Agenda's van filoFax

Lifestyle door Redactie

Het nieuwe jaar is begonnen en er kan weer ruim baan gemaakt worden voor nieuwe afspraken, voornemens en ververste adressenlijsten. Daarvoor hebben we uiteraard weer een nieuwe agenda nodig.

Je kunt natuurlijk een simpele agenda kopen of eentje met leuke kleurtjes, maar veel fashionista’s kopen een organiser van formaat. Zo-eentje die je jaren kunt gebruiken, en die een modeaccessoire op zich is. Sommigen hebben er wel drie, een pocket-mate (voor in de tas) een personal (voor gewoon), en een voor op het werk van het welbekende A-5 formaat (goed voor de vele afspraken).

Altijd al zo'n slangenleren agenda willen aanschaffen? Of misschien een kroko-agenda? In Parijs vond ik agenda's met reptielenprint van Hermès die met een starttarief van wel 1200 euro begonnen! Vind je dit eenvoudigweg onbetaalbaar voor een agenda? Ik ook! Maar tegenwoordig heb je echt de mooiste krokodillen en reptielenprinten nagemaakt van kalfsleer. Je ziet duidelijk dat het geen plastic is, en het oogt echt als krokodillenleer! Wist je trouwens dat je kunt controleren of iets van daadwerkelijk leer is gemaakt, door er aan te ruiken? Wanneer je niets ruikt kun je er van uitgaan dat het ab-so-luut nep is.

Ik heb een uitstekend alternatief gevonden. Agenda's van filoFax! Al jaren bekend in voornamelijk Amerika en ze hebben echt prachtige kwaliteit. Ze zijn gemaakt van zuiver leer en er zijn enorm veel modellen. De prijzen variëren van zo'n 100 tot 200 euro, dit ligt natuurlijk ook een beetje aan het formaat dat je wenst aan te schaffen.

Ik vind het echt een aanrader! Bovendien is zo'n agenda echt een investering, het omhulsel koop je maar één keer en de papiervullingen en accessoires zijn helemaal niet duur, zo'n beetje vanaf de 10 euro. De agenda's zijn verkrijgbaar bij de echt betere kantoorboekhandels.

Wil je alvast een beetje browsen wat ze hebben op dat gebied? Ze hebben een goede site met 3-D images! Hierin zijn ze trouwens ook al een voorloper, want ik geloof werkelijk dat dit de toekomst wordt voor alle webshops. Superhandig om te kijken wat je wilt aanschaffen, en je weet precies wat je koopt, je kunt zelfs in en uit-zoomen. Dit voorkomt weer dat je uren staat te turen in zo'n winkel, en kun je die bespaarde tijd weer effectief indelen in je nieuwe agenda…

Door Thessalie