Lifestyle

Zes redenen om niet te spijbelen

Gym, wiskunde, scheikunde …. Van sommige vakken walg je gewoon en deze wil je het liefst ontlopen door ze gewoon te skippen. Voor even een opluchting. Maar eigenlijk is spijbelen alleen maar nadelig.

spijbelen

1. Extra werk
Niet naar de les gaan is toch iets missen. Je moet de behandelde stof weer inhalen en je huiswerk maken. Zo heb je thuis dus dubbel zoveel werk. Vooral als je al moeite hebt met het vak.

spijbelen

2. Save your ass
Laat het nou net zo zijn dat tijdens die ene les jij even spijbelt er groepjes worden gemaakt voor dat ene project. En jij dus terechtkomt bij de mensen waar jij juist NIET mee samen wilt werken. Zit je maar mooi mee voor een paar weken.

spijbelen

3. Slechte gewoonte
Bepaalde lessen skippen kan na een tijdje een gewoonte worden en nog een zeer slechte ook. Door het missen van bijvoorbeeld al die gymlessen, wordt de drempel alleen maar hoger om weer mee te gaan doen.

spijbelen

4. Ring ring….
… “Spreek ik met de ouders van…?” Jep, na een tijdje kan je er op wachten dat iemand van school je ouders belt om te vragen waarom jij zo vaak afwezig bent. Leg dat maar eens uit zonder huisarrest te riskeren. Of nare klusjes doen op school. Papierprikken en kauwgom krabben is nou niet bepaald onze favoriete bezigheid.

spijbelen

5. Leuk dingen missen
School is niet altijd dikke pret, maar er zijn ook leuke dingen. Zoals die ene leuke jongen uit je klas, waar je nu mee kunt flirten. Moet er samengewerkt worden in duo’s? Sla je slag! En vergeet je vriendinnen in je klas waar je altijd lol mee kunt hebben niet. En school is natuurlijk de plek voor het opvangen van de laatste roddels.

spijbelen

6. Goeie indruk
Slijmen bij docenten is misschien iets teveel van het goede, maar je maakt wel goede indruk door vaak aanwezig te zijn. Een docent zal je veel sneller helpen als hij of zij weet wie je bent en vaak naar de les komt dan dat je een complete vreemdeling bent door het spijbelen.

Van welke vakken zouden jullie maar al te graag een uurtje willen skippen?

Bron beeld: weheartit.com, tumblr.com

Door Brenda

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved