Tussenuren

Lifestyle door Redactie

De school is weer begonnen en voor velen is het rooster niet alleen gevuld met (saaie) lesuren, maar ook met tussenuren. Vaak kun je daarin huiswerk maken, zonnen in het gras, je vol eten in de kantine of iets anders nuttigs. Maar vaak verveel je je dood ! Ik geef je een paar handige tips om de tijd door te komen.

  • Wil je huiswerk in je tussenuur maken maar heb je natuurlijk je boeken voor de volgende dag nog niet bij je ? Geen nood ! Er zijn twee handige oplossingen. Één: je maakt het huiswerk wat je die dag hebt opgekregen. Die boeken heb je dus al bij je ! En de stof zit ook nog eens nét in je hoofd, dus het is een stuk gemakkelijker. Oplossing twee: huur een kluisje en doe al je boeken erin. Heb je altijd alles bij de hand !

  • Schrijf een column voor deze site ! Verzin eerst een onderwerp. Daarna bedenk je hoe het stukje moet lopen en wat de 'clue' is; een soort leuke afsluiting. Daarna schrijf je de inleiding, waarin je wat over het onderwerp vertelt. Daarna schrijf je de kern: het gehele verhaal. Als laatste komt dus het slot, liefst met een verrassend einde. Een column bevat meestal minimaal zo'n 600 woorden.

  • Maak een test, recensie of stukje voor de schoolkrant. Dat is goed tegen de verveling én levert naamsbekendheid op ! Schoolkranten zoeken altijd wel stukjes over die nieuwe discotheek, leraar of een interview met de nieuwe rector. Je kunt dus gewoon op school blijven én doet iets nuttigs !

  • Trommel een paar vrienden op die ook een tussenuur hebben. Dan kun je bijvoorbeeld afspreken dat jullie om de week iets lekkers mee te nemen. Je gaat dan gewoon met z'n allen naar een park, bankje of een andere relaxte (lees: zonder iets dat je herinnert aan school) plek en eet al je lekkers op. Maak bijvoorbeeld eens zelf lekkere sandwiches of koekjes. Gegarandeerd fun !

  • Soms kun je in vrije uren in een vrij tekenlokaal gaan zitten. Gezellig met een groepje creatief bezig zijn! Soms kun je ook bij een andere klas gaan zitten die dan tekenles heeft, maar dan kun je natuurlijk niet met een grote groep vrienden aan komen zetten. Als tekenen in je pakket zit is dat wel handig, misschien heb je in het tussenuur wel massa's inspiratie (denk aan die goede cijfers op je eindlijst...).

  • Ga een boek lezen, dan kun je er alvast een leesverslag van maken en heb je dat ook weer gedaan. Soms staan er veel leuke boeken in de (school)bibliotheek. Je kunt ook alvast beginnen aan een Frans/Duits/Engels boek (als dat bij jou op school moet), want dat neemt meestal meer tijd in beslag en zo werk je alvast een beetje vooruit...