Geordend het nieuwe schooljaar in

Lifestyle door Redactie

We willen de vakantiepret niet bederven, maar het nieuwe schooljaar staat alweer voor de deur. Naast elke schooldag de nodige spullen meeslepen, brengen al die aantekeningen ook nog de nodig rompslomp met zich mee. Om nog maar niet te spreken van al die bergen huiswerk die op tijd af moeten zijn. Girlscene helpt je om geordend te nieuwe schooljaar in te gaan!

Les na les moet je maar aantekeningen maken en proberen orde te houden zodat je altijd alles netjes terug kunt vinden.  En daarnaast eigenlijk ook nog op tijd je huiswerk afhebben (Waarom controleren de leraren trouwens nou net je huiswerk als je het een keertje niet hebt gemaakt?). Ik had er zelf in ieder geval de grootste moeite mee om alles netjes gerangschikt te houden.

schoolordenen

Alle aantekeningen kalkte ik gewoon in één notitieblok, waardoor ik zelf niet eens meer begreep wat ik nou bedoelde. Economie ging over in biologie en tussen de artyfarty termen die ik moest noteren bij tekenen zweefden aan de zijlijn nog wat wiskundige formules. Na een tijdje was ik ook nog eens de helft kwijt, omdat mijn collegeblok uit elkaar viel van ellende. Op het forum van Girlscene las ik dat dit probleem voorkomt bij veel meiden. Daarom ging ik voor jullie op zoek naar tips om je schoolspullen geordend te houden en je huiswerk op tijd af te krijgen.

Here we go!

Schoolspullen
Om het verhaal van de verdwaalde aantekeningen te voorkomen is het handig om voor elk vak een apart schrift te kopen. En nou denk je misschien – Ja, maar die raak ik weer kwijt-, dat zou ik inderdaad ook gelijk denken als ik het zou lezen. Dus is het handig om een verzamelplek te maken voor die schriften. Zet (als het er nog bij past) een gepimpte schoenendoos of een andere leuke opbergbak op je bureau en doe daar altijd je schriften in.

schooljaarordenen

Je kan ook een map kopen en daar heel veel tabbladen indoen. Gebruik elk tabblad voor één vak en rangschik gelijk thuis na de les je aantekeningen.  Ook hier kan je weer denken – Dat doe ik toch niet-, maar probeer het eens een dag of drie. Dan zul je zien dat je heel veel tijd bespaart door alles gelijk te ordenen dan dat je straks eerst uren moet zoeken naar al die rondslingerende papieren en grote kans maakt om afgeleid te worden. Hey, daar is dus die sok! Heb ik nog een sms? Wat is dat voor een raar geluid buiten? Ik heb best trek, ik ga even wat te eten pakken. O ja, wat was ik nou aan het doen?

schoolordenen

Huiswerk
Beginnen met je huiswerk is het moeilijkste van het hele huiswerkgebeuren zelf. Maak het daarom zo prettig mogelijk voor jezelf. Zet de televisie uit als dat alleen maar afleidt en beloof jezelf dat als je huiswerk eenmaal af is je zo lang tv mag kijken als je wil.

Op het internet las ik dat bepaald eten er voor zorgt dat je dingen beter onthoudt. Dit wordt ook wel hersenvoedsel genoemd en vlees, soja, pinda’s, rijst en eiwit vallen daaronder. Goed excuus om een zak pinda’s of rijstsnacks weg te werken terwijl jij je huiswerk maakt.

Zelf had ik altijd de gewoonte om woordjes te gaan stampen in bed voordat ik ging slapen. De volgende dag was ik meer dan de helft weer vergeten. Het blijkt dus dat voordat je begint aan je nachtrust dingen minder goed opneemt. Ga dus ook leren als je nog fris en fruitig bent. En ook heel belangrijk, wissel leer – en schrijfwerk af. Want na een tijdje ga je je blind staren op de woorden en weet je niet meer wat je leest.

Verdere tips zijn nog een huiswerkgroepje beginnen met vrienden of klasgenoten en werken met een beloningssysteem. En als dit allemaal echt niet lukt, denk dan serieus na over huiswerkbegeleiding.

schooljaarordenen

Nu jij! Wat zijn volgens jou de beste tips om schoolspullen beter te ordenen en huiswerk te kunnen maken?

En voor de meiden die morgenochtend, voor het eerst na de zomervakantie, weer fris en fruitig op het schoolplein staan... Succes & een happy new schooljaar!

Ps. nog geen overzichtelijke schoolagenda voor het nieuwe jaar? De Girlscene 'Stylebook' schoolagenda is nu te bestellen met 25% korting. Op=op!

Bron beeld: weheartit.com

Door Brenda