Lifestyle

Hoe overleef ik een nieuw schooljaar?

Heerlijk, je hebt vakantie! Lekker vrij en geen verplichtingen. Op mooie dagen naar het strand en in de avond een filmpje kijken met je vriendinnen. Helaas komt hier ook weer een einde aan en moet je straks weer naar school, echt geen zin in! Gelukkig hebben wij wat tips om je schooljaar wat dragelijker te maken.

Do it yourself: stylish kaftpapier
Voordat je naar school gaat moeten natuurlijk de boeken gekaft worden. Ga lekker op een vrije dag aan de slag met de leukste en gekste ideeën. Niet zomaar een saai papiertje eromheen. Versier je boeken met leuke plaatjes uit magazines, mooie tekstjes op internet en nog veel meer knutselwerk. Hier een aantal leuke ideetjes:

- Kaft eerst je boeken in een drukke blauwe print en knip vervolgens letters uit een andere drukke, bijvoorbeeld oranje, print. Leuk contrast!

- Pak een oude atlas of routekaart die niet meer wordt gebruikt en kaft hiermee je boeken.

kaften

- Knip hartjes uit de krant om die op je boeken te plakken.

kaften

- Kaft je boek met simpel wit papier en ga lekker tekenen!

kaften

- Bekleed een saaie zwarte kaft met een leuk kaartje en wat confetti. Plak de kaart en de confetti met sterke lijm vast. Om de confetti te laten zitten is het slim het boek nogmaals te kaften met doorzichtig papier.

kaften

- Maak er iets leuks van, probeer bijvoorbeeld deze hamburger na te maken met kaftpapier!

Cadeautjes!
Spreek met je beste vriendin af dat jullie elkaar iedere dag van de eerste schoolweek een leuk cadeautje geven! Natuurlijk geen dure dingen, maar hele simpele gebaren. Gewoon iets kleins en goedkoops waarmee je toch je vriendin iedere ochtend opvrolijkt!

kadootje

- Koop twee goedkope shirtjes die je tie-dye’t. Eentje voor jou en de ander voor je goede vriendin!

kadootje

- Schrijf bijvoorbeeld een brief op mooi briefpapier. Stop deze vervolgens in een mooie envelop of juist in een leuk flesje zoals hierboven!

kadootjes

- Knutsel deze leuke nepsnor, rode lippen of bril! Jij en je vriendin moeten deze dan de hele dag op. Dat wordt lachen! Vergeet natuurlijk de foto's niet, deze kun je gemakkelijk met je telefoon maken.

Pump it up
Zet de lekkerste zomerhits op je mp3-speler en neem speakers mee naar school.  Het is nu natuurlijk niet de bedoeling dat je met je muziek keihard door de gangen knalt. Maar meer voor als je samen met je vriendinnen zit te lunchen op het gras, dan kun je heerlijk in de zon een beetje muziek luisteren en alle leuke herinneringen ophalen van de zomer.

Ga op zoek speakers die er super schattig uitzien! Leuke inspiratie:

boxjes

boxjes

boxjes

boxjes

Lekker aan de slag!
Stap in de bestuursvereniging van jouw school. Het klinkt misschien saai en als een hoop werk, maar het kan echt heel leuk zijn! En wat is er nou leuker dan dat je kan zeggen: ‘Die nieuwe super chille banken in de aula? Ja, dat was mijn idee!’

bestuur

- Ga bijvoorbeeld in de evenementencommissie en help mee feestjes te organiseren. Dat is niet alleen super leuk, maar ook nog eens goed voor je ervaring!

bestuur

- In het bestuur kun je ook helpen de nieuwe excursies te plannen. Zorg ervoor dat je naar dat leuke pretpark gaat in plaats van dat saaie museum.

Zorg voor een knallende look
Zorg ervoor dat je op je eerste dag er stralend uitziet. Doe wat extra je best met je haar, kies voor mooie make-up en je leukste zomer outfit. De eerste schooldag zal een stuk leuker zijn als je allemaal complimentjes ontvangt!

look

Heb jij nog leuke schooltips om dit jaar te overleven?

Bronbeeld: Weheartit & Instagram

Door: Jitske

LOVE dit artikel
11 meiden hebben deze blog geloved