Lifestyle

Zweten voor je examenuitslag

Wordt het slagen of zakken? Tienduizenden middelbare scholieren wachten gespannen op de uitslag van hun eindexamen. De eindexamens hebben ook dit jaar weer voor de nodige zweetdruppels onder de oksels gezorgd, zo blijkt uit onderzoek van Odorex Extra Dry.

Als jongeren wordt gevraagd terug te denken aan het eindexamen, geeft ruim 60% aan tijdens het eindexamen last te hebben gehad van uitbrekend zweet. Het examen Wiskunde zorgde voor de meeste vochtige oksels dit jaar; maar liefst 52% van de scholieren had last van angstzweet tijdens dit examen, op afstand gevolgd door Geschiedenis (29%).

De examenperiode zorgde bij meiden vaker dan bij jongens voor transpiratie. Vooral het alom bekende ‘napraten’ (‘Wat had jij bij vraag 4b?’) bezorgde meer meiden (63%) dan jongens (38%) het nodige angstzweet. Tijdens het wachten op de uitslag verwacht meer dan de helft van de eindexamenkandidaten dit jaar dat het zweet ze zal uitbreken. VMBO en HAVO scholieren zien de uitslag in het algemeen vaker zwetend tegemoet (45%) dan VWO-ers (34%). Daarnaast lijkt het erop dat ‘zakkers’ het van tevoren voelen aankomen; jongeren die al eens examen gedaan hebben en daarvoor gezakt zijn, hadden meer last van klotsende oksels bij het wachten op de uitslag dan de mensen die uiteindelijk geslaagd bleken te zijn.

En… wacht jij ook op een uitslag (van eindexamens of andere toetsen)? Flink gezweet of valt het allemaal wel mee bij jou?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved