Bijzondere opleiding: Communicatiewetenschappen

Lifestyle door Redactie

In de rubriek "Girlscene meiden & hun opleiding" interviewen we Girlscene bezoekers met een leuke studie. Dit keer: Cherilyn, zij studeert Communicatiewetenschappen.

Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Cherilyn, ben 20 jaar en woon in Amstelveen. Ik studeer de opleiding Communicatiewetenschappen en ik heb een bijbaan in warenhuis de Bijenkorf.

Wat voor bijzondere opleiding doe je? En op welke school?

Ik studeer Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Bij deze studie kom je alles te weten over het gebruik van media (televisie, Internet e.d.) en vooral de effecten hiervan. De opleiding duurt drie jaar, hierna kan je nog voor een passende Master kiezen.

Hoe ben je daar zo bij gekomen?

Mijn vriendin studeerde deze opleiding en vertelde hier vaak over. Ik vond het allemaal heel interessant klinken, dus ben ik naar de open dag gegaan. Ik was meteen verkocht! Iedereen vertelde zo enthousiast en er werd veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal zoals Youtube filmpjes. Dus niet alleen saai luisteren naar een docent. Het gebruik van Youtube filmpjes komt nu ook nog vaak terug in mijn colleges.

Wat is er bijzonder aan jouw opleiding?

Communicatiewetenschappen is een “jonge” studie. Alle onderwerpen die aan bod komen zijn heel erg van deze tijd. We praten uitgebreid over Youtube, Hyves en Twitter.

Vertel eens iets over leuke projecten/opdrachten die je op de opleiding hebt moeten doen?

We maken individuele opdrachten, maar ook in groepsverband. Deze gaan allemaal over mediagebruik, bijvoorbeeld het effect van gewelddadige videogames of pro-ana sites. Daarnaast komen er meerdere keren per jaar gastdocenten uit het buitenland langs. Een paar weken geleden was er bijvoorbeeld iemand uit Zuid-Afrika! Hij kwam vertellen over hoe het mediabeleid in zijn thuisland geregeld is, mega interessant natuurlijk!

Vertel eens iets over de omgeving van jouw school?

De VU is gevestigd in het zuiden van Amsterdam. Het ligt pal naast het treinstation, dus makkelijk bereikbaar voor iedereen. En je bent met de tram slechts 10 minuutjes verwijderd van het centrum van Amsterdam. Dus als je in de zomer wat uurtjes over hebt, kun je op het Leidsplein lekker een terrasje pakken met wat medestudenten.

Waarom zouden andere meiden ook deze opleiding moeten volgen?

Omdat de opleiding interessant en bij de tijd is. Als je veel gebruik maakt van media, zoals ik, is dit de perfecte opleiding voor je. Daarnaast is de VU een leuke school met gezellige studenten en leuke activiteiten!