Tips voor spiekbriefjes

Lifestyle door Redactie

We kennen het allemaal. We hebben niet geleerd voor een tentamen omdat we wel betere dingen aan ons hoofd hebben (jongens bijvoorbeeld). Dus wat doen we…? We maken een spiekbriefje!

Alleen kunnen we tegenwoordig snel gesnapt worden en wordt het steeds moeilijker om een goede plek te vinden waar je even snel op je spiekbriefje kan kijken. Wij hebben voor jullie even een aantal manieren op een rij gezet. Dus gebruik je graag spiekbriefjes maar weet je niet zo goed waar je het kan verstoppen, dan moet je zeker even verder lezen!

1. Je kunt een klein briefje maken en deze in een grote sjaal stoppen. Zeker die hippe circle scarfs zijn hier perfect voor! Dan doe je even alsof je het heel moeilijk met de repetitie hebt en gebruikt je hand om je gezicht te verbergen zodat je met je ogen naar je sjaal kunt kijken. Voila!

2. Als een vriend of vriendin in de problemen zit en je weet dit van tevoren, dan kun je een spiekbriefje plakken op de rug met een capuchon eroverheen. Dan moet je er wel voor zorgen dat je vriendin of vriend achter je zit anders heeft het niet zoveel nut. Als secret code spreken jullie dan af om te kuchen. Welke student doet dat nou niet? Wanneer je dan kucht, kan je medestudent zijn capuchon omhoog doen…

3. Als je een grote pen hebt, kun je die opendraaien en je spiekbriefje erin draaien. Als je het dan even niet meer weet kun je je pen voorzichtig opendraaien (moet je natuurlijk wel zorgen dat het spiekbriefje minuscuul is geschreven…).

4. Een klassieker is natuurlijk in je etui. Je doet dan alsof je even een gum pakt of op zoek bent naar een andere pen omdat je huidige het zogenaamd niet meer doet.

5. Deze methode heb ik zelf nog nooit gebruikt maar hij lijkt mij heel slim. Als je een horloge draagt met een dikke band, dan kun je het aan de binnenkant van de band plakken. Je doet dan alsof je even jeuk aan je pols hebt en maakt het even los. Als je dit te opvallend en te vaak doet, kun je als excuus gebruiken dat je huid geïrriteerd is.

6. Als je een niet al te strakke broek draagt, kun je het van tevoren op je been schrijven. Aan de binnenkant van je been, net boven je enkel. Als je je benen over elkaar kruist als een man dan kun je je broekspijp net iets omhoog trekken en kijk eens aan… niemand die doorheeft dat jij daar een spiekbriefje hebt zitten!

7. Ook kun je een spiekbriefje plakken op de onderkant van je pet. Het is alleen niet handig wanneer petten tijdens de lessen verboden zijn. Dus als je geen pet mag dragen tijdens de les is dit een afrader!

8. Je kunt eventueel een repetitieblaadje mee naar huis nemen en daar een samenvatting van de toetsstof opschrijven. Wanneer het dan zover is neem je het blaadje weer mee naar school en leg je het zodra de leraar niet kijkt het tussen je andere blaadjes. Dit werkt altijd! Wel oppassen als je je blaadjes moet inleveren…

9. Als je bij het raam zit en er is een vensterbank of een verwarming dan kun je het daar neer leggen. Het liefst tussen de verwarming want dan zou je het spiekbriefje eventueel (met alarm fase rood) sneaky naar beneden duwen zodat het of tussen de verwarming vast blijft zitten of naar beneden valt.

10. Je kunt ook van tevoren een briefje schrijven die je aan de binnenkant van je blouse plakt. Je moet er dan wel voor zorgen dat de kleur een beetje matched anders valt het teveel op!

11. Altijd handig is op je iPod de samenvatting inspreken en tijdens het maken van het tentamen naar muziek luisteren. (Als dit mag van je leraar!) Wat de leraar alleen niet weet is dat je dan niet naar muziek luistert maar naar je ingesproken samenvatting…

12. Wanneer je een rekenmachine gebruikt, kun je een spiekbriefje plakken aan de binnenkant van het hoesje. Bij veel grafische rekenmachines kun je ook formules erin zetten, of soms zelfs hele zinnen!

Dit zijn absolute afraders:

Op de binnenkant van je hand een spiekbriefje plakken of schrijven. Dus ook niet op je pols, dat valt te erg op.

Leg je spiekbrief of boek niet op je schoot! Stel, je leraar loopt langs en gaat boven je hangen om te kijken wat je schrijft en hij/zij ziet ineens je boek… gegarandeerd dat je dan een 1 krijgt.

Laat je tas niet expres open staan met je boek op de juiste pagina open….

Wanneer ik een tentamen heb en ik heb weer eens niet geleerd, ga ik denk ik een van deze methodes maar eens uitproberen. Het kan altijd goed van pas komen! Ik wens jullie succes :-) Enne… wél leren is altijd nog de beste keuze!

Door Shelley