Word visagist met Studieplan!

Lifestyle door Redactie

Denk jij er over na om na de middelbareschool te beginnen met een opleiding tot visagist? Of zou je je graag naast je studie meer willen verdiepen in visagie? Studieplan maakt dit mogelijk met de vijf maanden durende visagie opleiding die je gewoon thuis, naast je andere bezigheden kunt volgen.

In vijf maanden word je van een onprofessioneel oogschaduw & lipgloss verslaafde omgetoverd tot professioneel basisvisagist en dat met slechts een paar uurtjes werk per dag. De opleiding volg je gewoon thuis, in je eigen tempo. Je kunt de opleiding dus in vijf maanden doen, maar denk jij; 'Ik heb het wat drukker', dan doe je er gewoon lekker een jaar over. Geen enkel probleem!

Word visagist met Studieplan!

Hoofdredactrice Debbie van onze beautyzus Beautyscene.nl heeft de studie uitgebreid getest! Wat je kunt leren van de cursus professionele visagie? Vooral veel basiskennis over alles wat ook maar een klein beetje met visagie te maken heeft. Hoe ga je om met jouw spullen, met de klanten en hoe presenteer je jezelf? Welke kleuren passen bij elkaar en hoe pas je die kennis toe in de make-up bij klanten? Waar moet je de verschillende producten aanbrengen om de goede punten te benadrukken, de gezichtsopbouw? Welke producten moet ik gebruiken en hoe breng je ze goed aan? Handig!

De lesstof heeft Studieplan heel handig in verschillende hoofdstukjes opgedeeld, de teksten zijn duidelijk geschreven en de informatie is interessant. Aan het eind van ieder hoofdstuk krijg je een aantal vragen die je na een klein beetje studeren goed zou moeten kunnen beantwoorden.

Word visagist met Studieplan!

De technieken worden uitgelegd aan de hand van goede en duidelijke foto's. Daarna moeten de technieken natuurlijk in de praktijk gebracht worden. Wij raden je aan een slachtoffer te zoeken, want op jezelf oefenen is niet ideaal. Misschien wil je zusje of een vriendin ook wel de opleiding volgen, dan kunnen jullie op elkaar oefenen!

Word visagist met Studieplan!

Bij de cursus professionele visagie hoort naast een heleboel theorie ook een pakket met materialen. Het is een kleine 'traincase' met daarin onder andere 24 kleuren oogschaduw, drie blushes, vier lipsticks, wat kwasten en nagellakjes. Het is niet alles wat je als visagist nodig hebt, maar het is wel leuk om mee te experimenteren.

Word visagist met Studieplan!

De studie professionele visagie duurt tussen de vijf en twaalf maanden. Je betaalt het cursusgeld (299 euro) in één keer, of in twaalf termijnen (€ 27,70). Als je het cursusgeld in één keer betaalt scheelt dit je € 33,40. Er is aan het eind van de cursus geen examen, maar je kunt wel een certificaat aanvragen!

Weet je nog niet zeker of je de cursus echt wilt gaan volgen? Je kunt de cursus nu veertien dagen zelf proberen. Je krijgt de complete cursus thuis gestuurd. Vind je het toch niet leuk genoeg? Dan kun je het gratis terugsturen.

Daarbij krijg je als je je nu inschrijft een gratis MP4 speler met camera cadeau. Is visagie niks voor jou, maar lijkt het je wel leuk om een thuisstudie te doen? Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een cursus schoonheidsverzorging, kapperscursus of nagelstyling.

Een thuisstudie visagie, iets voor jou?

Met dank aan Beautyscene!

Bron & fotocredit: Beautyscene.nl