Geef het meest onvergetelijke schoolfeest ever!

Lifestyle door Redactie

Feestjes tijdens de schoolweken zijn altijd de leukste. Samen met je hele klas vier jij dat het weekend is. Jij kleedt je extra mooi, zodat de ogen van je crush alleen nog maar op jou gericht zijn. Elk jaar is er wel een feest die alle andere feesten verpletterd en op nummer één allergaafste avonden staat. Stel je eens voor dat dit jouw feestje is!

Hoe stoer zou het zijn als jij het leukste schoolfeest ever organiseert? Iedereen zal jouw feest nog jaren onthouden! Hoe doe je dat eigenlijk, een schoolfeest organiseren?

party

Doe het samen met je beste vriendin
Het is altijd leuker een feestje met je vriendin te organiseren. Vraag of het haar leuk lijkt met je mee te doen. Ze reageert vast super enthousiast en jullie hebben het nergens anders meer over. Het is ook ontzettend gaaf om zoiets te gaan plannen!

Stap naar je ouders
Oké, je vriendin doet mee, maar nu moet je het nog aan je ouders vragen. Overleg eerst met je vriendin waar je het feest wilt geven, bij haar thuis of bij jou thuis. De ouders waarvan het huis is waar jullie het feestje willen geven, moeten eerst gevraagd worden. Trek hier een avondje voor uit en vraag hoe ze het zouden vinden als jullie hier een schoolfeest met al je klasgenoten zouden houden. Als ze enthousiast reageren zit je goed, dan moet je alleen nog even alle ‘regels’ bepalen. Tot hoe laat duurt het feest? Hoeveel mensen mogen komen? Wanneer komt dit feestje het beste uit? Enzovoort.

Reageren ze niet zo enthousiast, vraag dan wat ze ervan vinden als jullie het bij je vriendin zouden organiseren. Zouden ze dan mee willen helpen met regelen en boodschappen doen? Of je het nou bij jouw ouders mag vieren of niet, je zult ook naar de ouders van je vriendin moeten om te vragen of ze het goed vinden dat je vriendin het mee organiseert en of ze willen helpen.

feest

De uitnodigingen
Oké, de plaats is bepaald, jullie weten wanneer het feestje is en alle regels zijn vastgesteld. Wat nu? Nu ga jij met je vriendin de uitnodigingen maken. Maak ze op de computer of koop kant-en-klare kaartjes. Deel ze uit aan al je klasgenoten en vraag of ze deze week nog willen laten weten of ze er bij zullen zijn. Aan het einde van de week weet jij dus hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn!

Feestartikelen
Nu je weet hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn, wordt het tijd om allerlei boodschappen en feestartikelen te kopen. Hou je het simpel en vier jij het gewoon in de woonkamer? Of hebben jouw ouders misschien een schuur die je mag versieren en gebruiken? Denk vooral over de muziek na. Heb jij of je vriendin misschien nog boxen thuis liggen of ga jij ze huren? Je kunt aan je ouders vragen of ze misschien boxen willen huren voor dit feest. Denk ook even na over statafels, het is namelijk wel makkelijk en leuk om er een paar te huren.

Verder denk even aan het licht, ‘saai’ woonkamer licht is natuurlijk niet leuk. Meestal kun je bij hetzelfde bedrijf als de boxjes ook statafels en allerlei leuke lampjes huren met rood, geel en groen. Dit geeft natuurlijk een veel leukere uitstraling dan gewoon ‘wit’ licht! Verder kun je nog een discobal huren of allerlei leuke slingers kopen.

De boodschappen
Alles is gehuurd en het feestje is al over een weekje. SPANNEND! Je outfit ligt al klaar, maar nu eerst de boodschappen. Ga even zitten met jullie ouders en stel een boodschappenlijstje op. Vertel hoeveel mensen er komen en wat jullie graag willen hebben. Denk na over het drinken en de hapjes. Willen jullie een rondje minisnacks voorbij laten komen of houden jullie het gewoon bij allerlei hapjes op de tafels, zoals zoutjes, chips, M&M’s, noem maar op!

outfit

Outfit
Alles is geregeld en morgen is je feestje! Vraag of je vriendin bij je komt slapen en laat haar allerlei leuke kleding meenemen. Zo kunnen jullie beslissen wat jullie aantrekken en misschien nog een leuke top van elkaar lenen.

De avond van het feestje
Spreek met je ouders af dat ze er wel bij zijn, maar dat ze zich niet met het feestje bemoeien. Laat ze bijvoorbeeld gewoon TV kijken, terwijl jij in de schuur het feest van je leven geeft. Mocht er dan iets gebeuren, zoals een tand door de lip omdat een jongen wel heel heftig danste of een glas dat kapot gaat, dan kun je altijd even je ouders vragen om te helpen. Handig!

Geniet
Geniet vooral! Probeer niet te druk bezig zijn met alles dat 'moet', want als het goed is heb je dat allemaal geregeld. Probeer te genieten, maar ondertussen wel een oogje in het zeil te houden. Dronken worden is vanavond geen aanrader.

party time

Hebben jullie nog tips voor een onvergetelijk schoolfeest?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske