Lifestyle

Tips voor je allereerste schooldag

422

We maken het allemaal één keer mee, je allereerste echte schooldag op de middelbare school! Superspannend natuurlijk. Daarom is het handig om er op voorbereid te zijn. Je hebt de juiste spullen nodig en je moet ook een goede indruk maken op de klas, zodat je leuke vriendinnen krijgt. Ik help je ermee!

Schoolspullen kopen

Agenda

Wat het leukste is en het belangrijkste is om te kopen, is een (hippe) agenda. Die zijn bijna overal te koop; van de Hema tot de V&D. Het is belangrijk om een handige agenda te hebben waar je genoeg ruimte hebt voor je huiswerk, want dat ga je natuurlijk wel krijgen in de eerste klas! Je moet een leuke, handige en een overzichtelijke agenda kopen die je zelf uit kiest.

De meeste meiden pimpen hun agenda. Hoe? Nou heel simpel, gewoon een supersaaie agenda kopen, bij de Action of Hema bijvoorbeeld. Daarna plak je er foto’s in, van jij en je friends, van je grootste idolen en niet te vergeten  knappe voetballers! Je kan ook hippe plaatjes van internet uitprinten en er in plakken. Wat ook heel leuk is, is als je vriendinnen er een verhaaltje inschrijven bij de notities of tekeningen maken. Enne, creativiteit is toch leuker dan internet-tips bij het pimpen!

Kaftpapier

Als je kaftpapier gaat kopen, koop je ongeveer drie rollen. Het leukste is natuurlijk om hippe printjes er op te hebben. Je moet een heel jaar doen met een boek en het kaftpapier er om heen. Daarom is het belangrijker als je naar de sterkte van het papier kijkt. Bij de Hema en de V&D hebben ze meestal stevigere dan bij de Action. Als je zuinig bent en netjes met je boeken om gaat kan je ook cadeau papier er om heen doen.

Etui & vulling

Het is niet handig als je pennen los slingeren door je tas! Een etui is wel wat handiger!  Je koopt gewoon een etui bij de Hema, Action, V&D, boekwinkels enzovoorts, en propt hem vol! Wat je allemaal moet stoppen in die etui? Hier een lijstje:

- Genoeg pennen
- Gewoon potlood
- Kleurpotloden
- Schaar
- Lijm
- Markeerstiften
- Gum
- Puntenslijper
- Passer
- Geodriehoek

In grote etuis past natuurlijk meer, dus die raad ik je eerder aan dan kleine etuis. Pennenbakjes zijn ook super leuk, maar die zijn vaak klein! Niet zo handig dus…

Rekenmachine

Jaja, eindelijk mag je altijd met een rekenmachine rekenen bij wiskunde! Je moet dus wel een rekenmachine kopen. Meestal kan je bij de schoolboeken ook een rekenmachine bestellen. En het handige daarvan is dat dat een bekend model is, dus als je iets niet snapt van de rekenmachine, kan je het vragen aan je docent. Als je een eigen gekochte rekenmachine hebt, weet hij of zij dat misschien niet. Aanrader dus!

Schriften en mappen

Je krijgt op de middelbare school veel aantekeningen die je moet overschrijven. Het is handig om per vak een schrift te hebben en die dan daar in te schrijven. Je telt dan het aantal vakken wat je hebt en koopt zoveel schriften (let op: niet voor elk vak heb je schriften nodig! Techniek, gym, tekenen en handvaardigheid tellen dus niet mee, maar muziek wel!).

 Wat je ook kan doen, als je schriften niet zo handig vindt, een map aanschaffen. Daar stop je dan veel papier in waar jij je aantekeningen op schrijft. Maar hoe vind ik dan het bepaalde vak als al die papieren door elkaar zijn?! Heel simpel: tabbladen er tussen doen. Heel overzichtelijk en alles in één. Wat wel een nadeel is van een map, je moet hem altijd mee. Zo vergeet je je aantekeningen nooit, maar omdat er van elk vak papier in zit is hij wel zwaar! Zwaardere tas op je rug, hmpf!

Andere tips

Vriendinnen maken

Het belangrijkste van de eerste dag is dat je gewoon jezelf moet blijven. Je moet jezelf niet anders voordoen dan dat je bent. Meestal heb je al een kennismaking gehad toen je nog in groep 8 zat. Als je goed hebt opgelet weet je welk meisje dezelfde hobby’s heeft als jou. Stap in de pauze op haar af en maak een praatje met haar. Als het klikt kan je met haar afspreken na school. Tadaa! Een nieuwe vriendin. Durf je dit allemaal niet? Ga dan gewoon bij de meiden aan tafel zitten en probeer je in het onderwerp te mengen. Zo krijg je vanzelf vriendinnen, zolang je maar je mond opendoet. Enne, meestal gaan er wel wat meiden mee van je oude klas! Daar kan je natuurlijk ook mee omgaan.

Look uitkiezen

Je moet wel een goede indruk krijgen op de klas. Daarom is het verstandig om er leuk uit te zien. Doe je leukste outfit aan, je hipste kapsel en als je make-up draagt: een fris gezicht, dus niet ontzettend veel opgemaakt. Wat je het beste met make-up kan gebruiken zijn de standaard dingen:
- Mascara;
- Glimmende lipglos;
- Lichte oogschaduw.
Wees niet bang om je eigen stijl te laten zien!

Tas inpakken

Je kunt het beste de avond voor je eerste schooldag je tas inpakken met je boeken en spullen. Je etui, rekenmachine en agenda neem je elke dag mee. Dat stop je er dus als eerste. Daarna kijk je op je rooster welke vakken je hebt. Van die vakken zoek je het schrift , het werkboek en het hoofdboek. Die stop je ook in de tas. Als je een map gebruikt, neem je die ook elke dag mee. Controleer elke avond of je alles wel in je tas hebt!

Succes ermee meiden!

Door Daphne

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

422 reacties

 • 1 jaar geleden Erica de Preter

  hoi ik ben best wel verlegen op school om meteen op iemand af te stappen dit is mijn 2de jaar op het middelbaar en ik heb niet echt vriendinnen gemaakt omdat ik niet op iemand af durf te stappen vroeger was dat niet zo maar volgens mij komt het door het pesten dus heb je tips ps. ik ben bang dat ze slecht gaan reageren en gaan wie is dat rare meisje nou weer of zoiets dus heb je misschien tips

 • 4 jaar geleden Dimple

  That awkward moment wanneer je maar met 2 meiden in een klas komt, en je net ruzie met 1 van de twee krijgt en zij de andere naar zich toe trekt.

 • 5 jaar geleden xxMCxx

  Slim is ook om niet zo'n mega tas te kopen( met allemaal vakjes of zo iets stoms,)want dat lijk je echt zo'n brugmugje! En bij mij op school hebben ze zo'n jochie met een tas die bijna groter dan hem zelf was met tas en al aan de kapstok opgehangen ( en toen die ouder was lag hij een keer in de prullebak, dus het is een waarschuwing) En ook nooit door de gangen rennen!!

 • 5 jaar geleden Beautygirl

  Ik zit nog in de lagere school en ik zie er zo naar uit om naar de middelbare school te gaan en nu heb ik heel leuke tips gekregen

  Dankje voor alle hulp (:

 • 6 jaar geleden directioner4life

  ik ga dit jaar

 • 6 jaar geleden TinkaKreeft

  Morgen mijn eerste schooldag! Zenuwappig!

 • 6 jaar geleden doenjaaxx

  Ik heb er zooooo'n zin in, ik ga naar de eerste 19 augustus en ik heb echt een super leuke klas... spannendd

 • 6 jaar geleden Tezzie

  als je gepest word moet je er echt met iemand over praten die je vertrouwt.

  praten over pesten is niet klikken!

 • 6 jaar geleden fashionX

  Ik zit mu nog 1 week op school met groep 8 snik snik ga ze zooo erg missen

  Er gaan alleen 2 jongens naar de school wasr ik ga maar in iedergeval dan heb ik vakantie en dan de middelbare ow help ik ben bamg dat ik gepest word wat dan?

 • 7 jaar geleden Peej

  Blegh over 5 dagen heb ik mijn eerste schooldag.

 • 7 jaar geleden daine

  morgen mijn eerste daaaag<33 zenuwwachtigg hihi

 • 7 jaar geleden Francofiel

  indd glamourgirl18 zo'n gevoel heb ik ook nog een weekje aaaaaaaaaaaaah heb er zo'n zin in

 • 7 jaar geleden Carmenneke

  neem juist een klein etui. met 2 pennen 1 potlood en een gum en puntenslijper je geo doe je in je agenda en n passer heb je niet altijd nodig. als je altijd veeeel bij hebt vragen mensen t eerst aan jou mag ik dit lenen mag ik dat lenen en binnen de korste keren heb je niets meer omdat iedereen alles houdt.

 • 7 jaar geleden chocopeanut

  Volgend jaar ga ik dus nr de middelbare, mr kben wel beetje scaredd. :P

  nog andere tips voor de eerste schooldagg ?

 • 7 jaar geleden glamourgirl18

  binnekort zit ik in de brug klas het is zoo raar eerst ben je een van de ouste kinderen maar dan ben je weer de jongste

 • 8 jaar geleden Emily

  ik had een paar weken geleden mijn eerste schooldag, was echt super <3 hou van mn klas! :wub:

 • 8 jaar geleden yenna

  morge eerste dag in de brugklas x

 • 8 jaar geleden veerieveertje

  ik ga over een paar maanden naar de brugklas en heb een saaie tas voor gym gekocht ga er knopjes op zetten en bloemetjes:cheering:

 • 9 jaar geleden shama

  ik ben over een paae maanden alweer brugpieper! kan niet wachten!

 • 9 jaar geleden isa

  1 september alweer op kamp & ik moet al 31 augustus beginnen veel te vroeg! :S

 • 9 jaar geleden xICECREAMBAR

  Hej shaunidollars! Ik ben van België enja, ik moet de agenda van de school kopen. Alleen is het probleem, de leerkrachten kijken 1 keer in de maand of je agenda wel netjes en goed is ingevuld (want daar zijn ook allemaal regels voor, debiel hoor ;D). Dus foto's enso zijn ook verboden. Gelukzakken, die Nederlanders (:

 • 9 jaar geleden shaunidollars

  in belgie moet je een agenda kopen van de school maar als je er wat foto's in stopt is het wel mooi (:

 • 9 jaar geleden Liv

  Okee, bedankt voor de tips

 • 9 jaar geleden lolalili

  k lees dit nu maar gha volgend jaar naar 2e XD

 • 9 jaar geleden Paula

  Haha, ik lees dit juist nú hea... ik zit nu in de 2e.

 • 9 jaar geleden katarina

  IK GA PAS VOLGENDJAAR NAAR KLAS1

 • 10 jaar geleden Spaceman

  hahahaha, die agenda had ik ook in de 1e klas !

  zit nu in de 3e =p

 • 10 jaar geleden LIFELOVERR

  op de 1e schooldag was ik jarig:mellow:

  maar dat zei ik gewoon tegen niemand:P

  verder was t egt helemaal niet eng ofso, heb superleuke klas!

 • 10 jaar geleden Claudia

  Daar heb ik wat aan Ik ga na de zomervakantie naar de middelbare, en heb er zooooo'n zin in!!

 • 10 jaar geleden lottefearless

  ik was zo zenuwachtig op mijn eerste schooldag, lol. Maar ik leef nog, en alles gaat vanzelf en word uitgelegd; niets om je zorgen over te maken dus! (:

 • 10 jaar geleden LovinMusic

  ik moet morgen rooster halen en dan heb ik dinsdag mijn eerste schooldag op de middelbare!!! (1september&2septemberisdat)

 • 10 jaar geleden SHINGxALLING

  7 september moet ik weer.

 • 10 jaar geleden faithisinyourhands

  1 september is mn 1e schooldag; nog 2 weekjes dus

 • 10 jaar geleden Coco

  ik moet 25 augustus alweer naar school

  :nee1::nee1::nee1::nee1::nee1:

 • 10 jaar geleden fragileminds

  ik moet de 24ste al naar school!

  kheb wel 2 maanden vakantie g ehad

 • 10 jaar geleden lovethelookgirl

  ik begin op 7 september met mijn eerste schooldag

 • 10 jaar geleden Merel_Jasmijn

  Ik heb al een paar keer in de vakantie a fgesproken met een meisje uit mijn nieuwe klas. Ik begin op woensdag 26 augustus maar die 3 dagen hebben we alleen maar kennismakingsactiviteiten dus officieel begin ik op 31 augustus.

 • 10 jaar geleden kaassausje

  ik zit al 2 jaar op de middelbare school maar moet na de vakantie naar een andere school. k ben vet zenuwachtig ;s

 • 10 jaar geleden highandlow

  ik begin 7 september.

  waar ben ik aan begonnen?! :a

 • 10 jaar geleden CHEASE

  oeeh..ook een goede tip bij 't kaften. koop naast je kaftpapier ook van dat doorzichtige folie (ben de naam ff kwijt) en kaft daarmee ook je boeken. dan heb je nog een extra beschermlaagje voor je boeken en 't staat ook wel leuk vinnik,,

  xx

 • 10 jaar geleden amira

  Succes fairysall op je nieuwe school!

 • 10 jaar geleden fairysall

  Dankjewel Daphne!

  Ik ga dit schooljaar naar het eerste middelbaar,en ik ben al zenuwachtig,maar ook blij.Want in mijn vorige klas (in het lagere) werd ik gepest. Ik zit alleen bij een jongen maar er zijn meerdere klassen voor een richting. Ik hoop dat het in die klas beter gaat! ;D

 • 10 jaar geleden imprezzion

  als je dit zo leest is het vreemd dat alles zo vanzelf gaat 't laatste jaar.

  & de tassen worden ook steeds kleiner haha

 • 10 jaar geleden SOLILOQUIUM

  woow doet wel een beetje vreemd dat dit alles al 6 jaar geleden is bij mij :O

 • 10 jaar geleden Lisze

  weet nog wel, myn eerste schooldag vergat ik al myn boeken omdat ik dacht dat die niet nodig waren. in tranen naar huis gereden en heeft mn vader me gebracht haha!

 • 10 jaar geleden mmirthe

  ik zit nu in d e1e maar zo moeilijk deed ik er eigenlijk niet over.

 • 10 jaar geleden HotXsummer

  gelukkig heb ik die tijd al gehad haha !

 • 10 jaar geleden Allie81

  Kan ik goed gebruiken voor volgendjaar

 • 10 jaar geleden NathaDiamond

  Nou, in België moet je perse wat reclame maken voor school.. Dat wil dus zeggen dat je een agenda op school moet kopen.. Maar die ziet er wel beter uit als je die pimpt..

 • 10 jaar geleden Lady60

  leuk kan ik goed gebruikn voor volgend jaar

 • 11 jaar geleden Merel_Jasmijn

  Super handig voor volgend jaar!!!

 • 11 jaar geleden BourjoisSecret

  Je moet echt niet bij ons aankomen met een volle etui, ga je eind van de dag met een lege of niet eens een etui weg

 • 11 jaar geleden Youssieej

  merci

  da zal voor in september zijn ( HOOP IK :p)

  greetz & thx

 • 11 jaar geleden elis__love

  Als je net zo als bij ons de dufste agenda ooit van school krijgt die je verplicht bent te gebruiken:

  Pimp hem helemaal in je eigenstijl dan krijg je direct reacties en er word intresse in je getoont.

  Heb ik ook gedaan werkt erg goed

 • 11 jaar geleden Megan.

  thanks

 • 11 jaar geleden Merel_Jasmijn

  Ik ga volgend schooljaar naar het Montessori Lyceum Amsterdam!! Mensen zeggen dat er veel kakkers zijn maar dat valt wel mee. Het lijkt alleen zo omdat het in Amsterdam-Zuid is, dat is namelijk een beetje een kakkersbuurt.

 • 11 jaar geleden crea

  wij kregen ook van sulke saaie agenda's van de school maar alle meisje hebben hem gwn opggepimt met celebs en parfum-plaatjes en de jongens hebben de kaft erafgehaald

 • 11 jaar geleden Lady60

  thank you goeie tipsss

 • 11 jaar geleden emmyhux

  wooow handig =)

 • 11 jaar geleden Romy

  @ Lauke.

  Ja wij krijgen in de eerste ook n agenda van de school.

  Echt zon saaie met lelijke te felle kleurtjes en allemaal vlekken op d voorkant. o__O

  Maar je moet hem gewoon oppimpen (:

 • 11 jaar geleden Me_You_We

  Waarom staat het er pas dit jaar? Vorig jaar ging ik naar de eerste hoor! :'(

  Alhoewel... Volgend jaar moet ik naar een nadere lokatie... ACh, Voor aLle meiDen die volGend Jaatr naar de EerSte gaan: SUPER VEEL SUCCES em doe geen dingen die je niet wik doen om vriennden te krijgen.......... Zei ik dat?? <_<

 • 11 jaar geleden MissKalaii

  wat een tips !! ze zijn egt nuttig denk ik :rolleyes:

 • 11 jaar geleden IceIceBby

  wij hebbn een bere saaie agenda gekregen aan het begin vn het schooljaar

  en het enige wat je op de voorkant mag kleven ofzo

  Is een blad met je naam op

  so Stupid

 • 11 jaar geleden IceIceBby

  Goeeeeiiee Tips

 • 11 jaar geleden Arlette

  3e (L) Dit is eigenlijk heel logisch.... Maar ja :P Wel handig voor brugwuppen etc :P

 • 11 jaar geleden naamisingebruik

  haha, dit jaar was ik ook op een nieuwe school. maar echt te erg; niks mooiste outfit, ik was de dag daarvoor van ponykamp teruggekomen dus ik was heeeelemaal dood ik zag der vast verlept uit, en het enige wat nog schoon in mn kast lag was een rode skinny en een blauw vest. en dat is mn stijl niet eens.

  ik lachte gwn mezelf uit, maarja wat boeit nou 1 dag xD

 • 11 jaar geleden IceIceBby

  Ik zit nu in het 1ste jaar

  en alles is echt goed verlopen

  ik ben nu ook minder verlegen als vroeger

  ik babbel ook al veel meer

  Ps. goeie tips

 • 11 jaar geleden Meppertje

  ik zit in de 2e.

  eerste schooldag in de 1e was gewoon gewoon (A)

  kennismaking en alles relaxt.

  dit jaar een veel leukere klas, en lieve vriendinnen.

  gewoon gezellig =)

 • 11 jaar geleden HurtsLikeHeaven

  Superhandig! Ik heb dit schooljaar ook mijn eerste dag gehad op de middelbare. Het ging best wel goed, en het is nu nog steeds superleuk

 • 11 jaar geleden Cecipas

  het lijkt alsof de brugpiepers steeds kleiner worden maar jij wordt eigenlijk groter waardoor het lijkt alsof de brugpiepers steeds kleiner worden :P

 • 11 jaar geleden Leonie

  Man dat is nog niets! ik ben sids drie maanden naar spanje verhuisd en de eerste schooldag HIER(in spanje) is pas spannend!!!!!!

 • 11 jaar geleden Laaura

  Ghehe, kzit ook in de brugklas,

  Somige zeuren dat het eng is,

  Maar het is gewoon een andere school,xD

  Okee, je bent wel weer dr jongste,

  mjah boeie,

 • 11 jaar geleden Guievessa

  NOu,,,

  Ik zag gister toch een kleine!

  Hij kwam net boven mijn middel uit en sinds de brugklas ben ik niet veel gegroeit hoor!!

  x.

 • 11 jaar geleden Elsaax92

  Ik denk.. dat jullie, wij, elk jaar groter worden, en niet de bruggers elk jaar kleiner het lijkt sterk, maar we groeien snel hoor! ;D

 • 11 jaar geleden xxhoney

  Idd,Ze worden elk jaar kleiner, ik zit nu in de 2e maar vorig jaar waren we wel wat groter dan dat ze nu zijn.En als de bel gaat zie je al die bruggers helemaal rennen naar hun lokaal,Ze staan nog net niet te wachten voor de deur.

 • 11 jaar geleden Charlotte_x

  de bruggers worden echt ieder jaar kleiner, ik zweer. vind ze op zich wel schattig, keihard hun best doen om op tijd te zijn, op zoek naar het goede lokaal en die megatassen die ze overal met zich mee dragen! zelfs in de pauze als ze in de aula zijn ofzo

  maar soms zijn ze ook echt heeel irritant. maarja, dat leer je ze weel af

 • 11 jaar geleden miezeldepiezel

  tip: als je heel vergeetachtig bent, neem dan wél een map. liever een iets zwaardere tas dan iedere keer strafwerk moeten schrijven omdat je je schrift niet bij je hebt, toch?

 • 11 jaar geleden marjolein

  moet maandag beginnen dus ben benieuwd!

 • 11 jaar geleden xMegaaan

  ik ben allang begonnen ik lees het nu pas xD

 • 11 jaar geleden Afra

  hahaha

  ik vergeet altijd de helft van mn boeken

 • 11 jaar geleden THECRACKbitch

  leukhoor.

 • 11 jaar geleden xAnnetjee

  Leuk gemaakt sgatjee!(daff)

  Xx

 • 11 jaar geleden Anouk

  pff, je hebt echt niet voor elk vak een schrift nodig hoor!

  en die map is echt zoo onhandig en niet nodig..

  je hebt natuurlijk altijd van die mensjes die echt elk jaar ALLES nieuw kopen, met een etui kan je wel meerdere jaren hoor, als je een effen neemt en er normaal mee omgaat!

  wel handig artikel

 • 11 jaar geleden xKooks

  Ik ga bijna naar de middelbare school!!

  Ik heb een grotere zus en die zit al op de middelbare school dus daar kan ik mooi gebruik van maken!!!

  voor de gene die als oudste van een gezin en als eerste naar de middelbare school gaat Tip:vraag aan de broer/zus van je vriendin of die tips wil geven!!!

  Succes ermee!!!

  Groetjes!!

 • 11 jaar geleden phoebi

  okee bij de gedachte school word ik al weer chagerijnig

  stommepiemels dat ze zijn echt niet leuk maar jaa !

  daar ziee je gelukkig weer veel mooie boys

 • 11 jaar geleden Sanne

  Ben blijven zitten dit jaar.

  Dus weer een nieuwe klas, gelukkig kom ik nog bij 3 vriendinnen.

  Maar ik besteed nooit zoveel aandacht aan mn schoolspullen, het moet praktisch zijn en niet zo duur. en ik pimp mn agenda niet.

 • 11 jaar geleden nadiakrahmer

  Heb echt geen zin in school! Ook al zit in eindelijk gelukkig in mn examenjaar heb er nog steeds geen zin in! Wil gewoon gelijk naar de HBO ofzo haha

 • 11 jaar geleden dopedreams

  moet dinsdag al :'(

  dat van de etui vind ik wel makkelyk

  als je een vierkante etui neemt,

  kan je veel makkelyker je rekenmachine geodriehoek enz. in je etui kwyt

  dit jaar heb ik een vierkante etui!

 • 11 jaar geleden Kissabble

  Nou,dat had ik eerder moeten lezen ;p 2 dagen geleden xd

  Maar ik heb mijn eigen tips en die werken ook prima ;p

 • 11 jaar geleden xSTILETTO

  ghehe bruggers(H) zit nu in havo5,, laatste jaartje eindelyk!

 • 11 jaar geleden lootteeloovvee

  pfoehhh, dat heb ik 2 jaar gelede al gehad... ikke had mzzl, zat namelijk in un noodgebouw met alleen 1e en 2e klassers...

 • 11 jaar geleden xLoutje

  Ieuw school! =(

 • 11 jaar geleden thisistheplace_

  Haha, ik ga naar de eerste van het HBO, dus ik heb hier weinig aan. Maar wel leuk om te lezen

 • 11 jaar geleden Ilse

  4 jaar geleden was ik ook onzeker :P

  even voor die bruggers van nu: laat die glimmende lipgloss ajb weg! labello is voldoende!

 • 11 jaar geleden madame28

  gelukkig ben ik geen brugger meer hahahhaha

 • 11 jaar geleden Isis

  Gheheh..

  Brugklas..

  Hihihi

 • 11 jaar geleden Emporia

  Leuk =D

 • 11 jaar geleden elishaa

  grappige tips

 • 11 jaar geleden _lipglossie_

  ashly94: waarom moeten jullie ze inleveren. ze zijn toch al gebruikt.?

  Controle of dat iedereen zene agenda inschrijft en de aantekeningen van de leerkrachten zijn ook belangrijk, inspecteurs vragen meestal de agenda's op van willekeurige leeringen

 • 11 jaar geleden chhh

  eindelijk examenjaar!