Lifestyle

Teach2000

Bas, jij bent de oprichter/eigenaar van Teach2000. Vertel, wat is dat nou precies?

Teach2000 is een computerprogramma waarmee je jezelf kunt overhoren. Zo kun je bijvoorbeeld Engels leren.
Eenvoudig gezegd: Je voert een vragenlijst in en je klikt op 'Overhoren'. Teach zal nu de vragen stellen. De vragenlijst bestaat bijvoorbeeld uit een lijst Franse woorden met hun betekenissen.
Dit overhoren gebeurt met een slim systeem. Vragen worden meerdere keren gesteld. En de moeilijke vragen komen vaker terug.
Ik heb het programma vijf jaar geleden ontwikkeld, om zelf Zweeds te leren. Zweeds heb ik nooit geleerd, maar het programma werd zo mooi dat ik besloot het op internet te zetten. Zodat iedereen het kan gebruiken.
Nu, vijf jaar later en talloze versies verder is het een professioneel hulpmiddel dat door vele scholieren en studenten wordt gebruikt.
Inmiddels ben ik niet meer de enige ontwikkelaar. Er is een groep testers, vertalers en twee designers. Op de website komt binnenkort een systeem om vragenlijsten te delen. Hiervoor is Mark in ons team gekomen. En Daniël bouwt aan Teach2000 voor de mobiele telefoon.

En hoe werkt het op de PC? Kunnen ook diegenen, die niets van computers snappen, het gebruiken?

Op zich is Teach heel eenvoudig. Maar je moet wel een beetje weten hoe een computer werkt. Als je kunt e-mailen en weet hoe MSN werkt, lukt Teach2000 ook :)
En als je een vraag hebt, kun je die op het Forum op de website stellen. Teach heeft veel mogelijkheden die je niet allemaal hoeft te kennen. Maar de handleiding doorwerken kan ik echt aanraden.

Voor wie is Teach2000 bedoeld? En waarom zouden zij het moeten gebruiken?

Het programma is bedoeld voor scholieren. Die moeten de meeste woordjes leren. Maar ook in het vervolgonderwijs wordt het programma aanbevolen. Het programma is ook niet alleen voor talen geschikt. Zo wordt het bijvoorbeeld door piloten gebruikt om regelgeving te oefenen.
Het programma is in het Engels en in het Duits vertaald. De Turkse versie is onderweg. Dus niet alleen in Nederland wordt het programma gebruikt.

Wat zijn de voordelen van Teach2000 boven gewoon woordjes leren 'met de hand'?

Een computerprogramma is heel geduldig en maakt geen fouten. Dat is soms lastig, als je een komma vergeten bent in het antwoord. Maar het is ook een voordeel. Want een computer kan het antwoord beter controleren dan jij ! Zo weet je na een overhoring beter of je de stof beheerst.
Mocht Teach2000 echt iets fout rekenen wat wel goed is, kun je het antwoord alsnog laten goedrekenen hoor.
En lekker achter de computer zitten is toch veel leuker dan met de hand je woordjes oefenen. Zie bijvoorbeeld het ingebouwde spel Space Invaders.

Hoe reageren scholen en leraren op het programma?

Veel docenten hebben de systeembeheerder al lastiggevallen met het verzoek Teach2000 op school te installeren. Het programma wordt bijna op iedere middelbare school gebruikt. Leraren zijn vaak verbaasd dat op deze manier woordjes geoefend kunnen worden. 'In hun tijd' bestond dat niet. Leraren gebruiken ook de mogelijkheid om proefwerken af te drukken. En de mogelijkheid om spiekbriefjes af te drukken hebben ze nog niet gevonden :-)

En last but not least: hoe kun je Teach2000 krijgen? Is het gratis, waar is het te koop / te downloaden?

Teach2000 is helemaal gratis. Iedereen kan het gewoon downloaden van de website. En voor als je even niet kunt downloaden hebben we een een heel eenvoudige versie gemaakt. Teach2000.Online

Downloaden:
www.teach2000.nl/download.php

Handleiding Teach2000 in 21 minuten:
www.teach2000.nl/manual.php

Eenvoudige online versie:
www.woordjesleren.nl

LOVE dit artikel
9 meiden hebben deze blog geloved