Lifestyle

Bijzondere opleiding: Internationaal en Europees Recht

In de rubriek "Girlscene meiden & hun opleiding" interviewen we Girlscene bezoekers met een leuke studie. Dit keer: Anne, zij studeert Internationaal en Europees Recht.

1. Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Anne, ik ben 18 jaar en ik studeer Internationaal en Europees Recht, mijn hobby’s zijn tekenen en lezen. Ik zit nu nog niet op kamers omdat het een half uurtje reizen is vanaf m’n ouderlijk huis naar de universiteit.

2. Wat voor bijzondere opleiding doe je? En op welke school?

Ik doe een universitaire opleiding Internationaal en Europees recht aan de Radboud. Universiteit in Nijmegen, ik zit nu in mijn eerste jaar. In het eerste jaar van de opleiding trek je nog op met de andere rechtenstudies om een brede basis te ontwikkelen. In het tweede jaar splitst dit zich wat meer op.

3. Hoe ben je daar zo bij gekomen?

Ik ben bij deze opleiding gekomen na lang zoeken. In mijn zesde jaar op het VWO ben ik heel veelbezig geweest met wat ik nu wilde gaan doen. Ik heb erg brede interesses, dus dit was niet gemakkelijk. Deze rechtenstudie was ook niet mijn eerste keus, deze was weggelegd voor een studie archeologie. Maar aangezien ik over archeologie uit interesse al veel boeken lees en de toekomstperspectieven met een studie rechten toch beter zijn, heb ik voor IER (de veel gebruikte afkorting voor Internationaal en Europees Recht, want het is best een mond vol) gekozen. Het is een leuke en handige studie waarmee je veel meer kanten op kunt dan alleen de advocatuur. Bovendien heb je ook in de praktijk verbazend veel aan de kennis die je opdoet. Je weet veel beter hoe je moet antwoorden in een discussie mocht deze in juridische sferen komen.

4. Wat is er bijzonder aan jouw opleiding?

Een van de dingen die me naar IER trok, was de internationale oriëntatie ervan. In het masterjaar van deze studie is het verplicht een deel van of het gehele jaar in het buitenland te studeren! Je kunt hierbij kiezen uit universiteiten over de hele wereld. Dit is natuurlijk erg leuk als je geïnteresseerd bent in andere culturen.  

5. Vertel eens iets over leuke projecten/opdrachten die je op de opleiding hebt moeten doen?

In het eerste jaar hoef je nog geen grote essays te schrijven. Iets wat wel aardig is om te noemen is de Rota Criminalis, waarbij je zelf in de huid van een officier van justitie of (in mijn geval) advocaat kruipt.

6. Vertel eens iets over de omgeving van jouw school?

De Radboud Universiteit ligt naast/rondom het UMC Radboud, en ligt ook niet ver van het centrum. Binnen een paar minuutjes ben je met de bus op het centraal station. Ik vind de campus persoonlijk een prettige plek om te zijn. Er zijn verschillende kantines, maar ook cafés, zoals een koffiecafé waar je echt lekkere koffie kunt krijgen. Ook is er rondom het gedeelte van de universiteit waar ik het meeste zit veel groen te vinden, wat ook voor een prettige sfeer zorgt. Ook zijn er erg veel plekken waar je kunt studeren en werken, want dat moet ook gebeuren natuurlijk.

7. Waarom zouden andere meiden ook aan deze opleiding moeten volgen?

Internationaal en Europees Recht is een prima opleiding voor cultuurliefhebbers . Een goede basis om ook over de grenzen van dit kleine landje te kijken. Daarnaast is het een opleiding waarmee je veel kanten op kunt. Bij een universitaire opleiding doe je namelijk niet alleen kennis op, maar ontwikkel je ook een bepaalde manier van denken. Een goede manier om je horizon te verbreden!

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved