geen zangeres word

  of actrice

  maar dan ga ik wel naar arnhem of ik moet met me vader meerijden naar zwolle

 • 12 jaar geleden WAFEL

  Gaaf, ik wil later ook iets met mode doen. Hehe. =]

 • 13 jaar geleden blitsbunny

  amfi, ontzettend gaaf! Wel een toelatingstest bij deze opleiding, dus er worden maar 350 (als ik het goed heb) leerlingen aangenomen van de zo'n 1200 aanmeldingen

 • 13 jaar geleden Maaike

  ik ben naar de opendag van TMO geweest.

  Heel leuk, maar dat wordt het toch niet voor mij. =)

 • 13 jaar geleden LAPRINSES

  Jup, zoiets ga ik doen!

  Iets met modelen & enz.

  xx

 • 13 jaar geleden saaar

  is er geen wo opleding die richting op.

  vind et zo zonde van me vwo!

 • 13 jaar geleden x3Ann_

  Hmm.. misschien ga ik dit later ook wel doen. ik zie het al helemaal zitte (nu alleen nog mn VWO diploma zien te halen)

 • 13 jaar geleden robijntje

  Ik ga in september ook beginnen aan TMO! Echt zin in! Nu nog op zoek naar een kamertje

 • 13 jaar geleden Sarah

  Weten jullie ook welke profielen je hiervoor nodig hebt? Want bijv. het AMFI zijn dan HBO-opleidingen en ik doe VWO (C&M met economie1 en biologie1) en ik heb dus maar een beetje wiskunde (a1). Maar miss als ik VWO doe dat 't dan wat compenseert? Verder wil ik dan niet de design kant op maar meer de branding of management kant..

  Groetjess

 • 13 jaar geleden Skull

  De kunstacedemie staat er niet bij.. of zie k dat nou verkeerd:P Die lijkt me wel ook wel leuk die in Arnhem

 • 13 jaar geleden lieeees

  Lijkt me leuk een opleiding te doen met mode enzo, maar ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen dus ja... :P

 • 13 jaar geleden Soapgirl

  Ik wil er ook ontzettend graag naartoe ik wil naar de: Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Als iemand daar op zit, wil degene dan alsjeblieft zeggen hoe het daar is?

  Loves My -x-

 • 13 jaar geleden patricia_ly

  ik wil er heel graag naartoe maar het is zo duur

 • 13 jaar geleden Mnoukk

  ik ga vanaf volgend jaar mode doen in arnhem

 • 13 jaar geleden CharlieThirza

  Lijkt me echt gaaf, AMFI! xx C

 • 13 jaar geleden ClassyLady

  Ik begin in Septemer ook met TMO!!

  Super opleiding!

  Nog meer meiden hier die dat gaan doen?

 • 13 jaar geleden iklachdusikben

  k weet zeker dat k later iets met mode wil doen, = egt gaaf

 • 13 jaar geleden PerFecT

  Jaa .. IK WILL :p

 • 13 jaar geleden ShoppingQueen_x

  ik zit nog int 6de leerjaar(basis onderwijs)zal als ik int eerste middelbaar zit naar een school gaan en mode volgen

  ik heb er al zin in!!!!

 • 13 jaar geleden xMeliss

  CoOwl wil ik ook!!

 • 13 jaar geleden Chantalle

  Dat zou ik echt willen doen!

 • 13 jaar geleden xNotorious

  Doet iemand hier toevallig de opleiding TMO Modemanagement in Doorn? Wat dat wil ik waarschijnlijk gaan doen!...

 • 13 jaar geleden Runway

  Ik ga een modeopleiding in Eindhoven volgen (of misschien Tilburg)

 • 13 jaar geleden Femkee

  jaaaa

  ik wou die modeopleiding

  in Doorn doen.

  maar dat is duuuur .

  echt zoo.

  dus nu ga ik die niet meer doen

  heeel jammer want het leek me zo leuk enzo..

  maarja. hihih

 • 13 jaar geleden Jolien

  leukleuk wilde ik eerst ook gaan doen, maar de toelatingseisen voor een modeopleiding zijn ónwijs streng!

  Je moet dus supergoed zijn,, en de meeste mensen hebben al een vooropleiding gedaan als ze naar die scholen gaan..

  maargoed:P wel heel gaaf

 • 13 jaar geleden AMAZINGxAMBER

  Ick wil oowk graag iets met mode doen,, dit is wel leuk ,,!! Dese pagina,,!!