Lifestyle

Examen survivaltips

De examens komen angstvallig snel dichterbij. Eerder schreven we al hoe je je het beste kunt voorbereiden en wat je tijdens het examen moet doen. Vandaag vertellen we wat er niet mag ontbreken in jouw overlevingspakket en hoe je je overlevings-outfit samenstelt. Want het mag dan misschien wel gewoon de gymzaal zijn waar je drie uur wordt opgesloten, je moet je voorbereiden alsof je in de jungle gedropt wordt!

examen survivaltips

In jouw overlevingspakket zit natuurlijk alles wat je direct nodig hebt om het examen te maken. Een potlood, een pen, een gum. Bij economie en aardrijkskunde waarschijnlijk nog een rekenmachine en een liniaal. Om nog maar niet te spreken over wiskunde, waar een geodriehoek, een grafische rekenmachine (GR) en een passer vaak ook geen overbodige luxe zijn. Lees tijdig voor je examen goed door wat je voor het examen nodig hebt en zorg dat je dit de avond van te voren al klaar hebt liggen. Op de dag zelf wil je geen stress.

examen survivaltips

Maar dat is nog lang niet alles. Zorg dat je genoeg te drinken bij je hebt. Minstens een halve liter. Een banaantje voor de energie, een lekkere granenreep, een rolletje dextro… Let bij je eten op dat je geen spullen meeneemt die extreem kraken, dat kan voor de rest van de gymzaal erg irritant zijn. Ga je voor kauwgum? Kijk dan uit dat je niet drie uur als een gek gaat zitten kauwen. Dat is ook storend voor de rest van de gymzaal én kan tot buikkramp leiden. Suikervrije kauwgum werkt laxerend (iehl!) en je krijgt heel veel lucht binnen.

Daarnaast zou je ook nog kunnen aan een leuk tijdschrift, als je voor het examen, of tussen de examens door moet wachten wil je misschien niet altijd in je hoofd bezig zijn met de examens. Een fijn tijdschrift zorgt voor ontspanning tussendoor.

En dan je outfit…

Je kleden voor de examens is eigenlijk vergelijkbaar met je kleden voor het vliegtuig. Je weet niet hoe warm het gaat zijn, je wilt graag comfortabel zitten en je wilt er tegelijkertijd ook niet uitzien alsof je net uit bed komt (het blijft school he..).

examentips

Wij zeggen: laagjes!!! Een lekkere broek (mag ook een hippe joggingbroek of legging zijn), een T-shirtje, een vestje, misschien nog een jasje eroverheen (als je een echte koukleum bent) en een lekkere grote sjaal die tegelijkertijd ook kan dienen als kussentje voor je billen als je na 2,5 uur ineens wel een hele houten kont krijgt.

Qua schoenen zouden we dichte schoenen aan willen raden. Niets zo vervelend als een airco die ervoor zorgt dat je koude voeten krijgt. Ugh, bij het idee alleen al lopen de rillingen over ons lijf.

examens overleven

Vestje - H&M, T-shirt - ZARA, Legging met ritsjes - ZARA, Sneakers - Vai Vai, Sjaal - ZARA, Lerenjasje - ZARA

Hebben jullie nog goede examen-overlevingstips? Moet jij dit jaar examen doen?

Beeld Celebrity's: Look.co.uk

Door Annemerel

LOVE dit artikel
8 meiden hebben deze blog geloved